După o perioadă de stagnare, prețurile materialelor de construcții ar putea scădea semnificativ în 2024

Prețurile materialelor de construcții, care până acum se aflau în stagnare, sunt estimate să scadă puternic în acest an pe fondul diminuării cererii. Cele mai mari scăderi ale prețurilor se înregistrează la cărămidă (-6%), urmată de polistiren și gips carton (-5%), fier-beton (-4%) și acoperișuri (-3%).

Materialele de construcții ale căror prețuri sunt însă în creștere sunt Oriented Strand Boards (OSB), cu un avans de 6%, și panourile sandwich, al căror preț este în urcare cu 4%.

„În contrast cu anul 2023, când producătorii de materiale de construcții se angajau în campanii promoționale active, situația s-a schimbat considerabil. În prezent, devine tot mai dificil pentru aceștia să mențină prețurile la un nivel competitiv fără a compromite calitatea produselor”, a declarat Cosmin Răileanu, fondatorul Vindem-ieftin.ro.

Dacă anul trecut, companiile din piață ofereau discounturi de până la 30% pentru materialele de construcții comercializate, la începutul anului curent prețurile au crescut semnificativ. Materialele de construcție ale căror prețuri s-au majorat cel mai mult la începutul acestui an au fost cărămida (+17%), fierul beton (+10-15%), panourile sandwich (+10%), polistirenul (+5-8%) și cimentul (+3-5%).

În acest context de piață, companiile de profil încearcă să își optimizeze costurile și negociază plata cash pentru materiale, tocmai pentru a obține un cost mai bun și a menține marjele pozitive. De asemenea, crește cererea de produse premium pentru eficientizarea energetică, astfel încât construcțiile să îndeplinească normele nZEB (nearly Zero Energy Building). Tot pe un trend ascendent se situează și numărul de proiecte B2B în mediul antreprenorial pentru noi linii de business, spații de producție și depozitare etc.

„Competitivitatea în piață a devenit un adevărat exercițiu de menținere a echilibrului. Cu toate acestea, marii producători asigură că există soluții pentru a face față acestei noi realități. Piața materialelor de construcții este dinamică, iar aceasta implică multe provocări. Furnizorii caută în mod frecvent soluții pentru a oferi materiale de construcții fără a face rabat de la calitate, mai ales în contextul inflației crescute la nivel mondial”, a adăugat Cosmin Răileanu.

Participarea la evenimente de profil

Vindem-ieftin.ro participă activ la evenimentele de profil, cum ar fi nZEB Expo, care va avea loc între 14-16 iunie. Aceste evenimente sunt esențiale pentru promovarea soluțiilor de creștere a eficienței energetice, oferind oportunitatea de a prezenta produse și tehnologii inovatoare care răspund cerințelor stricte ale normelor nZEB (nearly Zero Energy Building). La nZEB Expo, vom demonstra angajamentul nostru de a furniza materiale de construcții de calitate superioară, care contribuie la realizarea construcțiilor sustenabile și eficiente energetic.

Renegocierea cu fabricile

Pentru a răspunde provocărilor pieței actuale, Vindem-ieftin.ro se angajează în renegocierea contractelor cu fiecare fabrică, atât la nivel național, cât și pentru livrările din Europa. Prin optimizarea proceselor de livrare și asigurarea celor mai bune condiții de aprovizionare, ne propunem să menținem prețuri competitive și să garantăm calitatea superioară a materialelor de construcții. Această abordare ne va permite să oferim clienților noștri produse fiabile și livrări eficiente.

Focus pe clienți și extinderea Depozitelor Virtuale

Prioritatea noastră rămâne satisfacerea nevoilor clienților și optimizarea resurselor pentru investițiile în construcții. Vom continua să adaptăm ofertele noastre pentru a răspunde cerințelor pieței și vom extinde echipa de francize Depozit Virtual. Această inițiativă permite antreprenorilor să vândă întreaga gamă de materiale de construcții fără a avea nevoie de un sediu fizic sau de angajați, facilitând accesul la soluții eficiente și flexibile. Astfel, ne consolidăm prezența pe piață și oferim suport continuu clienților noștri.

Vindem-ieftin.ro este primul market network din domeniul materialelor de construcții din România care funcționează pe vânzare consultativă, direct din fabrică, către orice tip de șantier. Compania a înregistrat o cifră de afaceri de 15 milioane de euro la finalul anului 2022 și estimează o creștere accelerată în următorii ani.

  • Alte articole:

    BMW Group a livrat clienților 426.594 de automobile electrice în 2024

    BMW Group a reuşit să-şi continue creşterea în 2024, livrând clienţilor un total de 426.594 de automobile electrice şi atingând o creştere a vânzărilor BEV de 13,5%. Atât mărcile BMW,…

    Citeste articolul
    BMW Motorrad a vândut 210.408 motociclete în 2024, an record

    După ce a vândut 210.408 motociclete în 2024, BMW Motorrad a reuşit să obţină cel mai puternic rezultat de vânzări din istoria companiei. Germania rămâne cea mai mare piaţă şi…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Federația Română de Fotbal recrutează tineri în proiectul Planet Ball – fotbal contra schimbărilor climatice

    Federația Română de Fotbal recrutează tineri în proiectul Planet Ball – fotbal contra schimbărilor climatice

    NN: Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv și clasare pe locul 2 în topul angajatorilor din România

    NN: Top Employer pentru al șaptelea an consecutiv și clasare pe locul 2 în topul angajatorilor din România

    BMW M Motorsport şi iRacing – cooperare avansată în sezonul de curse virtuale 2025

    BMW M Motorsport şi iRacing – cooperare avansată în sezonul de curse virtuale 2025

    Colecta Națională de Alimente, record de generozitate: 626,9 de tone de alimente donate în 3 zile de campanie

    Colecta Națională de Alimente, record de generozitate: 626,9 de tone de alimente donate în 3 zile de campanie