Liebrecht & wooD – finalizarea și inaugurarea clădirii de servicii comerciale din cadrul complexului rezidențial Liziera de Lac

Liebrecht & wooD, dezvoltator imobiliar cu prezență internațională, cu o experiență îndelungată în dezvoltarea de proiecte inovatoare în Europa Centrală și de Est încă din 1991, prezent în România de peste două decenii, anunță finalizarea și inaugurarea clădirii de servicii comerciale, cunoscută sub numele de Agora, din cadrul complexului rezidențial Liziera de Lac. Liziera de Lac este un proiect unic situat în estul Bucureștiului, chiar pe malul lacului Tătaru, ce propune o abordare integrată a conceptului de comunitate care trăiește o viață liniștită în inima naturii, dar aproape de oraș.

Liziera de Lac este mai mult decât un proiect rezidențial, este locul în care se naște o nouă comunitate, într-o zonă înconjurată de lac și pădure, oferind o alternativă la agitația stilului de viață urban, fără însă a renunța la confortul oferit de facilitățile orașului. Adaptată la nevoile moderne de locuire, această dezvoltare rezidențială se conturează ca un proiect de planificare urbană sustenabilă pentru peste 13.000 de persoane, cu 3.800 de unități de locuit dezvoltate în decursul a 10 ani. Prima fază a proiectului, care cuprinde 94 de locuințe (cu 3 sau 4 camere și suprafețe cuprinse între 82 mp și 138 mp), alături de o serie de spații și servicii comune, marchează începutul unei comunități vibrante care continuă să se extindă.

Inaugurarea clădirii Agora de la Liziera de Lac a fost sărbătorită cu prima Zi a Vecinilor din comunitate, eveniment care va fi celebrat anual, marcând un moment important pentru locuitorii care s-au mutat deja în noile lor case. Investiția în clădirea Agora, care cuprinde birouri de vânzări, spații de co-working și o sală de sport, se ridică la 2,1 milioane de euro.

Mai mult decât un simplu ansamblu de locuințe, Liziera de Lac beneficiază de o gamă largă de facilități menite să ridice calitatea vieții rezidenților care trăiesc în acest micro-univers înconjurat de natură, păduri, lacuri și zone verzi, oferind atât „hardware-ul” unei locuințe de calitate, cât și „software-ul” serviciilor din incintă.

Facilitățile oferite de Liziera de Lac:

· Clădirea Agora ( cu o suprafață construită de 1.080 mp și supprafață utilă de 980 mp), include:

o HUB comunitar cu spații de co-working (220 mp)

o Sală de sport (50 mp)

o Un magazin și o cafenea ce urmează a fi deschise

· Piscina LIDO în aer liber, destinată atât adulților, cât și copiilor (suprafață construită de 235 mp, inclusiv vestiarele, dușurile, barul de vară)

· Unitatea educațională BOBOCEL, cu 900 mp, pregătită să găzduiască o viitoare grădiniță

· MUGA, spațiu de joacă multifuncțional, destinat fotbalului, tenisului și altor jocuri

· Teren de baschet

· Zona Belvedere, concepută ca o piață publică și o platformă pentru evenimente comunitare și relaxare

· Croisette, o promenadă pentru plimbare, alergare sau pur și simplu pentru bucuria de a privi peisajul din zona lacului

· Loc de joacă pentru copii (157 mp)

· Pistă de biciclete (cu o lungime totală de 816 m)

· Locuri de parcare individuale și comune

· Stații de încărcare pentru mașinile electrice

· Pază 24/7

„La Liebrecht & wooD suntem hotărâți să investim în continuare în zona de est a Bucureștiului, întrucât recunoaștem un potențial de creștere semnificativ în această parte a Capitalei. Dat fiind succesul cunoscut de prima fază a proiectului, suntem încântați să continuăm dezvoltarea proiectului Liziera de Lac. Angajamentul nostru merge dincolo de a construi simple locuințe și presupune, de asemenea, investiții semnificative în infrastructură. Am luat inițiativa și am finanțat cu o investiție de 5 milioane de euro drumul de acces pe autostrada A2 înainte de deschiderea parcului de retail care găzduiește Fashion House Outlet Centre Pallady; de asemenea, am investit 2,2 milioane de euro în drumul de 5 kilometri care leagă localitatea Poșta de Liziera. Toate acestea sunt dovada abordării integrate pe care o avem în domeniul imobiliar și îmbunătățesc semnificativ accesibilitatea pentru rezidenți, extinzând în același timp oportunitățile de creștere și dezvoltare economică viitoare în această zonă de suburbie a Bucureștiului”, a declarat Patrick van den Bossche, fondator și Managing Director Liebrecht & wooD.

„Proiectul Liziera de Lac nu înseamnă doar construcția de case, ci și crearea unei comunități înfloritoare și interconectate, în care locuitorii pot trăi în armonie cu natura, bucurându-se în același timp de condiții moderne de confort, în proximitatea orașului. Încă de la început, viziunea noastră pentru Liziera de Lac a fost aceea de a crea o experiență de viață unică, în care oamenii se pot conecta și se pot bucura de un stil de viață diferit. Proiectul arhitectural al întregului complex include principii care sprijină formarea unei comunități; astfel, întregul ansamblu gravitează în jurul mixului dintre spațiile comune care răspund nevoilor comunității și intimitatea oferită de zonele de vegetație. Acest tip de planificare urbană încurajează interacțiunile dintre vecini, un stil de viață activ și o viață socială echilibrată”, a adăugat Monika Piwońska, Placemaking Director la Liebrecht & wooD.

Imaginând o comunitate în care natura ocupă un loc central, cu 52% din complex dedicat spațiilor verzi, dezvoltatorul a pus accent și pe importanța asigurării accesului la toate facilitățile care ușurează viața și la infrastructura necesară pentru a ajunge în oraș. Astfel, infrastructura rutieră, de transport și de utilități dezvoltată de Liebrecht & wooD pregătește terenul pentru apariția unei comunități dinamice, orientate spre viitor, care adoptă practici de viață sustenabile și promovează un sentiment de apartenență în rândul locuitorilor săi. Locația, cu o conectivitate în continuă dezvoltare, este situată la 15 minute de autostrada A2 și de centrul comercial Fashion House Outlet Centre Pallady, la mai puțin de 20 de minute de zona comercială Pallady și de stația de metrou Anghel Saligny și la aproximativ 45 de minute de centrul Bucureștiului, cu mașina, în orele de vârf. Autostrada A2 asigură un acces rapid, iar viitoarea autostradă A0 va spori și mai mult conectivitatea, facilitând accesul la cartierele de business din nordul Bucureștiului în doar 30 de minute. Pentru confortul rezidenților, este disponibil și un autobuz de transfer care face legătura între Liziera de Lac și stația de metrou Anghel Saligny.

Până în prezent, dezvoltatorul a investit 43,1 milioane de euro în acest proiect, inclusiv 12,9 milioane de euro pentru infrastructură și utilități. De exemplu, compania a luat inițiativa și a finanțat cu 5 milioane de euro drumul de acces situat pe autostrada A2 înainte de deschiderea Fashion House Outlet Centre Pallady, care a îmbunătățit accesibilitatea pentru locuitorii din Cernica, Fundeni și din zona mai extinsă a județului Călărași, multiplicând în același timp oportunitățile de creștere și dezvoltare economică viitoare în această parte din estul Bucureștiului.

Conceptul dezvoltării Liziera de Lac are la bază angajamentul față de sustenabilitate și protejarea mediului. Conservarea lacului Tătaru și crearea unui parc natural întinzându-se pe 13 hectare de pădure virgină sunt un exemplu de implicare în protejarea ecosistemului înconjurător. În plus, soluțiile inovatoare pentru sistemul de irigații independent, sistemul dublu de colectare a apelor uzate, stațiile de tratare a apei potabile și a apelor uzate proprii, reglementările care interzic utilizarea pesticidelor și testarea continuă a calității aerului subliniază angajamentul ferm al Liebrecht & wooD față de practicile durabile.

De peste trei decenii, Liebrecht & wooD este o voce unică în peisajul imobiliar din Europa Centrală și de Est. Activând în Polonia și România, grupul a dezvoltat proiecte de birouri, retail, rezidențiale și logistice cu o suprafață totală de jumătate de milion de metri pătrați, evaluate la peste 1 miliard de euro. Abordarea companiei în ceea ce privește dezvoltările imobiliare este complexă – întotdeauna cu o atenție deosebită acordată împrejurimilor, managementului și beneficiarilor, pentru a asigura o integritare armonioasă a tuturor. Cu un accent constant pe implicarea în comunitate, sustenabilitate și excelență arhitecturală, compania continuă să fie lider în modelarea peisajelor urbane ale viitorului.

Liebrecht & wooD este prezentă în România din 2001, când compania a intrat pe piața locală cu celebrul Militari Shopping Center din București (vândut în 2004). De atunci, dezvoltatorul a fost în prima linie a redefinirii dezvoltării urbane, modelând comunități vibrante și stabilind repere fără precedent în industrie. Cu un angajament ferm pentru inovație și excelență, Liebrecht & wooD a livrat spații de birouri și spații comerciale de ultimă generație, îmbogățind peisajul urban al zonei București și nu numai. Proiectele sale vizionare, printre care se numără West Park Retail Militari – primul parc de retail de pe piața românească cuprinzând un centru de tip outlet, Fashion House Outlet Centre, East Park Retail Pallady (fostul Cernica Retail Park), care găzduiește al doilea Fashion House Outlet Centre și un viitor parc tematic pentru familii, comunitatea pitorească rezidențială de la Liziera de Lac și proiectul dinamic de birouri Victoria Park, toate acestea reprezintă dovada dedicării companiei pentru crearea unor medii durabile și prospere.

 • Alte articole:

  O nouă colecţie exclusivă de produse lifestyle PUMA, inspirate de designul unui BMW Art Car legandar

  BMW Motorsport şi-a unit forţele cu PUMA pentru a dezvălui o altă colecţie exclusivă de produse lifestyle inspirate de designul unui BMW Art Car legandar. Noua colecţie-capsulă celebrează primul BMW…

  Citeste articolul
  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor