Cushman & Wakefield Echinox – venituri în creștere cu 15% în 2023, urcând pe locul 2 în topul consultanților imobiliari

Cushman & Wakefield Echinox a încheiat anul 2023 cu venituri de 12 milioane de euro, în creștere cu 15% față de anul anterior, evoluție care a propulsat compania pe locul doi în topul celor mai mari consultanți imobiliari din România, într-un an caracterizat în principal de o stagnare a acestei piețe.

Motoarele de creștere ale companiei au fost atât liniile de business care oferă servicii de brokeraj – birouri, retail, industrial și capital markets, cât și cele de servicii profesionale – asset management, project & development, certificări, evaluare și research.

Oana Iliescu, Managing Director Cushman & Wakefield Echinox: ”Extraordinara evoluție a business-ului nostru este rezultatul efortului întregii echipe, care prin capacitatea de a anticipa schimbările de pe piață a reușit să valorifice la maxim oportunitățile aduse de noile trenduri. Pe lângă rezultatul din 2023, trebuie să remarc faptul că între 2020 și 2023, una dintre cele mai provocatoare și incerte perioade atât pentru chiriași, cât și pentru proprietarii de active imobiliare, Cushman & Wakefield Echinox a reușit să-și majoreze cifra de afaceri de peste 2,5 ori”.

Departamentul de birouri a fost cel mai performant din companie, din punct de vedere al veniturilor generate, cu tranzacții de închiriere care au totalizat 113.000 metri pătrați și o cotă de piață de peste 26%. Această performanță a plasat Cushman & Wakefield Echinox pe poziția de lider al pieței de închiriere de spații de birouri la nivel național.

Departamentul Retail Agency al Cushman & Wakefield Echinox a intermediat anul trecut 26 de tranzacții de închiriere totalizând aproximativ 30.000 de metri pătrați în București și în principalele orașe din țară în 2023, pentru clienți precum Leroy Merlin, Peek & Cloppenburg, Somproduct, Mobexpert, Noriel, Jimmy Key sau Wittchen.

În același timp, pe segmentul de industrial, compania a intermediat tranzacții de aproape 40.000 metri pătrați, iar vânzarea hotelului K+K din București, în prima parte a anului trecut, cea mai importantă tranzacție de pe piața hotelieră din 2023, a contribuit de asemenea la evoluția Cushman & Wakefield Echinox.

Departamentul de Asset Services si-a extins portofoliul cu noi proprietati si cu noi chiriasi, ajungând să administreze proiecte de aproape 500.000 de metri pătrați, în timp ce echipa de evaluări a evaluat peste 400 de proprietăți.

Compania a continuat să crească și pe partea de project management prin câștigarea unor noi mandate, dar și pe cea a serviciilor de certificări verzi, cel mai important proiect realizat fiind portofoliul emag din România și Ungaria.

Cushman & Wakefield Echinox este o companie de consultanță imobiliară de top pe piața locală, activând în toate segmentele pieței imobiliare. Cushman & Wakefield Echinox, afiliatul exclusiv al Cushman & Wakefield în România, deținut și operat independent, cuprinde o echipă de peste 80 de profesioniști și colaboratori, ce oferă o gamă completă de servicii investitorilor, dezvoltatorilor, proprietarilor și chiriașilor.

Cushman & Wakefield este unul dintre liderii globali în domeniul serviciilor imobiliare comerciale, cu 52.000 de angajați în aproape 400 de birouri și peste 60 de țări și venituri de 9,5 miliarde de dolari. Serviciile principale ale companiei sunt: consultanță în gestionarea activelor şi investițiilor, piețe de capital, închirieri, administrarea proprietăților, reprezentarea chiriașilor, servicii de proiect și evaluare.

 • Alte articole:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul
  Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandată de BMW, a fost prezentată la Art Basel Basel 2024

  Hidrogenul ca sursă durabilă de energie şi mişcare este tema centrală a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor