Rolling Facility, noul serviciu SeedBlink, oferă startup-urilor acces continuu la strângerea de fonduri

SeedBlink, platforma all-in-one de equity management și investiții, anunță introducerea Rolling Facility pe SeedBlink Syndicates pentru a permite strângerea continuă de fonduri, permițând startup-urilor să se adreseze în orice moment unor potențiali investitori și să asigure un flux constant de capital. Prin consolidarea mai multor investiții mici într-o singură entitate, Rolling Facility eficientizează gestionarea tabelului de capitalizare și asigură stabilitatea operațională, ajutând startup-urile să se extindă eficient, fără presiunea colectării de capital din runde tradiționale de finanțare.

„În contextul economic dinamic, dar volatil de astăzi, obținerea finanțării pentru startup-uri este mai dificilă. Cerințele necesare pentru a obține o finanțare de serie A sau serie B au crescut semnificativ față de acum 12-18 luni. Rundele tradiționale de finanțare durează acum mai mult pentru a se finaliza, determinând multe companii aflate la început să caute metode alternative de finanțare, cum ar fi finanțarea bazată pe venituri, împrumuturile de risc și crowdfunding-ul. Aceste metode ajută la prelungirea duratei de funcționare și susțin creșterea într-un peisaj de capital de risc mai restrâns”, a spus Eric Bartha, Head of Revenue la SeedBlink.

O alternativă prin care startup-urile au flexibilitate și stabilitate

Actualul climat macroeconomic precar a redus în mod semnificativ perioada disponibilă de lichidități pentru multe startup-uri. În primul trimestru din 2024, activitatea fondurilor de venture capital din Europa Centrală și de Est a înregistrat un declin, finanțarea totală a capitalului de risc ajungând la aproximativ 0,5 miliarde de euro, în scădere cu 40% față de T4 2023, potrivit unui raport Vestbee.

“Intr-un mediu în care colectarea tradițională de capital este plin de provocări, SeedBlink Syndicates prin intermediul Rolling Facility, oferă alternative viabile care oferă flexibilitate și stabilitate. În acest fel, startup-urile pot depăși mai bine incertitudinile economice, pot transforma contacte promițătoare în investitori, pot profita de oportunitățile de creștere fără a avea nevoie urgentă de strângere de fonduri și se pot concentra pe planificarea strategică mai degrabă decât pe nevoile imediate de capital”, a adăugat Eric Bartha.

Rolling Facility este lansat pe SeedBlink Syndicates, un serviciu care permite investitorilor de tip angel și fondatorilor să își pună în comun și să distribuie capitalul în cadrul propriilor rețele, favorizând oportunitățile de investiții colaborative prin utilizarea platformei.

Startup-urile tehnologice europene pot profita de Rolling Facility pentru a-și gestiona procesul de strângere de fonduri. În loc să aștepte ca lichiditățile lor să se epuizeze, acestea pot adopta o strategie de a menține finanțarea deschisă în mod continuu pentru a obține angajamente din partea investitorilor în diferite etape.

Ce aduce nou Rolling Facility:

Strângere continuă de fonduri: Startup-urile se pot finanța continuu, pe termen nelimitat, colectând fonduri pe măsură ce se dezvoltă, acest lucru fiind util mai ales pentru fondatorii care anticipează viitoarele nevoi de capital, dar nu au nevoie de finanțare imediată.

Reducerea presiunii asupra fondatorilor: Spre deosebire de rundele tradiționale, care cer încheierea tranzacțiilor în intervale de timp foarte scurte, Rolling Facility oferă un calendar flexibil, susținut de sprijinul SeedBlink, permițând fondatorilor să implice investitorii fără urgentarea obișnuită.

Valorificarea conversațiilor cu potențiali investitori: Orice discuție promițătoare cu un potențial investitor poate fi transformată într-un parteneriat fără a aștepta o nouă rundă de finanțare, menținând astfel interesul și concentrarea asupra businessului din partea potențialului investitor.

Simplificarea managementului investițiilor: Rolling Facility consolidează mai multe investiții mici într-o singură entitate, simplificând gestionarea tabelului de capitalizare și planificarea financiară viitoare atât pentru fondatori, cât și pentru investitori.

„SeedBlink este o companie pregătită să răspundă nevoilor companiilor de tehnologie pe tot parcursul procesului de creștere a acestora, oferind funcționalități și servicii avansate în ceea ce privește gestionarea capitalurilor proprii și un portofoliu variat de instrumente de investiții. Această nouă funcționalitate de pe SeedBlink Syndicates, parte a platformei noastre recent lansate pentru investiții și de gestionare a capitalurilor proprii „all-in-one”, a fost introdusă ca o soluție la preocupările tot mai mari legate de finanțare ale startup-urilor europene, inclusiv românești. Am venit cu această soluție pentru că avem mare încredere că poate încuraja dezvoltarea startup-urilor în ciuda incertitudinilor economice cu care se confruntă”, a afirmat Ionuț Pătrăhău, Managing Partner al SeedBlink.

De la lansare, SeedBlink a raportat peste un miliard de euro în active deținute, 374 milioane de euro mobilizate pentru investiții în startup-uri pentru peste 350 de companii din 15 țări și peste 4.000 de companii înscrise în programul de equity management.

SeedBlink este platforma all-in-one de equity management și investiții care oferă infrastructura, serviciile financiare și acoperirea rețelei de investitori si parteneri necesare companiilor tech europene și părților interesate pentru a accesa, gestiona și tranzacționa equity în toate etapele de creștere.

Cu o suită completă de produse și servicii, si accent pe tehnologie și inovație, SeedBlink simplifică procesele de investiție și oferă suport solid pe tot parcursul ciclului de viață al equity-ului, de la rundele inițiale de finanțare până la oportunități de investiție in companii mature prin piața secundară.

 • Alte articole:

  tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

  tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

  Citeste articolul
  KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

  Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig