FF Ventures își propune să dezvolte în România 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei

FF Ventures, un jucător important pe piața europeană a energiei regenerabile, a anunțat intrarea oficială pe piața din România. Compania va dezvolta, în următorii trei ani, 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei în țara noastră. FF Ventures deține și dezvoltă 2,2 GW de capacitate fotovoltaică în Spania și 1,2 GW în Portugalia și își începe operațiunile în Franța și Mexic. Prin extinderea în România, compania intenționează să-și extindă portofoliul, atât prin proiecte greenfield, cât și prin oportunități de co-dezvoltare.

„FF Ventures a decis să intre în România după o analiză atentă și aprofundată a pieței. Mai mulți factori au jucat un rol în această decizie. În primul rând, România este o piață europeană care se încadrează în obiectivele acționarilor companiei, care doresc să ajute regiunea să atingă țintele de decarbonizare și reducere a emisiilor de CO2. În al doilea rând, România și-a demonstrat angajamentul de a crește adoptarea energiilor regenerabile, prin obiectivele asumate în Planul Național Integrat în domeniul Energiei și Schimbărilor Climatice (PNIESC), dar și prin mediul de reglementare favorabil investițiilor în acest sector. De asemenea, prognozele indică o creștere a economiei și industrializării țării, ceea ce va duce la creșterea cererii de consum în viitor. Toți acești factori fac din România o piață atractivă pentru investiții în proiecte de energie regenerabilă” a declarat Andrei Pecingine, directorul de dezvoltare al FF Ventures pentru România.

FF Ventures plănuiește să dezvolte 500 MW de proiecte solare și 500 MW de proiecte de stocare a energiei în România în următorii trei ani. Compania anunță planuri pe termen lung în țara noastră, prin dezvoltarea propriului portofoliu de proiecte greenfield, dar și prin oportunități de co-dezvoltare.

FF Ventures deține în prezent un portofoliu de proiecte fotovoltaice cu o capacitate cumulată de 3,4 GW în Peninsula Iberică (Spania și Portugalia). Compania participă, de asemenea, prin IberBlue Wind, o societate mixtă specializată în energie regenerabilă, la un portofoliu de proiecte de energie eoliană offshore plutitoare cu o capacitate totală de 5 GW.

Acționarii relevanți ai companiei sunt Octopus, unul dintre cele mai mari și importante fonduri de investiții din Europa în domeniul proiectelor de energie regenerabilă, și Time to Act Capital, un fond implicat în proiecte de tranziție energetică pe piețele în dezvoltare.

FF Ventures a fost înființată în 2018 cu obiectivul inițial de a dezvolta proiecte solare fotovoltaice în Peninsula Iberică. Compania deține un portofoliu de proiecte cu o capacitate de aproximativ 2,2 GW în Spania și 1,2 GW în Portugalia. FF Ventures acoperă întregul lanț valoric al ciclului de viață al proiectelor de energie regenerabilă, de la finanțare și dezvoltare, până la construcție și operare. Compania dezvoltă o gamă largă de proiecte terestre și offshore, care includ ferme solare și eoliene, precum și proiecte de Sisteme de Stocare a Energiei prin Baterii (BESS). În prezent, FF Ventures are birouri în Spania (Madrid și Sevilla), Portugalia (Lisabona) și România (București) și este în proces de deschidere a operațiunilor în Franța și Mexic.

 • Alte articole:

  tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

  tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

  Citeste articolul
  KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

  Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig