Swisspod, un startup în care fondator este și un român, țintește 7 milioane de euro finanțare pentru a revoluționa transportul la nivel mondial

Swisspod Technologies, un startup fondat de doi câștigători ai competiției SpaceX Hyperloop Competition – românul Denis Tudor și Cyril Dénéréaz – anunță o nouă rundă de 200.000 de euro pe SeedBlink, ca parte a unei finanțări totale de 7 milioane de euro. Această investiție strategică va fi utilizată pentru continuarea misiunii Swisspod de inovare, cercetare și expansiune globală, permițând companiei să avanseze dezvoltarea hyperloop, un sistem revoluționar de transport de mare viteză care să schimbe viitorul transportului de pasageri și de marfă.

Investitorii și business angels pot să participe la runda de finanțare prin intermediul SeedBlink, începând cu un tichet de investiție minimă de 2.500 de euro.

Runda de strângere de fonduri a atras coinvestiții din partea unor actori notabili, precum Charlie Holding, Polysys Industries și un cerc exclusivist de business angels.

Compania, condusă de un român de 30 de ani, i-a atras atenția lui Richard Branson. Ideea fondării Swisspod a apărut după o discuție cu Elon Musk

Renumitul antreprenor Richard Branson, un susținător fervent al hyperloop-ului, a fost atras de progresele înregistrate de Swisspod, fiind interesat să descopere potențialul utilizării tehnologiei dezvoltate de companie pentru a explora noi frontiere ale inovației aerospațiale.

Înființată în 2019, Swisspod a luat naștere în urma unei conversații pe care fondatorii au avut-o cu Elon Musk, cofondator și CEO al SpaceX. Acesta a fost stimulul care i-a determinat să se lanseze în misiunea de a dezvolta cea mai eficientă, accesibilă și sustenabilă soluție hyperloop.

Un sistem de transport care poate atinge viteze similare cu cea a sunetului (1.200 km/h)

Hyperloop este un sistem revoluționar de transport intracontinental pentru pasageri și mărfuri, constând într-o capsulă propulsată electric, complet autonomă, care se deplasează cu o viteză similară cu cea a sunetului (1.200 km/h) într-un mediu cu presiune joasă și rezistență aerodinamică foarte redusă. Hyperloop va reduce semnificativ timpul de călătorie între orașe și țări și va fi mai sustenabil decât orice mijloc de transport curent, deoarece emisiile sale directe de carbon pot fi reduse până aproape de zero prin levitație magnetică și motoare electrice pentru propulsie.

În prezent, Swisspod se concentrează asupra dezvoltării unei soluții de hyperloop pentru transportul de mărfuri ca pas intermediar în atingerea misiunii sale de a face acest sistem accesibil pentru pasageri.

Parteneri într-un proiect pentru dezvoltarea și implementarea tehnologiei hyperloop în India

Swisspod a depășit etape importante de-a lungul anilor, inclusiv lansarea primei infrastructuri de testare a hyperloop-ului din Europa, în Elveția.

Compania și-a extins eforturile de cercetare și dezvoltare în Colorado (SUA) și, prin intermediul unui parteneriat cu TuTr Hyperloop, lucrează la dezvoltarea și implementarea acestei tehnologii de ultimă oră în India, susținută de un acord între guvernele din Elveția și India. În plus, rolul Swisspod în proiectul european Muspell, care a primit o finanțare de 3,5 milioane de euro din partea Consiliului European pentru Inovare (EIC) și Secretariatului de Stat Elvețian pentru Educație, Cercetare și Inovare (SERI), subliniază implicarea sa în abordarea provocărilor legate de managementul termic al hyperloop-ului.

„Soluția hyperloop pe care o construim la Swisspod este mai mult decât sustenabilă și incredibil de rapidă. Proiectul nostru este viabil din punct de vedere economic, datorită modului în care am redus substanțial costurile de realizare a infrastructurii sistemului. Ne bucurăm să împărtășim viziunea noastră asupra evoluției sectorul transporturilor cu o comunitate de investitori din România care, la fel ca și noi, crede în puterea inovației, a sustenabilității și contribuie activ la construirea unui viitor mai prosper”, a afirmat Denis Tudor, CEO și co-fondator al Swisspod.

„SeedBlink este mai mult decât o simplă platformă de strângere de fonduri; suntem un mediu de creștere pentru proiecte transformatoare precum hyperloop-ul lui Swisspod. Platforma noastră oferă un ecosistem complex pentru inovare, creștere și succes și suntem bucuroși să lucrăm din nou cu Denis și echipa sa. Oportunitatea de a investi în Swisspod este mai mult decât o investiție în tehnologia revoluționară a companiei; este un angajament de a modela viitorul conectivității și sustenabilității globale”, a adăugat Eric Bartha, Head of Revenue la SeedBlink.

Swisspod este o companie elvețiano-americană de tehnologie în industria transporturilor, care s-a remarcat prin progresele realizate în dezvoltarea celei mai eficiente, complexe și sustenabile soluții hyperloop de pe piață. Compania a fost fondată în 2019 de doi câștigători ai mai multor premii în cadrul competiției SpaceX Hyperloop, Denis Tudor, CEO, și Cyril Dénéréaz, CTO.

Misiunea Swisspod este de a schimba modul în care oamenii călătoresc, prin dezvoltarea unei rețele complexe de mobilitate urbană folosind soluții de transport sustenabile, cu o amprentă de carbon neutră, eficiente din punct de vedere energetic și de mare viteză. Compania își propune atingerea acestui obiectiv, prin construirea unei hărți continentale de conexiuni între marile orașe, contribuind astfel la facilitarea colaborării, accelerarea progresului uman și crearea un viitor mai prosper pentru generațiile viitoare.

SeedBlink este o platformă de equity management și de startup investment specializată în tehnologie, care permite startup-urilor europene și acționarilor acestora să acceseze, să gestioneze și să tranzacționeze capitaluri proprii alături de investitori instituționali consacrați.

SeedBlink SA este înscrisă la Registrul Autorității de Supraveghere Financiară cu nr. PJR28FSFPR/400001 începând cu data de 03.11.2022 cu un pașaport UE, conform registrului furnizorilor de servicii de crowdfunding al Autorității Europene pentru Valori Mobiliare și Piețe (ESMA).

  • Alte articole:

    Rebranding pentru rețeaua de cofetării Dulcinella, care în prezent numără 18 unități

    Dulcinella, business românesc de cofetărie și patiserie cu produse cu rădăcini basarabene, a investit 100.000 de euro în prima unitate lansată după rebrandingul rețelei și ajunge astfel la 18 unități.…

    Citeste articolul
    MAMBricolaj – extinderea portofoliului de produse și reorganizarea magazinelor

    MAMBricolaj, lanțul românesc de magazine de materiale și accesorii pentru mobilă prezent pe piața AeRo a Bursei de Valori București, transformă vizitele în rețeaua de magazine într-o experiență memorabilă, unică…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Marșul Pentru Drepturile Animalelor 2024: Zeci de organizații pentru protecția animalelor solicită acțiuni imediate pentru bunăstarea acestora

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Inteligența artificială, tehnologiile emergente și impactul asupra viitorului – temele principale la GoTech World 2024

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Lenovo – Partener Global al Formula 1 începând cu anul 2025

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte

    Oxygen oferă angajaților posibilitatea de a lucra remote la #OxyNest la mare și la munte