MSI prezintă la COMPUTEX 2024 laptopuri AI+ de gaming și de business de ultimă generație

MSI, brand binecunoscut în domeniul jocurilor, al creației de conținut și al laptopurilor de business și productivitate, anunță lansarea la COMPUTEX 2024 a mai multor laptopuri AI+ de ultimă generație pentru gaming și productivitate, dotate cu cele mai noi procesoare Intel® și AMD. Noile dispozitive oferă peste 100 TOPS de putere de calcul AI optimizată de procesoarele Intel® Core™ Ultra, ceea ce le transformă în cea mai robustă platformă pentru dezvoltarea AI pe PC, cu mai multe modele AI, cadre și runtimes activate decât orice alt furnizor de procesoare. Modelele echipate cu o unitate grafică GeForce RTX pentru laptop oferă până la 542 TOPS, asigurând performanțe de vârf și permițând experiențe AI unice.

În plus, MSI a dezvăluit noul dispozitiv portabil de gaming Claw 8 AI+ Windows 11, echipat cu procesoare Intel® Core™ Ultra și un ecran de 8 inchi, oferind o experiență de gaming mobil mai fluidă și mai captivantă.

Pe lângă noile produse dezvoltate de MSI, au fost lansate și mai multe produse co-brand cu diverși parteneri, inclusiv Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport și Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport în colaborare cu renumitul brand de mașini de lux, precum și Claw Fallout Limited Edition, în parteneriat cu celebrul joc pentru PC, recent adaptat și într-un serial TV. Aceste serii sunt dedicate pasionaților de mașini de înaltă performanță și pasionaților de jocuri din întreaga lume.

MSI a prezentat și noile laptopuri din seria Modern, concepute special pentru profesioniștii din mediul de afaceri și pentru studenții care acordă prioritate mobilității.

În plus față de produsele nou lansate, MSI este onorată să anunțe că actualul său laptop ușor de 16 inci, Prestige 16 AI Evo, și dispozitivul portabil de gaming Claw au câștigat premiul COMPUTEX BC Award 2024. Prestige 16 a fost selectat ca fiind câștigătorul Golden Award, mobilitatea sa excepțională fiind recunoscută de juriul BC Award ca cel mai bun produs din categoria Computer & System.

„MSI nu numai că aduce cea mai cuprinzătoare gamă de PC-uri AI+ din industrie, dar introduce și mai multe laptopuri și dispozitive portabile noi, concepute pentru pasionații de mașini și gamerii din întreaga lume”, a declarat Eric Kuo, vicepreședinte executiv al MSI și director general al NB Business Unit. „Îi invităm pe oaspeții din întreaga lume să viziteze standul MSI pentru a experimenta computerele AI de ultimă generație și produsele de gaming interesante.”

Prestige și Summit: laptopuri de ultimă generație cu AI+ pentru business și productivitate, cu procesoare Intel® Core™ Ultra

În cadrul COMPUTEX 2024, MSI a prezentat laptopurile de ultimă generație AI+ pentru business și productivitate Prestige și Summit, echipate cu procesoare Intel® Core™ Ultra. Comparativ cu generația anterioară, cel mai recent procesor oferă o performanță AI de până la trei ori mai mare. În plus, cu GPU, CPU și NPU integrate, acestea oferă peste 100 TOPS de performanță AI și, împreună cu software și servicii complete optimizate de la peste 100 de furnizori de software independenți, acestea oferă o experiență de utilizare mai plăcută și mai sigură.

Dincolo de performanțele sale de vârf în materie de inteligență artificială, procesoarele Core™ Ultra se mândresc, de asemenea, cu o eficiență energetică excelentă, ceea ce se traduce în laptopuri de business și productivitate mai ușoare și mai subțiri, cu o durată de viață mai lungă a bateriei, cum ar fi Prestige și Summit.

Laptopurile din seria MSI Prestige sunt disponibile în trei dimensiuni: 13, 14 și 16 inci. Pe lângă cele mai noi procesoare, întreaga serie Prestige dispune de șasiuri ultra-ușoare, baterii generoase și autonomie crescută. De exemplu, Prestige 13 AI+ Evo cântărește doar 990 de grame și include o baterie mare de 75Wh, care asigură o autonomie neîntreruptă pentru o zi întreagă. În plus, întreaga serie Prestige a fost actualizată cu o cameră web de 5 megapixeli, oferind capabilități de streaming live și de întâlniri online de calitate superioară.

Summit 13 AI+ Evo, care face parte, de asemenea, din seria business și productivitate, dispune acum de noile procesoare Intel® Core™ Ultra, un șasiu ușor, securitate completă și stylus MSI Pen 2 care suportă MPP 2.6, ceea ce îl face cel mai versatil laptop flip de 13 inchi.

Stealth A16 AI+ & Creator A16 AI+: Primele laptopuri ușoare, de 16 inci, pentru jocuri și creație din lume cu procesoare AMD Ryzen™ AI din seria 300

MSI a prezentat, de asemenea, primele laptopuri ușoare de 16 inchi pentru jocuri și creatori din lume, Stealth A16 AI+ și Creator A16 AI+, care combină inteligența artificială de ultimă generație, jocurile și crearea de conținut. Procesorul AMD Ryzen™ AI din seria 300 aduce o nouă arhitectură de procesor, grafică integrată și NPU, oferind performanțe excelente ale procesorului, capacități superioare de afișare și putere de calcul AI.

În ceea ce privește puterea de calcul a inteligenței artificiale, noua arhitectură XDNA 2 oferă o performanță de până la trei ori mai mare decât cea a produselor anterioare, permițând rularea AI generativă sau a modelelor lingvistice mari direct pe laptop. Noua unitate grafică integrată din seria Radeon™ 800M dispune de cu până la 33% mai multe nuclee grafice decât generația anterioară, oferind o experiență de joc fluentă pe laptopurile ușoare. Unitatea de procesare, echipată cu cea mai recentă arhitectură Zen 5, suportă până la 12 nuclee mari și până la 50% mai multă memorie pe cip decât produsele anterioare, oferind performanțe de top.

Stealth A16 AI+ și Creator A16 AI+ sunt, de asemenea, echipate cu cele mai recente plăci grafice NVIDIA® GeForce RTX™ din seria 40, oferind putere de calcul AI de top. Construită pentru era inteligenței artificiale, GeForce RTX™ dispune de nuclee Tensor Cores specializate în inteligență artificială care oferă performanțe de ultimă oră și capacități revoluționare. Exploatează funcțiile exclusive AI și transformă modul în care utilizatorii lucrează și se joacă. De la creativitate sporită și productivitate ultra-eficientă, până la jocuri extrem de rapide, puterea supremă în materie de inteligență artificială pe PC-urile cu Windows este pe RTX.

Pe lângă noul procesor și puterea de calcul AI excelentă, Stealth A16 AI+ și Creator A16 AI+ au un șasiu ușor din aliaj de magneziu și aluminiu, răcire puternică Cooler Boost 5 și o mulțime de porturi, ceea ce le face cele mai echilibrate laptopuri ușoare de 16 inchi pentru gameri și creatori.

Pe lângă seria de gaming și de creare de conținut, MSI a lansat și laptopurile de business și de productivitate Summit A16 AI+ și Prestige A16 AI+, echipate cu cele mai noi procesoare AMD Ryzen™ AI 300 Series. Aceste modele dispun de o baterie mare de 82Wh și de un șasiu ușor, ceea ce le face să fie cea mai bună alegere pentru profesioniștii din domeniul afacerilor care acordă prioritate mobilității.

Claw 8 AI+: Primul terminal portabil de gaming Windows 11 din lume cu procesor Intel® Core™ Ultra

Încă de la debutul său la CES, dispozitivul portabil de gaming Claw de la MSI a fost un punct de atracție pe piață. Bazându-se pe succesul său, MSI a prezentat la COMPUTEX primul terminal portabil de gaming cu Windows 11 din lume echipat cu procesoare Intel® Core™ Ultra, Claw 8 AI+, capturând din nou atenția fanilor de terminale de gaming din întreaga lume.

Pe lângă eficiența energetică îmbunătățită a procesorului de ultimă generație, MSI a ascultat în mod activ feedback-ul utilizatorilor și a actualizat în consecință mai multe specificații hardware, cum ar fi adăugarea unui port USB-C suplimentar cu suport Thunderbolt 4, îmbunătățirea senzației tactile a butoanelor LB/RB, creșterea capacității bateriei și înlocuirea încărcătorului cu un încărcător mai ușor. Se așteaptă ca Claw 8 AI+ să fie cel mai avansat dispozitiv portabil de gaming de 8 inci de pe piață. După lansarea oficială, împreună cu dispozitivul va fi oferită și o lună gratuită de Xbox Game Pass, permițând utilizatorilor să se bucure de cele mai populare jocuri AAA ale momentului.

Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport & Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport: O fuziune de înaltă performanță și lux

Anul trecut, MSI a devenit partenerul oficial al mărcii de mașini de lux de înaltă performanță Mercedes-AMG, renumită la nivel mondial, lansând primul laptop Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport Edition. Pentru a sărbători aniversarea de un an a parteneriatului lor, cele două branduri și-au unit din nou forțele pentru a lansa laptopul Stealth 18 Mercedes-AMG Motorsport și au actualizat, de asemenea, originalul Stealth 16 Mercedes-AMG Motorsport, dedicat pasionaților de mașini de înaltă performanță și gamerilor din întreaga lume.

Designul modelului Stealth 18, realizat în comun de echipele de design MSI și Mercedes-AMG, încorporează mai multe simboluri ale vitezei, cum ar fi o suprafață cu model AMG care acoperă zona de sprijin a palmelor, plăcuțe de identificare metalice exclusive de la MSI și AMG și logo-ul Mercedes-AMG Motorsport care se regăsește pe toată suprafața. Combinat cu un șasiu ușor din aliaj de magneziu și aluminiu, acesta creează o atmosferă de lux suprem și de înaltă performanță.

Performanța reală a modelului Stealth 18 este la fel de puternică precum cea a mașinii de curse Mercedes-AMG GT2: echipat cu procesorul Intel® Core™ Ultra 9 185H și placa grafică NVIDIA® GeForce RTX™ 4080, completate de o cameră de răcire cu vapori cu suprafață mare, acesta oferă performanțe puternice, permițând jucătorilor să domine câmpul de luptă al jocurilor precum mașina de curse Mercedes-AMG GT2.

Claw x Fallout Ediție limitată: Bun venit în post-apocalipsă

 • Alte articole:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul
  Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandată de BMW, a fost prezentată la Art Basel Basel 2024

  Hidrogenul ca sursă durabilă de energie şi mişcare este tema centrală a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor