Viitor magazin Leroy Merlin în Pitești – tranzacție intermediată de Cushman & Wakefield Echinox

Lanțul de magazine de bricolaj Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România, cu o rețea de 21 de magazine la nivel național, a închiriat 9.000 de metri pătrați în cadrul proiectului Pitești Shopping Park, dezvoltat de Square 7 Properties, tranzacție intermediată de compania de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Deschiderea magazinului din Pitești este programată pentru toamna acestui an, dată când este stabilită livrarea noului proiect al Square 7 Properties. Proiectul Pitești Shopping Park este amplasat în partea de nord a orașului Pitești, în cartierul Găvana, şi va avea o suprafață închiriabilă de 22.000 metri pătrați.

Bogdan Marcu, Partner Capital Markets Cushman & Wakefield Echinox: „Piața de retail din România se bucură în continuare de rezultate bune și de încrederea retailerilor, ale căror planuri de extindere la nivel național sunt din ce în ce mai ambițioase, ceea ce încurajează dezvoltatorii să investească în noi proiecte. De altfel, dacă ne uităm la proiectele de retail aflate în diverse stadii de construcție, suprafața acestora depășește 300.000 de metri pătrați, iar Pitești este unul dintre orașele care vor beneficia de unele dintre cele mai importante investiții de acest tip cu aproximativ 75.000 metri pătrați de retail modern ce vor fi livrați în 2024”.

Leroy Merlin, al doilea jucător de pe piața de bricolaj din România după cifra de afaceri raportată în 2022, are 21 magazine, cu aproape 3.500 de angajați în 15 orașe: București, Cluj-Napoca, Craiova, Ploiești, Brașov, Constanța, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Bacău, Iași, Timișoara, Oradea, Târgoviște și Arad.

Mathieu Bauduin, CEO Leroy Merlin România: “Prin intermediul colaborării cu Cushman & Wakefield Echinox și Square 7 Properties reușim să fim mai aproape de locuitorii din Pitești prin deschiderea unui magazin anul acesta. Piața din Pitești se află într-o continuă expansiune, iar din discuțiile cu locuitorii știm că aceștia planifică proiecte mici si mari de renovare/construcție. Ne dorim ca strategia noastră de business să răspundă la nevoile menționate de către aceștia: investițiile în oameni prin crearea de noi locuri de muncă, gamă de produse adaptată, digitalizare si sustenabilitate. Ne asumăm responsabilitatea de a veni în ajutorul lor și cu prețurile mici conform politicii noastre EDLP – Everyday Low Price, pentru a facilita realizarea proiectelor.”

Square 7 Properties are o experiență de peste 20 de ani pe piața din România, cu o echipă solidă şi profesionistă, care acoperă o gamă largă de servicii: începând de la dezvoltare, administrare, până la facility şi property management. Modelul de business al parcurilor de retail are ca atuuri ancorele de food, locurile de parcare în aer liber şi accesul direct în magazine.

Clemens Petschnikar, partner & CEO al Square 7 Properties: ”Proiectul din Pitești, o nouă investiție semnificativă pe care o derulăm, este încă o dovadă a încrederii pe care o avem în această piața și a angajamentului pe termen lung față de România. Prioritatea noastra este să ne extindem prezența în România din punct de vedere al portofoliului de proiecte, dar avem totodată ca obiectiv esential și contribuția pe care o putem aduce comunităților prin locurile de muncă create, susținând dezvoltarea economică a acestora.”

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară de top pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare. Departamentul de retail al companiei oferă consultanţă dezvoltatorilor şi retailerilor şi intermediază închirierea de spaţii comerciale atât stradal, cât şi în cadrul marilor centre comerciale din Bucureşti şi din ţară.

Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinos a intermediat anul trecut 26 de tranzacții de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară în 2023, pentru clienți precum Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesioniști și colaboratori, ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 52.000 de angajați în aproape 400 de birouri și peste 60 de țări și venituri de 9,5 miliarde de dolari. Serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare.

Leroy Merlin, membră a Grupului Francez ADEO, este lider european al pieței de bricolaj, cu o istorie de peste 90 de ani ca retailer specializat în construcții, decorațiuni și grădinărit. Harta ADEO cuprinde peste 1.000 de magazine situate în 20 de țări ce deservesc 500 de milioane de locuitori și profesioniști. Suntem 150.000 de colegi, lideri dezvoltați într-o cultură a intraprenoriatului, animați de un scop comun: să fim utili nouă, celorlalți, comunităților și întregii lumi, să oferim soluții eficiente și responsabile de îmbunătățire a locuințelor.

  • Alte articole:

    .lumen dorește să atragă 5 milioane euro de la investitori, pentru ochelarii săi pentru nevăzători

    Într-un salt transformator de la inovație locală la fenomen global, startup-ul românesc .lumen are misiunea de a reda mobilitatea nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. Astăzi, .lumen anunță o…

    Citeste articolul
    tbi bank și brokerul Pint.ro – parteneriat pentru asigurări, inclusiv RCA, cu plata în rate fără dobândă

    Actualul context economic și social a crescut nevoia românilor de a avea acces la instrumente mai eficiente de finanțare, inclusiv pe zona asigurărilor, unde costul polițelor de asigurare a tot…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA