Lenovo: noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5, echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

Lenovo a lansat modelul Lenovo ThinkPad P14s Gen 5, conceput pentru profesioniștii care au nevoie de performanțe de top într-un șasiu portabil de 14 inci. Cu un ecran impresionant 16:10, această stație de lucru mobilă este echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO 8040 HS-Series. Aceste procesoare sunt foarte performante și eficiente din punct de vedere energetic, ceea ce le face perfecte pentru utilizare pe stațiile de lucru mobile subțiri și ușoare. Procesoarele AMD Ryzen PRO HS- Series vin, de asemenea, cu capacități AI (Artificial Intelligence) integrate, inclusiv o unitate de procesare neuronală (NPU) integrată pentru performanțe optimizate în fluxurile de lucru AI.

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 este prevăzut cu certificări ISV (Independent Software Vendor) și placă grafică AMD Radeon integrată, ceea ce îl face ideal pentru a rula aplicații precum AutoCAD, Revit și SOLIDWORKS cu performanțe excelente. Această stație de lucru mobilă este ideală pentru utilizatorii mobili care au nevoie de o putere mare, oferind funcționalități avansate de securitate prin intermediul ThinkShield, trecând în același timp testele extinse MIL-SPEC pentru o rezistență sporită.

AMD continuă să exceleze în tehnologia PC-urilor AI datorită integrării AMD Ryzen AI în Lenovo ThinkPad P14s Gen 5. Noile procesoare Ryzen cu AI valorifică CPU, GPU și on-chip NPU pentru a oferi 39 AI TOPS de putere de procesare, de aproape 3,5 ori mai mult decât generația anterioară, ceea ce permite oferirea unor experiențe AI generative incredibile pe PC.

Acest progres tehnologic va îmbunătăți experiența utilizatorilor, oferind performanțe mai mari pentru activități de colaborare, creare de conținut, analiză de date și multe altele, bazate pe AI. În plus, includerea tehnologiilor AMD PRO oferă funcții de administrare de nivel enterprise care permit managerilor IT să optimizeze operațiunile, iar funcțiile de securitate integrate funcționează în sinergie cu ThinkShield pentru a oferi protecție împotriva atacurilor complexe, precum și o stabilitate fără precedent pentru software-ul de tip enterprise.

Specificațiile de bază ale ThinkPad P14s Gen 5 includ:

• Procesor AMD Ryzen 7 PRO 8840HS cu AMD RyzenTM AI și placă grafică integrată AMD Radeon
• Disponibil cu Windows 11 Pro și compatibil cu mai multe versiuni de sisteme de operare bazate pe Linux
• Până la 96GB DDR5 și până la 2TB PCIe 4×4 Performance SSD
• Display-uri FHD tactile sau non-tactile cu soluție 3M Optical Film care crește luminozitatea până la 400 nits, utilizând în același timp cu până la 16% mai puțină energie
• Opțiune de ecran OLED de 2,8k cu lumină albastră scăzută și calibrare a culorilor din fabrică X-Rite
• Wi-Fi 6E și 5G WWAN opțional
• Opțiunea de baterie de 39,3 Whr oferă ușurință în mobilitate, în timp ce o baterie de 52,5 Whr care poate fi înlocuită de către client (CRU) extinde durata de lucru

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 consolidează portofoliul Lenovo de stații de lucru profesionale cu procesoare AMD, care include modelul ThinkPad P16s Gen 2, ThinkStation P620 și cea mai recentă stație de lucru ThinkStation P8, cu procesoare AMD Ryzen Threadripper™ PRO 7000 WX-Series cu până la 96 de nuclee și 192 de thread-uri.

Indiferent dacă utilizatorii sunt artiști profesioniști, ingineri, cadre didactice sau studenți, Lenovo ThinkPad P14s le permite să inoveze în mod liber, indiferent unde se află. Datorită funcționalităților și performanțelor sale premium, această stație de lucru mobilă oferă o valoare excepțională pentru utilizatorii care doresc să beneficieze de fiabilitate și performanță într-un aspect compact.
Pentru mai multe informații despre modul în care stațiile de lucru Lenovo AI-Ready contribuie la un viitor mai inteligent accesați https://techtoday.lenovo.com/workstations.

Disponibilitate și prețuri în EMEA5

Lenovo ThinkPad P14s Gen 5 AMD va fi disponibil la sfârșitul lunii mai 2024, cu un preț de pornire estimat de 1.279 EUR.

 • Alte articole:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul
  Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandată de BMW, a fost prezentată la Art Basel Basel 2024

  Hidrogenul ca sursă durabilă de energie şi mişcare este tema centrală a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor