BMW şi Alex Israel au prezentat REMEMBR la Art Basel Hong Kong 2024 – artă participativă folosind inteligenţă artificială

Cu ocazia Art Basel Hong Kong 2024, BMW şi Alex Israel vor prezenta REMEMBR, o instalaţie video interactivă, participativă şi bazată pe inteligenţă artificială, care ghidează vizitatorii într-o călătorie prin timp şi memorie într-o fuziune captivantă de artă şi tehnologie. Instalaţia captivantă îşi va sărbători debutul în Asia şi gravitează în jurul modelului electric BMW i7 şi a caracteristicilor sale inovatoare de experienţă în maşină. REMEMBR a fost expus în perioada 28-30 martie 2024, la Centrul de Convenţii şi Expoziţii din Hong Kong (HKCEC). În calitate de partener global al Art Basel, BMW va oferi din nou serviciul auto VIP la eveniment.

Alex Israel este un artist contemporan apreciat, originar din Los Angeles, cunoscut pentru activitatea sa inovatoare şi care provoacă gândirea, care explorează adesea intersecţia culturii populare, artei şi tehnologiei. Lucrările sale, care includ picturi, sculpturi şi instalaţii media mixte, se inspiră adesea din cultura vibrantă şi din imaginile iconice ale oraşului său natal. Perspectiva artistică unică a lui Israel îi permite să surprindă spiritul vieţii moderne într-un mod care este deopotrivă captivant şi plin de observaţii relevante. REMEMBR, care a evoluat în colaborare cu BMW folosind BMW i5 ca inspiraţie esenţială, a avut premiera la Art Basel Miami Beach în 2023. Pentru debutul asiatic la Hong Kong, va fi dezvoltat suplimentar şi centrat în jurul modelului electric BMW i7. Instalaţia video prezintă angajamentul lui Israel de a explora graniţele a ceea ce poate fi arta în era digitală.

„De mai bine de 50 de ani, BMW a colaborat cu unii dintre cei mai creativi şi inspiraţionali artişti din lume – promovând în acelaşi timp spiritul creativ care ne conduce marca înainte şi ne inspiră pe toţi”, spune Raymond Tan, director general al importatorului BMW Group pentru regiunea Hong Kong, Macao şi Taiwan. „Suntem încântaţi să colaborăm cu Alex Israel la acest proiect şi să sărbătorim premiera asiatică împreună cu BMW i7 la Art Basel Hong Kong.”

Israel a lucrat îndeaproape cu BMW pentru a dezvolta tehnologia AI care va colecta, va filtra, va compune şi va coregrafia conţinutul camerei telefonului vizitatorului. Într-o instalaţie captivantă pe şapte ecrane personalizate, oaspeţii sunt invitaţi să descopere hiperamintiri ale lui Alex Israel şi, în egală măsură, să le împărtăşească pe ale lor.

„Să lucrez la REMEMBR cu BMW a fost o experienţă de învăţare incredibilă. După premiera REMEMBR la Art Basel Miami Beach, am avut ocazia să-mi dezvolt în continuare conceptul iniţial pe baza BMW i7”, a spus Alex Israel. „Spun adesea că adevăratul meu studio este maşina mea. Găsesc cele mai multe idei în timp ce conduc. Îl experimentez ca pe un proces foarte inspiraţional: îmi aduce înapoi nenumărate amintiri, îmi stârneşte imaginaţia şi mă ajută să generez noi amintiri şi idei noi. i7, cu tehnologia sa AI şi funcţia My Modes, a rezonat pentru mine ca un reper în evoluţia relaţiilor om-maşină. Acest automobil este o capsulă adaptată individual, o navă pentru călătorii prin lume, dar şi prin propriul subconştient. Într-o ordine similară, smartphone-urile noastre au evoluat de la simple dispozitive de comunicare la agende digitale şi hard disk-uri externe pentru amintirile noastre. REMEMBR îşi propune să revizuiască şi să împărtăşească aceste amintiri într-un mod captivant. Sunt încântat pentru vizitatori că îl pot explora şi ei înşişi în martie, la Art Basel Hong Kong.”

REMEMBR reflectă angajamentul BMW faţă de inovaţie, tehnologie avangardă, şi experienţa luxului, caracteristicile-cheie ale BMW i7. i7 reprezintă bucuria de a merge mai departe într-un mod responsabil. BMW My Modes permit automobilului să răspundă mentalităţii conducătorului cu diferite medii senzoriale, permiţând utilizărea tehnologiei într-o abordare centrată pe om.

Despre Alex Israel (născut în 1982, la Los Angeles)

În ultimul deceniu, arta lui Israel a îmbrăţişat cultura pop ca limbaj global. Traficul cu praful de stele invizibil al Hollywood-ului şi resturile producţiei de film – fundaluri, decoruri şi recuzită – în timp ce navighează pe internet şi reţelele sociale – în calitate de gazdă de talk-show online, designer de ochelari şi îmbrăcăminte, realizator de film şi holograme -, practica artistică a lui Israel funcţionează ca un brand, centrat în jurul stilului de viaţă al acestui millennial din sudul Californiei, pentru care logo-ul său emblematic devine o emblemă inteligentă, mobilizată pe platforme de înaltă vizibilitate din lumea artei, divertismentului, modei şi tehnologiei. În fiecare dintre eforturile lui Israel se află nu doar un peisaj (al LA) şi un portret (al lui însuşi), ci o meditaţie cool şi inteligentă asupra unei lumi alimentate de celebritate, plasarea produselor şi influenţă. Un fel de sfinx în spatele lentilelor întunecate, artistul provoacă o interogare asupra rolului artei contemporane în această lume nouă.

Israel a obţinut licenţă de la Universitatea Yale (Connecticut) şi are un master în arte frumoase de la Universitatea din California de Sud, Facultatea Roski de Arte Frumoase din Los Angeles. Lucrările lui Israel sunt incluse în muzee importante şi colecţii private din întreaga lume, inclusiv: Muzeul de Artă al Districtului Los Angeles; Moderna Museet din Stockholm; Muzeul Whitney de Artă Americană din New York; Muzeul de Artă Modernă din New York; Centrul Georges Pompidou din Paris; Muzeul Boijmans Van Beuningen din Rotterdam; Muzeul Israelului din Ierusalim; Muzeul de Artă Contemporană din Los Angeles şi Muzeul Solomon R. Guggenheim din New York.

Despre Art Basel

Fondat în 1970 de galerişti din Basel, Art Basel găzduieşte cele mai importante expoziţii mondiale pentru lucrări de artă modernă şi contemporană, situate în Basel, Miami Beach, Hong Kong şi Paris. Definit de oraşul şi regiunea care îl găzduieşte, fiecare eveniment este unic, lucru reflectat prin galeriile participate, lucrările de artă prezentate şi conţinutul programelor paralele, produs în colaborare cu instituţiile locale pentru fiecare ediţie. Angajamentul Art Basel a fost extins dincolo de expoziţiile de artă prin noi platforme digitale şi iniţiative precum Raportul Art Basel & UBS al Pieţei Globale de Artă. Partenerul media global al Art Basel este Financial Times.

Angajamentul cultulral al BMW Group

De ce Cultura? De ce nu! Cultura este cunoaştere, un sanctuar al frumuseţii şi profunzimii, al sensului şi al păcii. O evadare care inspiră. Liniştită în cel mai bun caz, chiar deranjantă uneori. În calitate de cetăţean corporate, BMW Group ia în serios responsabilitatea socială, ca parte a căreia a fost implicat în sute de iniţiative culturale în întreaga lume timp de peste o jumătate de secol, atât în artă, muzică şi sunet sau arhitectură, cât şi în design. Ca partener pe termen lung, libertatea creativă este esenţială – şi la fel de esenţială pentru lucrările revoluţionare ca pentru inovaţiile majore în cadrul unei companii precum a noastră.

 • Alte articole:

  tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

  tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

  Citeste articolul
  KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

  Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig