Finanțări de 360.000 de euro pentru 12 businessuri early-stage de tehnologie din România și Europa de Sud-Est

12 business-uri early-stage de tehnologie din România și Europa de Sud-Est pot câștiga până la 30.000 de euro participând la Startup Reaktor, un program dedicat startup-urilor early-stage și tech din regiune care vor să se lanseze pe piețe noi. Startup Reaktor este reprezentantul în România al EIT Digital Venture Incubation Program dezvoltat de EIT Digital, parte a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT). Aceasta este cea de a treia etapă de înscrieri din ediția de primăvară a programului Startup Reaktor 2024.

EIT Digital Venture Incubation Program, ediția a treia, se desfășoară în România prin platforma de incubare Startup Reaktor, în parteneriat cu Romanian Tech Startups Association (ROTSA) și Techcelerator. Startup Reaktor este un program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate în faza early-stage și very early-stage, cu focus pe validarea și lansarea în piețe noi.

Echipele de fondatori din România și Europa de Sud-Est pot aplica pe platforma F6S până la 28 aprilie.

„Rezultatele foarte bune pe care le-am înregistrat la primele două ediții ale EIT Digital Venture Incubation Program desfășurate prin Startup Reaktor au determinat ca managementul EIT Digital să aloce finanțări de 360.000 de euro, comparativ cu 125.000 de euro în 2023 și 2022. Astfel, numărul startup-urilor early stage care se pot înscrie în program a crescut de 2,4 ori și totodată s-a majorat și valoarea finanțărilor care pot fi accesate. Acest program este o oportunitate pentru pentru echipele tinere care își doresc să obțină rapid o finanțare și care vor să se extindă internațional”, a declarat Cristina Țoncu, director regional Romanian Tech Startups Association (ROTSA).

Startup Reaktor se adresează produselor din domenii precum: data automation, inteligență artificială, enterprise software, servicii financiare, eHealth, proptech, cleantech, edutech & future of work, market places, SaaS, transport și mobilitate, aerospace & defence, smart-city, securitate cibernetică, gaming, data & analytics și agritech.

Pentru această etapă de înscrieri sunt acceptate la finanțare echipe care încă nu au entitate juridică și companiile nou-înființate după 1 ianuarie 2024. De asemenea, se pot înscrie echipele formate din cel puțin doi membri și care au o idee inovatoare de business, care au construit un prototip sau au deja un proof of concept în unul dintre domeniile menționate.

Startup-urile care aplică vor fi evaluate în funcție de criterii precum: componența și expertiza echipei, modelul de business, impactul vizat de către produsul propus, potențialul de scalare internațională, dimensiunea pieței vizate, competiția identificată, acțiunile de validare realizate până în prezent.

Programul include patru bootcamp-uri intensive care vor aborda teme precum adaptarea modelului de business pentru dezvoltare internațională, tehnici de validare – împreună cu partenerul Linnify, analiza și identificarea pieței internaționale potrivite pentru lansare, accesarea pieței.

De asemenea, 100 de experți din zece țări din Europa de Vest și zona scandinavă vor face mentorat. Programul este sprijinit de peste 30 de parteneri din ecosistemul european de startup-uri de tehnologie.

EIT Digital Venture Incubation Program (numit anterior EIT Digital Venture Program) a fost lansat în 2018 pentru a sprijini antreprenorii aflați la început de drum din Țările Baltice și Europa de Sud-Est. Începând cu această ediție, programul se desfășoară în 24 de țări europene. Pe parcursul primelor șase ediții, EIT Digital a sprijinit peste 200 de antreprenori și a lansat 124 de startup-uri, dintre care o parte au strâns rapid investiții și au semnat contracte cu clienți.

Startup Reaktor este un program lansat in 2022 de Romanian Tech Startups Association – ROTSA și este primul program “internationalization first” dedicat startup-urilor tech din Europa de Sud-Est aflate in faza early stage și very early stage, cu focus pe validarea si lansarea de piețe noi. Programul a fost creat pentru a răspunde la intersecția unor nevoi critice ale fondatorilor care vizează atragerea unei runde pre-seed și obținerea accelerată a validării și tracțiunii internaționale. Programul lucrează cu fondatori, startup-uri și colaborează cu programe de accelerare – incubare pentru a complementa dezvoltarea startup-urilor prin oferirea de acces în piețe internaționale specifice unde antreprenorii au nevoie sa se adapteze oportunităților locale.

EIT Digital construiește următoarea generație de companii, produse și servicii digitale și generează talent antreprenorial digital, susținând companiile și pe antreprenori, pentru ca aceștia să ajungă la frontiera inovației digitale, oferindu-le tehnologie, talente și sprijin pentru creștere. EIT Digital este o comunitate de cunoaștere și inovare a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT). EIT Digital este cofinanțat de Uniunea Europeană.

 • Alte articole:

  Pastry, Dessert & Coffee Trends – pulsul industriei de specialitate, într-o nouă conferință Horeca Next Level

  Seria de conferință Horeca Next Level a continuat pe data de 9 aprilie 2024 cu un nou eveniment de anvergură la care au luat parte pe de o parte protagoniști…

  Citeste articolul
  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Producătorii locali din județul Sibiu sunt, din această săptămână, parte a celui mai amplu program de susținere a lor, după ce Profi a deschis Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori