Educație antreprenorială în cadrul Orizont Hub din Bacău – înscrierile s-au prelungit până pe 12 mai

Antreprenorii din Bacău se pot înscrie până pe 12 mai 2024 pentru a învăța timp de șase luni cum să își crească propriile businessuri în cadrul Orizont Hub, un spațiu creat de Primăria Municipiului Bacău pentru susținerea startup-urilor din industriile culturale și creative. Orizont Hub a fost lansat pentru a deveni un spațiu de dezvoltare a mediului antreprenorial și va fi inaugurat pe 12 aprilie.

Una dintre primele activități ale hub-ului este desfășurarea unui program de incubare care include ateliere de grup, sesiuni individuale de mentorat, consiliere și evenimente de promovare a participanților.

Programul de incubare se derulează de-a lungul a șase luni și este organizat de Asociația Română pentru Startup-uri în Tehnologie (ROTSA). Acesta abordează teme precum găsirea soluțiilor adecvate pentru nevoile utilizatorilor, setarea profilului clienților, dezvoltarea produselor, marketing și branding, găsirea partenerilor și a investitorilor potriviți.

Înscrierile în programul de incubare au început pe 7 martie și se vor încheia pe 12 mai.

Sunt eligibile pentru a participa la workshop-uri:

Persoane fizice / echipe de persoane fizice (doi-trei fondatori ) care doresc să înființeze și să dezvolte în județul Bacău companii în domeniul industriilor creative și culturale (ICC)

Companii înființate cu cel mult trei ani în urmă cu domeniul de activitate CAEN în industriile creative și culturale

Companiile care nu sunt în dificultate (stare de dizolvare, reorganizare judiciară, lichidare, insolvență, faliment) sau suspendarea temporară a activității;

Antreprenorii selectați vor participa la workshop-uri care vor aborda teme precum: Validarea problemei (găsirea soluțiilor adecvate prin înțelegerea profundă a nevoilor utilizatorilor); Identificarea profilului clienților (descoperirea nevoilor utilizatorilor pentru dezvoltarea unor produse de succes), Product-Market Fit (găsirea suprapunerii ideale între produs și piață), Pitching – cum să convingi investitorii și partenerii cheie etc.

La finalul perioadei de workshop-uri vor fi alese 20 de startup-uri care vor fi găzduite timp de un de Orizont Hub, cheltuielile fiind suportate de Primăria Municipiului Bacău.

În perioada 15 iunie – 1 noiembrie fondatorii startup-urilor vor participa la sesiuni individuale de mentorat.

În noiembrie va avea loc Demo Day, un eveniment de finalizare a programului de incubare, iar în cadrul acestuia echipele rezidente își vor prezenta produsele și progresul realizat în cele șase luni de incubare.

Orizont Hub Bacău a fost creat de Primăria Municipiului Bacău ca un spațiu dedicat antreprenorilor locali. Acesta a fost lansat prin consolidarea, reconfigurarea şi modernizarea fostului cinematograf Orizont. Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea mediului antreprenorial în municipiu şi ȋn regiune prin sprijinirea iniţiativelor antreprenoriale din domeniul creativ, dezvoltarea competitivităţii economice locale şi consolidarea poziţiei pe piaţă a ȋntreprinderilor mici şi mijlocii.

ROTSA (Romanian Tech Startups Association) este o organizație nonprofit care își propune să promoveze, să sprijine și să reprezinte interesele startup-urilor de tehnologie din România. ROTSA, prin colaborarea cu actori ai ecosistemului național, realizează maparea națională a startup-urilor tech din România, într-un efort de generare de date legat de starea și evoluția companiilor de tip start-up tech. Viziunea ROTSA este dezvoltarea și sprijinirea ecosistemului de start-upuri de tehnologie, fiind în același timp un conector pentru principalii actori și o legătură cu alte ecosisteme internaționale deja existente.

 • Alte articole:

  Pastry, Dessert & Coffee Trends – pulsul industriei de specialitate, într-o nouă conferință Horeca Next Level

  Seria de conferință Horeca Next Level a continuat pe data de 9 aprilie 2024 cu un nou eveniment de anvergură la care au luat parte pe de o parte protagoniști…

  Citeste articolul
  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Producătorii locali din județul Sibiu sunt, din această săptămână, parte a celui mai amplu program de susținere a lor, după ce Profi a deschis Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori