PENNY România și Habitat for Humanity au inaugurat Cantina BufKids pentru copiii vulnerabili din Buftea

PENNY România, în colaborare cu Habitat for Humanity România și Asociația Hercules, inaugurează Cantina BufKids, un proiect ce își propune să ofere zilnic o masă caldă celor 50 de copii beneficiari ai Centrului de zi din Buftea. Această inițiativă sprijină eforturile de combatere a sărăciei și promovează accesul la educație prin nutriție adecvată.

Cantina BufKids, parte a Centrului de zi din Buftea dezvoltat de Habitat for Humanity România, este concepută pentru a asigura fiecărui copil al centrului o masă plină de nutrienți care să-i susțină performanța școlară. PENNY România, ca partener principal al proiectului, își continuă astfel angajamentul de a susține comunitățile locale și de a contribui la dezvoltarea sustenabilă a societății.

Astfel, Habitat for Humanity România, susținut de PENNY România, a răspuns și acestei nevoi prin construirea unei cantine cu bucătărie proprie, care poartă numele dat de copii – BufKids. Prima masă în noua cantină a fost pregătită de chef Nicolai Tand, ambasador PENNY România, alături de 15 copii ai centrului.

Cantina este o extindere necesară a Centrului de zi din Buftea, după cum remarcă Petruța Stănescu, Director Executiv Asociația Hercules: „Ar fi ineficient să le oferim copiilor vulnerabili cele mai moderne metode și oportunități educaționale înainte de a le satisface nevoile de bază. Una sau două mese pe zi la cantina BufKids, care să conțină toți nutrienții de care au nevoie copiii dezvoltare sunt baza de la care putem începe să hrănim mințile copiilor pentru a le inspira încrederea de a se îndrepta către visurile lor și un viitor mai bun.”

Beneficiarii Cantinei BufKids spun că „Mulți oameni au venit să ne ajute să construim cantina! Abia aștept să mâncăm împreună în noua clădire. Deja vorbim între noi despre cum vom mânca și vom găti împreună și i-am promis doamnei Petruța că vom ajuta și la aranjarea mesei și la curățenie. Ne place să avem grijă de centrul nostru pentru că este frumos și colorat și ne aduce bucurie. Am mai mulți prieteni aici decât la școală și îmi plac mai mult profesorii pentru că toți sunt drăguți cu noi. Când voi fi mare, vreau să ajut și eu alți oameni, așa cum fac voluntarii acum și ca doamna Petruța și Flori. A ajuta pe alții mi se pare cel mai bun job din lume.” – Adelina, 9 ani.

„Suntem mândri să anunțăm finalizarea proiectului Bufkids, un centru care va avea un impact semnificativ asupra educației copiilor vulnerabili din Buftea. Prin acest proiect, am reușit să oferim nu doar un loc sigur și primitor pentru educație, dar și o cantină unde copiii pot beneficia de o masă caldă, esențială pentru dezvoltarea lor. Doresc să mulțumesc partenerilor noștri, precum și tuturor voluntarilor și susținătorilor care s-au implicat în acest proiect. Solidaritatea și sprijinul vostru sunt fundamentale pentru a construi un viitor mai bun pentru acești copii. Implicarea fiecăruia dintre noi este crucială pentru a aduce schimbări pozitive în comunitățile noastre și pentru a oferi șanse reale celor care au cea mai mare nevoie.” – Roberto Pătrășcoiu, CEO Habitat for Humanity România.

„Este o onoare pentru noi să fim parte din acest proiect care pune bazele dezvoltării durabile a societății noastre. La PENNY, înțelegem că educația și sănătatea sunt două elemente fundamentale în dezvoltarea oricărui copil. Prin parteneriatul nostru cu Habitat for Humanity, ne-am asumat responsabilitatea de a ne asigura că fiecare copil din comunitățile vulnerabile are acces la o masă sănătoasă. Acest lucru este esențial pentru concentrarea și participarea activă la educație. Am fost parte din proiect încă de la început și ne bucurăm să vedem cum acesta continuă să aibă un impact semnificativ, oferind copiilor din Buftea hrană și un loc frumos unde să descopere lumea în fiecare zi”, a spus Daniel Gross, CEO PENNY România.

La evenimentul de inaugurare au fost prezenți Roberto Pătrășcoiu – CEO Habitat for Humanity România, Daniel Gross – CEO PENNY, Gheorghe Pistol – primarul localității Buftea și Petruța Stănescu – președintele Asociației Hercules. Construcția cantinei s-a realizat și cu sprijinul Fundației Saint-Gobain, Fundației Telus, HP și PRO TV.

Construirea cantinei s-a realizat așa cum se realizează toate proiectele Habitat for Humanity – cu ajutorul voluntarilor din companiile care au oferit și sprijin financiar. Pe toată perioada în care s-a dezvoltat proiectul, 20 de echipe, un total de 523 de voluntari, au contribuit la proiect cu 3138 de ore de lucru.

PENNY continuă să susțină proiectele comunitare și să promoveze un stil de viață sănătos, contribuind activ la îmbunătățirea condițiilor de viață ale comunităților locale. Cantina BufKids este un exemplu concret al modului în care parteneriatele strânse și angajamentele sociale pot transforma viețile și pot oferi perspective mai bune pentru generațiile viitoare.

Habitat for Humanity România construiește locuințe decente pentru familii cu venituri reduse și ridică de la 0 sau reabilitează centre de utilitate publică în comunități vulnerabile. De asemenea, organizația derulează programe de prevenție și răspuns la dezastre naturale precum și programe de advocacy în domeniul locuirii sociale. Habitat for Humanity România lucrează pentru o lume în care toți oamenii au posibilitatea să locuiască decent.

Din anul 1996 și până în prezent, organizația a ajutat peste 100.000 de români să aibă un cămin primitor și a construit sau reabilitat peste 5.100 de locuințe. La proiectele organizației au fost mobilizați peste 43.000 de voluntari români și străini care au muncit pe șantierele din țară.

 • Alte articole:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul
  Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandată de BMW, a fost prezentată la Art Basel Basel 2024

  Hidrogenul ca sursă durabilă de energie şi mişcare este tema centrală a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor