Primii 20 de ani pentru Tenaris în România – investiții ce depășesc 500 de milioane de dolari

Tenaris – lider global în producția și furnizarea de țevi din oțel și servicii pentru industria globală a energiei, aplicații industriale și cu emisii scăzute de carbon – marchează 20 de ani de prezență în România cu repere importante care includ investiții, livrări la export în toate zonele lumii și sprijin pentru comunitate. Tenaris, cu cei peste 1.900 de angajați, își face simțită prezența prin amprenta sa care cuprinde fabrica de țevi din Zalău, oțelăria din Călărași și fabrica de prăjini de pompare din Câmpina, centrele de servicii din Ploiești și Cluj-Napoca, 3 centre de colectare fier vechi și birourile comerciale din București.

“Cu această fundație solidă, viitorul este promițător atât pentru prezența noastră în România, cât și pentru dezvoltarea industrială a țării, din care suntem mândri să facem parte”, a declarat Mihaela Popescu, Area Manager East Europe, North Sea & Sub-Saharan Africa al Tenaris, adăugând: “vom continua să investim și să inovăm, în conformitate cu angajamentul nostru pe termen lung”.

Printr-un proces continuu de investiții, care depășesc 500 de milioane de dolari în 20 de ani, în tehnologie, în angajați și în comunitățile din care face parte, Tenaris a transformat fosta fabrică Silcotub din Zalău și oțelăria din Călărași într-o operațiune de nivel mondial în cadrul sistemului său industrial, deservind nu doar industria românească de petrol și gaze, ci și exportând global peste 97% din producție.

În România, Tenaris, cu o cifră de afaceri de 836 de milioane de dolari în 2023, a devenit un jucător esențial, cu produse și servicii utilizate atât în domeniul energetic, cât și în industrie, unde aplicațiile sunt variate. Compania și-a construit o prezență importantă, spre exemplu, și în industria auto, unde furnizează atât țevi, cât și componente.

Punând un accent deosebit pe sustenabilitate, în ultimele două decenii, Tenaris a făcut, de asemenea, pași importanți în ceea ce privește protecția mediului. Prin încorporarea celor mai bune tehnologii disponibile și optimizarea consumului de energie, compania a reușit să reducă emisiile de CO2 echivalent, poziționând oțelăria din Călărași în top 15 oțelării care au cele mai scăzute emisii din lume. În plus, au fost implementate programe riguroase de gestionare a deșeurilor, care promovează circularitatea. Aceste inițiative au minimizat substanțial cantitatea de deșeuri industriale, prin strategii de reciclare și reutilizare, atingând o rată de recuperare de 92%. Compania a mai făcut un pas în acest domeniu, demarând un proiect în Călărași – care urmează să fie finalizat în decembrie 2024 – pentru a produce energie din surse regenerabile, cu o putere nominală de 20 MW.

Tenaris este, de asemenea, un partener esențial al comunității sale, pe care a sprijinit-o continuu de-a lungul celor 20 de ani de prezență în România, cu un accent deosebit pe educație, investind peste 1 milion de dolari pe an în programele sale, cum ar fi acordarea de burse prin Programul de Burse Roberto Rocca cu peste 2.250 de elevi de liceu și studenți beneficiari, dotarea liceelor tehnice, organizarea de stagii industriale, școli de vară, cursuri de formare pentru profesori, consilierea în carieră a elevilor și organizarea de acțiuni de voluntariat dedicate unităților de învățământ.

Componenta culturală reprezintă, de asemenea, un demers comunitar relevant, concretizat prin organizarea Festivalului de Film Cinelatino, lansat în 2013, care a ajuns la 34.000 de participanți.
Pentru a sărbători 20 de ani de prezență în Zalău, Tenaris organizează o zi a porților deschise, în data de 16 iunie, pentru angajații săi și familiile acestora.

TenarisSilcotub este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și, din 2004, face parte a companiei Tenaris.

Cu o echipă de peste 1.900 de angajați în România, compania este prezentă în 9 orașe și operează unități de producție complet integrate, de la elaborarea oțelului în Călărași, la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. De asemenea, o fabrică de prăjini de pompare în Câmpina și un centru de servicii în Ploiești completează portofoliul de produse pentru clienții din industria de petrol și gaze. Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, sănătate, cultură și protecția mediului.

Tenaris este lider mondial în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol și gaze și alte aplicații industriale.

 • Alte articole:

  tbi bank reinvestește întregul profit obținut în 2023, de 42,5 milioane euro

  tbi bank, una dintre cele mai importante bănci de tip challenger din Europa de Sud-Est, anunță că și-a capitalizat întregul profit net consolidat pentru 2023, în valoare de 42,5 milioane…

  Citeste articolul
  KFC Sinaia – un nou restaurant KFC deschis de către Sphera Franchise Group

  Sphera Franchise Group, cel mai mare grup din industria de food service din România, extinde rețeaua KFC prin deschiderea primei unități din Sinaia. Această inaugurare, cea de-a patra din 2024,…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Tudor Communications își lansează propriul software pentru servicii de PR și Branding Personal.

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  Swimathon București 2024: 1.471.246 lei pentru 34 de proiecte

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig

  A patra generaţie BMW Seria 1 intră în producţie la uzina BMW Group din Leipzig