FintechOS primește o investiție de 60 de milioane USD pentru a continua optimizarea sistemelor de tip core business

FintechOS, o platformă de top de management end-to-end al produselor financiare, a anunțat astăzi finalizarea cu succes a unei runde de investiții Serie B+ în valoare de 60 de milioane de dolari. Această rundă a fost condusă de Molten Ventures, Cipio Partners și BlackRock, alături de investitorii existenți EarlyBird VC, OTB VC și Gapminder VC.

Noua rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și vine în contextul în care compania înregistrează rezultate importante în business, inclusiv o creștere anuală de 40% și una de 170% a marjelor operaționale. Compania este în curs de a atinge pragul de rentabilitate în 2024, lucru care subliniază modelul său de afaceri solid.

„Obținerea acestei investiții este o dovadă a încrederii pe care investitorii noștri o au în viziunea și modul nostru de implementare. Creșterea noastră rapidă și progresele operaționale reflectă cererea pentru soluțiile noastre de management al produselor financiare de ultimă generație. Revoluționăm industria serviciilor financiare prin furnizarea de tehnologie care permite modernizarea sistemelor core și stimulează inovația”, a declarat Teodor Blidăruș, cofondator și CEO al FintechOS.

Creștere de peste 300% de la ultima rundă de investiții

De la ultima sa rundă de investiții din 2021, FintechOS a înregistrat o creștere de peste 300% a veniturilor, atrăgând clienți cheie precum Société Générale, Admiral, Benenden Health, Avant Money și Vibrant Credit Union în sectoarele bancar și de asigurări din SUA, Marea Britanie, Europa conti-nentală și zona Asia-Pacific (APAC).

Această creștere exponențială evidențiază cererea globală pentru soluțiile FintechOS.

Cele mai importante piețe pentru FintechOS sunt Marea Britanie, Europa continentală și SUA.

În 2024, FintechOS a primit recunoașterea unor analiști de top din industrie – precum Gartner și Ce-lent – ca furnizor reprezentativ în domeniul tehnologiei de bază pentru bănci, împrumuturi și asig-urări. În mod particular, FintechOS este singurul furnizor din lume care a obținut această distincție în diferite verticale ale serviciilor financiare.

„Această recunoaștere din partea analiștilor din industrie evidențiază eficiența abordării noastre ino-vatoare. Ne angajăm să ajutăm instituțiile financiare să își modernizeze sistemele de bază și să ofere o experiență superioară clienților”, a adăugat Teodor Blidăruș.

„FintechOS se află în prima linie a transformării serviciilor financiare prin intermediul tehnologiei inovatoare. Rezultatele companiei cu bănci și asigurători importanți demonstrează o capacitate rară de a produce schimbări semnificative în cadrul acestor organizații. Suntem încântați să sprijinim creșterea și succesul continuu al companiei”, a afirmat Vinoth Jayakumar, partener la Molten Ventures.

„Traiectoria de creștere a FintechOS este un indicator clar al potențialului companiei. Suntem încântați să facem parte din acest parcurs și așteptăm cu nerăbdare să vedem impactul transforma-tor pe care îl vor avea în sectorul serviciilor financiare. Angajamentul lor față de modernizare și ino-vare se aliniază perfect cu strategia noastră de investiții”, a spus Roland Dennert, Managing Partner la Cipio Partners.

“Suntem alături de compania și echipa condusă de Doru Bliđaruș și Sergiu Neguț încă din anul înființării GapMinder, FintechOS fiind una dintre primele noastre investiții. Creșterea importantă pe care au înregistrat-o în România și la nivel global într-o industrie atât de solicitantă precum cea a serviciilor financiare recunoaște capacitatea lor de dezvoltare și indirect validează teza noastră de investiții axată pe soluții business-to-business pentru automatizare de business, securitate cibernetică, fintech și analiza datelor”, a afirmat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Ventures.

Care sunt planurile pentru România

România reprezintă o parte importantă din veniturile companiei, în ultimii cinci ani FintechOS lucrând cu principalele instituții financiare de pe piața locală, printre care BRD – Groupe Société Générale, CEC Bank, Banca Transilvania și OMNIASIG Vienna Insurance Group.

„România și toată Europa de Sud-Est au un potențial enorm. Instituțiile financiare din această regiune au nevoie de furnizori de tehnologie care să le ajute în modernizarea sistemelor de tip core banking, pentru a dezvolta produse financiare competitive, a reduce costurile și a atrage și loializa mai mulți clienți. Avem în plan să alocăm fonduri pentru a sprijini clienții din România și din regiune să migreze către ultima versiune a platformei, FintechOS 24, recunoscută de analiști de top din industrie, inclusiv Celent și Gartner”, a explicat Teodor Blidăruș.

Această rundă de finanțare consolidează poziția de lider de piață a FintechOS și validează abordarea sa de modernizare a sistemelor de bază prin gestionarea de ultimă generație a produselor financiare. Compania își menține astfel angajamentul de a sprijini instituțiile financiare să inoveze și să prospere într-un peisaj care evoluează rapid.

FintechOS este o platformă de management end-to-end al produselor financiare. Cu FintechOS, băncile, asigurătorii și alte instituții financiare își pot extinde sistemele core business – adesea inflexibile în fața cerințelor de agilitate și versatilitate, prin intermediul unor capabilități flexibile care să abordeze întregul ciclu de viață al produselor – și pot oferi angajaților instrumente eficiente pentru definirea, distribuirea, con-tractarea, deservirea și analiza performanței produselor financiare. Peste 50 de clienți din întreaga lume – printre care Groupe Société Générale, Admiral Insurance Group și Howden Group – folosesc FintechOS pentru a moderniza infrastructura de bază, pentru a se extinde pe noi piețe sau pentru a aborda noi modele de afaceri, cum ar fi embedded finance, evitând implementările îndelungate sau migrările riscante ale sis-temelor de tip core business.

  • Alte articole:

    .lumen dorește să atragă 5 milioane euro de la investitori, pentru ochelarii săi pentru nevăzători

    Într-un salt transformator de la inovație locală la fenomen global, startup-ul românesc .lumen are misiunea de a reda mobilitatea nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. Astăzi, .lumen anunță o…

    Citeste articolul
    Prețurile materialelor de construcții continuă să crească accelerat în prima jumătate din 2024

    De la începutul anului, prețul oțelului pentru construcții a crescut cu 35%, iar cel al cimentului – cu 28%. Majorarea costurilor materialelor de construcții a generat deja o scădere a…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA