Câștigătorii primei ediții a programului de mentorat Think Tank Lab, derulat de Raiffeisen Bank România și Universitatea Babeș-Bolyai

Raiffeisen Bank România și Facultatea de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (UBB) anunță încheierea primei ediții a programului de mentorat Think Tank Lab, un proiect dedicat studenților UBB pasionați de tehnologie și de inovație. Lansat în decembrie 2023, programul a oferit studenților posibilitatea de a dezvolta soluții bancare inovatoare sub îndrumarea experților din Raiffeisen Bank.

Pe parcursul a patru luni, studenții au beneficiat de un program intens de training și mentorat susținut de experți în tehnologie din partea băncii. Think Tank Lab le-a oferit studenților posibilitatea de a dezvolta soluții creative și inovatoare pentru industria bancară, punând accent pe teme precum banking sustenabil, blockchain, inteligență artificială și produse financiar-bancare dedicate noii generații.

La finalul programului de mentorat, după sesiunea de prezentare a tuturor proiectelor, juriul format din reprezentați ai băncii (Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT; Carmen Petrean, Director Zona Retail, și Andrei Pavel, Director IT Delivery) și ai Facultății de Matematică și Informatică a Universității Babeș—Bolyai (asist. drd. Bogdan Mursa și drd. Laura Cernau) au declarat câștigătoare trei dintre proiectele dezvoltate de studenți.

Pe locul 1 s-a clasat echipa CABABle Coders (Alexandra-Elena Balo, Andreea Gabrian, Carmen Andreea Titi, Bianca-Ecaterina Duca, Paula-Maria Chirică) cu proiectul Wallet Watch, având ca temă simplificarea managementului de buget într-un mod prietenos și inovator. Echipa câștigătoare a fost coordonată de Alexandra Polisevici, Agile Engineering Delivery Lead la Raiffeisen Bank.

Echipa clasată pe locul 2 – Tesseract, compusă din Sebastian-Andrei Boboc, Iosif-Constantin Blezu, Mihai Secosan și Mihnea-Andrei Bucur, a dezvoltat Saverly, sub coordonarea mentorului din partea Raiffeisen Bank, Robert Sumarcov, Guild Lead, Agile Engineering Delivery. Saverly este o aplicație de planificare a bugetului, special concepută pentru studenți.

Echipa PeFe, coordonată de Laura Cristea, Guild Lead, Agile Engineering Delivery în Raiffeisen Bank, a dezvoltat PennyPact, o aplicație pentru administrarea plăților colective, cu care s-a clasat pe locul 3. Echipa a fost alcătuită din Giorgia Magdici, Dalia Utiu și Vlad-Antoniu Ghenghiu, studenți ai Facultății de Matematică și Informatică din UBB.

„Suntem impresionați de creativitatea proiectelor dezvoltate de studenți, precum și modul în care au lucrat și s-au implicat în program, alături de mentorii lor. Mai mult, sunt convins că astfel de parteneriate pentru educație sunt o soluție prin care împreună cu instituțiile academice putem să facem lucruri practice, inovatoare, care se aplică în economie și devin produse funcționale. Este o bucurie să putem contribui la formarea și dezvoltarea profesională a tinerilor studenți, alături de Universitate”, a declarat Bogdan Popa, Vicepreședinte Divizia Operațiuni și IT, Raiffeisen Bank România.

”Parteneriatele cu societatea civilă și mediul de afaceri reprezintă pentru noi o direcție strategică de acțiune. E un mod suplimentar în care le putem oferi studenților programe de formare complementare curriculei academice și educației universitare tradiționale. Parteneriatul cu Raiffeisen Bank și rezultatele pe care studenții le-au obținut în cadrul acestuia ne-au arătat încă o dată că avem atât studenți foarte buni, cât și programe adaptate cerințelor și evoluției societății în care trăim”, a precizat prorectorul UBB responsabil cu linia de studii în limba germană, învățământ netradițional, relația cu societatea – componenta socio-economică/fundraising, conf. univ. dr. Christian Săcărea.

Programul a fost facilitat de către bancă și prin crearea în cadrul Centrului Operațional Administrativ din Cluj-Napoca, a unui hub pentru studenții UBB, dedicat educației în domeniul tehnologiei și inovației cu aplicabilitate în domeniul bancar. Inaugurat la finalul anului 2023, centrul a facilitat experiența de studiu a studenților și a devenit un spațiu de colaborare în care aceștia și-au dezvoltat propunerile pentru programul Think Tank Lab.

Raiffeisen Bank, bancă universală de top, cu capitalizare și lichiditate solide activează pe piața bancară din România deservind peste 2,2 milioane de clienți, persoane fizice și juridice. Banca are peste 4.800 de angajați în 284 de unități, 1.131 ATM-uri & MFM-uri și peste 27.800 POS-uri.

De mai bine de 25 de ani, Raiffeisen Bank susține mediul economic din România, oferind produse și servicii financiare dezvoltate pentru a acoperi nevoile clienților. Având ca principiu fundamental responsabilitatea, contribuim la dezvoltarea societății prin finanțarea economiei reale și sustenabile.

Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (UBB) este universitatea cu cel mai complex profil academic din țară (prin numărul de programe și caracterul multicultural cu trei limbi academice oficiale: română, maghiară și germană), cu tradiția academică cea mai veche din România (începută acum 442 de ani – 1581), reprezentând de asemenea cea mai mare comunitate academică din țară (cu peste 50.000 de oameni, din 15 localități și 11 județe). De la fondare, UBB face parte din galeria universităților de prestigiu și de referință din România, de șapte ani aflându-se pe prima poziție în țară în Metarankingul Universitar care sumarizează rankingurile internaționale majore ale universităților.

În plus, de mai mulți ani UBB ocupă primele poziții în țară în rankingurile internaționale globale și pe domenii, aflându-se constant între primele 5% universități ale lumii (din cele aproximativ 30000 existente), cu o infrastructură academică avansată (ex. unități CDI integrate în rețele europene, laboratoare didactice modernizate și integrate cu realitatea virtuală/augmentată/mixtă prin Centrul UBB-EON-XR etc.).

 • Alte articole:

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță astăzi achiziția primului său autocamion electric, modelul Volvo FM Electric 4×2, care va contribui la aprovizionarea cu materii prime…

  Citeste articolul
  tbi bank și Safety Broker: parteneriat strategic prin care oferă asigurări, inclusiv RCA, cu plata în rate fără dobândă

  Nevoia consumatorilor de a avea acces la noi instrumente eficiente de finanțare a crescut în actualul context economic, inclusiv în domeniul asigurărilor, unde costul polițelor de asigurare se află pe…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri la BVB, și-a recrutat Director de Vânzări și Tranzacționare de la Bank of America

  Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri la BVB, și-a recrutat Director de Vânzări și Tranzacționare de la Bank of America

  Lenovo: noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5, echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

  Lenovo: noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5, echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

  Creativity4Better 2024: Cea mai mare conferință din Europa dedicată creativității în business revine la București

  Creativity4Better 2024: Cea mai mare conferință din Europa dedicată creativității în business revine la București