Clive Turton, noul Președinte Executiv al Diviziei Green Assets în cadrul MET Group

Compania elvețiană MET Group, furnizor de servicii energetice integrate, anunță numirea lui Clive Turton în funcția de președinte executiv al Diviziei Green Assets. Cu peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile, el are ca obiectiv dezvoltarea și implementarea strategiei MET Group de extindere în segmentul energiei regenerabile.

Clive Turton va prelua funcția începând cu data de 1 iunie 2024. După mai bine de 11 ani de activitate în cadrul MET Group, Balázs Gábor Lehőcz, actualul președinte executiv al Diviziei Green Assets, a decis să intre într-o perioadă sabatică de cinci luni. La întoarcerea sa, la sfârșitul acestui an, își va continua cariera într-un nou rol, acela de consilier al președintelui și CEO-ului MET Group, Benjamin Lakatos.

Clive Turton are peste 20 de ani de experiență internațională în industria energiei electrice și regenerabile în funcții de conducere. A ocupat poziții importante în companii energetice din întreaga lume și are o vastă experiență în dezvoltarea business-urilor în sectoarele energiei regenerabile și convenționale. De asemenea, el a dezvoltat de la zero mai multe companii de succes din sectorul energetic și s-a aflat în centrul poveștilor de succes ale unor afaceri ce au devenit în timp lider de piață pe segmentele lor.

În cel mai recent rol al său, Clive Turton a fost Chief Investment Officer în cadrul ACWA Power, unul dintre cei mai mari dezvoltatori de energie regenerabilă din lume. Înainte de această funcție, el a condus restructurarea și dezvoltarea regională a Vestas în calitate de Director General și Președinte Asia-Pacific. Anterior, înainte de a intra în industria energetică, Clive a lucrat în sectorul bancar timp de zece ani, debutând ca avocat corporate cu activități în Europa și în Australia.

Președintele și CEO-ul MET Group, Benjamin Lakatos, a declarat: „Obiectivul nostru este să construim un portofoliu diversificat geografic de surse energetice regenerabile, iar divizia Green Assets este deja prezentă în 9 țări europene. Experiența lui Clive Turton ne va ajuta foarte mult în dezvoltarea poziției noastre de pe piața energiei regenerabile.”

MET Group este un furnizor de servicii energetice integrate, cu sediul central în Elveția și operațiuni și active pe piețele gazelor naturale și energiei electrice. MET este prezentă prin subsidiare în 15 țări și 30 de piețe naționale de gaze naturale și în 39 de centre internaționale de tranzacționare. MET a dovedit o experiență vastă în operarea de active energetice verzi (bazate pe surse regenerabile) sau flexibile (din surse convenționale), oferind cea mai largă paletă de sprijin pentru tranziția energetică. Veniturile consolidate ale Grupului MET s-au ridicat în 2023 la 24,5 miliarde euro, volumul total de gaze naturale tranzacționate fiind de 88 BCM, inclusiv contracte futures, iar cel de energie electrică la 68 TWh.

  • Alte articole:

    .lumen dorește să atragă 5 milioane euro de la investitori, pentru ochelarii săi pentru nevăzători

    Într-un salt transformator de la inovație locală la fenomen global, startup-ul românesc .lumen are misiunea de a reda mobilitatea nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. Astăzi, .lumen anunță o…

    Citeste articolul
    tbi bank și brokerul Pint.ro – parteneriat pentru asigurări, inclusiv RCA, cu plata în rate fără dobândă

    Actualul context economic și social a crescut nevoia românilor de a avea acces la instrumente mai eficiente de finanțare, inclusiv pe zona asigurărilor, unde costul polițelor de asigurare a tot…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA