Record în platforma Binance: activele utilizatorilor depășesc 100 miliarde USD

În prima săptămână a lunii martie 2024, valoarea totală a activelor utilizatorilor gestionate de Binance a depășit, pentru prima data, pragul de 100 de miliarde de dolari, din momentul transparentizării deținerilor de active prin intermediul sistemului de dovadă a rezervelor (proof-of-reserves – POR) din noiembrie 2022.

A 16-a analiză a POR, realizată în prima zi a lunii martie, a arătat rezerve foarte apropiate de această cifră de referință. Pe măsură ce intrările puternice și creșterea prețurilor activelor digitale au continuat pe parcursul lunii, a fost depășit pragul de 100 de miliarde de dolari, în scurt timp.

Depășirea pragului de 100 de miliarde de dolari este o dovadă a încrederii continue în Binance și a performanței robuste a piețelor cripto. Săptămânile recente au arătat o creștere remarcabilă și susținută a prețurilor activelor digitale, tendință care a avut un rol semnificativ în creșterea valorii activelor utilizatorilor gestionate prin platforma Binance.

Această perioadă de dinamică pozitivă a pieței, cuplată cu fluxuri din ce în ce mai puternice către platformă, subliniază atât entuziasmul crescând pentru criptomonede, cât și încrederea pe care utilizatorii o acordă Binance ca platformă de încredere pentru fondurile lor.

Transparența în gestionarea fondurilor și angajamentul față de siguranța activelor utilizatorilor sunt pilonii principali care susțin această încredere. Elementul central al acestei formule este sistemul POR al Binance, care permite oricui să verifice deținerile agregate ale activelor utilizatorilor și, de asemenea, oferă utilizatorilor individuali capacitatea de a verifica dacă fondurile lor sunt păstrate în siguranță.
De la înființarea sa, cu suport pentru mai multe token-uri importante, POR a evoluat semnificativ, acceptând acum 31 de active digitale și încorporând soluții avansate precum zk-SNARKs pentru a îmbunătăți confidențialitatea și robustețea. Acest sistem nu numai că asigură utilizatorilor o acoperire de 1:1 a activelor lor în orice moment, dar stabilește și un nou standard de transparență printr-o combinație de criptografie Merkle tree și interogări zero-knowledge. Această abordare permite verificarea soldului net total al activelor utilizatorilor fără a compromite confidențialitatea individuală, un pas crucial înainte pentru a asigura încrederea și securitatea în ecosistem.

Publicarea codului sursă POR și colaborarea activă cu experții în securitate și comunitatea au fost esențiale în rafinarea sistemului. Feedback-ul și auditurile externe au condus la îmbunătățiri continue, evidențiind angajamentul Binance nu doar de a menține, ci și de a ridica standardele industriei.

Conform celei mai recente iterații POR, la 1 martie, Binance deținea peste 103% din fondurile BTC ale utilizatorilor – ceea ce înseamnă la fel de mulți bitcoin pe care utilizatorii i-au depus pe platforma noastră, plus o rezervă suplimentară de 3% – aproape 103,5% din fondurile ETH ale utilizatorilor și până la 110,6% în USDT.

Binance este liderul mondial în materie de ecosistem blockchain și furnizor de infrastructură pentru criptomonede, cu o suită de produse financiare care include cea mai mare bursă de active digitale în funcție de volum. De încredere pentru milioane de oameni din întreaga lume, platforma Binance este dedicată creșterii libertății banilor pentru utilizatori și dispune de un portofoliu unic de produse și oferte cripto, inclusiv: tranzacționare și finanțe, educație, date și cercetare, binele social, investiții și incubare, soluții de descentralizare și infrastructură și multe altele.

 • Alte articole:

  tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

  tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

  Citeste articolul
  KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

  Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig