Cafeneaua Veche 9 din București – premiul pentru design interior, categoria Ospitalitate, în cadrul competiției europene BIG SEE AWARDS

Cafeneaua Veche 9, situată în Centrul Vechi al Bucureștiului, într-o clădire istorică, atestată în 1812, câștigă premiul pentru design interior la categoria Ospitalitate, în cadrul competiției europene BIG SEE AWARDS.

Distincția pentru design se adaugă și altor premii obținute, de la redeschiderea din 2022 până în prezent, precum:

• Premiul pentru Arhitectura de Interior – Bienala Națională de Arhitectură, 2023;

• Best Practice in Restaurant Design – Romanian Design Week, 2022;

• Best Practice Arhitectura Amenajărilor Interioare / Amenajări Horeca – Anuala de Arhitectură, 2022;

• Project Recognition – Hospitality Snapshots, 2022.

Restaurantul aduce oaspeților săi experiențe culinare complete, bucătărie rafinată, meniu complet cu valențe europene și abordări locale, prin construcții inovatoare de gusturi ce aduc cafeaua în mod inedit în rețeta preparatelor tradiționale.

Loc de întâlnire al elitei de odinioară, Cafeneaua a avut ca oaspeți personalități ale culturii româneşti: Mihai Eminescu, Veronica Micle, Ion Luca Caragiale și Regele Carol al II-lea. Cafeneaua Veche era locul în care își savura cafeaua Mihai Eminescu, la acea vreme, Redactor-șef la publicația Timpul, al cărei sediu, Hotel Universal, era pe strada Covaci, chiar lângă locul în care de acum cafeaua rafinată și meniurile complexe sunt savurate de bucureșteni.

În documentele oficiale Cafeneaua Veche apare atestată la 1812, însă povestea începe în anul 1781, când armeanul Ștefan Antîlop primește permisiunea domnitorului Alexandru Ipsilanti să construiască o cafenea în apropierea Curții Domnești.

Cultura și moștenirea locului a atras investitorii într-un proiect ambițios, ce a implicat renovarea și redeschiderea publicului a celei mai vechi cafenele a Bucureștilor. Actualii proprietari și-au dorit conservarea aerului pitoresc al epocii trecute, dar în același timp aducerea în actualitate a unui spatiu care în urma amenajărilor sucesive își pierduse relevanța.

Astfel, nu au existat intervenii asupra exteriorului – zidurile, acoperişul de ţiglă şi obloanele sunt recondiţionate după vechile tipare. Cele 200 de capete de lei şi cele opt chipuri gravate pe zidurile albe datează din secolul XIX. Plăcuţa inscripţionată cu numele cafenelei și cele două lămpi de fier suspendate pe faţadă se numără printre elementele arhitecturale care s-au păstrat peste ani.

Cea mai veche cafenea din Bucureşti se află în fața Pieţei Sfântul Anton şi a fost atestată documentar în 1812.

Restaurantul din Centrul Vechi își propune să exprime pasiunea pentru oraș, istoria și cultura lui, dar și spiritul modern, reflectat în selecția rafinată a meniului.

  • Alte articole:

    RAFINOR se așteaptă să vândă 150 kg aur de investiții prin rețeaua de magazine MAGNOR în 2025

    Aurul a fost timp de secole una dintre cele mai căutate mărfuri, iar în perioada modernă a devenit o componentă foarte populară a portofoliilor de investiții. Activ preferat pentru protecția…

    Citeste articolul
    Lanțul de cofetării Dulcinella România: afaceri de 7,1 milioane de euro în 2024

    Dulcinella România, rețea românească de cofetării și patiserii cu rădăcini basarabene, are în plan anul acesta deschiderea la Târgu Neamț a unei fabrici cu o suprafață de producție de 4.700…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Federația Română de Fotbal recrutează tineri în proiectul Planet Ball – fotbal contra schimbărilor climatice

    Federația Română de Fotbal recrutează tineri în proiectul Planet Ball – fotbal contra schimbărilor climatice

    NN: Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv și clasare pe locul 2 în topul angajatorilor din România

    NN: Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv și clasare pe locul 2 în topul angajatorilor din România

    BMW M Motorsport şi iRacing – cooperare avansată în sezonul de curse virtuale 2025

    BMW M Motorsport şi iRacing – cooperare avansată în sezonul de curse virtuale 2025

    Colecta Națională de Alimente, record de generozitate: 626,9 de tone de alimente donate în 3 zile de campanie

    Colecta Națională de Alimente, record de generozitate: 626,9 de tone de alimente donate în 3 zile de campanie