• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Centrul Medical de Permanenta Cogealac s-a extins cu o sectie noua de balneofizioterapie

Centrul Medical de Permanenta Cogealac s-a extins cu o sectie noua de balneofizioterapie

Centrul Medical de Permanentă din comuna Cogealac, judetul Constanta, a deschis portile unei noi sectii de balneofizioterapie, realizate cu sprijinul partenerului principal, CEZ Group si al furnizorului de echipamente al Parcului Eolian CEZ, GE Energy.

Ca rezultat al parteneriatului încheiat cu CEZ Group, cabinetul medical Cogealac a fost transformat în Centru Medical de Permanentă (cu servicii 24 din 24), a fost renovat si dotat cu aparatură medicală de ultimă generatie si a fost extins cu o nouă sectie de balneofizioterapie. De asemenea, în urma lucrărilor de extindere, în cadrul centrului medical va functiona si unitatea de ambulantă judeteană care asigură serviciul de interventie în caz de urgentă pentru zona de nord a judetului Constanta. Investitia CEZ Group în modernizarea Centrului Medical de la Cogealac s-a ridicat la aproape 200.000 de Euro si face parte dintr-un program amplu de parteneriate cu comunitătile locale, pe care concernul energetic îl desfăsoară, conform politicii sale de responsabilitate socială corporativă (CSR), în zonele în care operează.

Bugetul a fost alocat pentru reparatii, extindere, reabilitare termică si aparatură medicală ultramodernă pentru noua sectie de balneofizioterapie si pentru cabinetul de medicină generală.

„Ratiunea înfiintării unei noi sectii de balneofizioterapie a rezultat din incidenta mare a cazurilor de afectiuni reumatice si care necesită tratamente complexe si de lungă durată de recuperare, întâlnite în această zonă, unde cea mai apropiată facilitate medicală de acest tip se află la 60 de kilometri distantă” a declarat managerul Centrului Medical de Permanentă, dr. Cornelia Pîndichi.

Sectia de balneofizioterapie are în dotare aparatură la înalte standarde de calitate, nou achizitionată, ce întruneste toate exigentele recuperării medicale moderne, dispunând de întreaga gamă de proceduri de electroterapie, laserterapie, termoterapie, masoterapie, kinetoterapie, fiecare realizându-se în spatii individualizate (săli de tratament). Activitatea noii sectii se desfăsoară cu personal medical înalt calificat, întregul act medical fiind complet monitorizat si de o calitate exceptională. Cele mai bune rezultate se vor obtine în procedurile cu laserterapie, centrul dispunând de un aparat modern, alternativa nouă de tratament în patologia antiinflamatorie, antialgică si miorelaxantă, fără efecte secundare importante. De asemenea cu ajutorul laserterapiei poate fi realizată o eficientă profilaxie cu efect antiaging, ce reprezintă viitorul medicinei actuale pe plan international. Un alt aparat de la care se asteaptă performante deosebite este cel de unde scurte, având posibilitate de invidualizare a tratamentului la parametrii ajustabili. Această formă de aplicare a curentului electric prezintă avantajul penetrabilitătii tisulare mult mai mari în comparantie cu alte metode de fizioterapie, fiind benefică în afectiuni reumatice, ale sistemului nervos, cardio-vasculare, afectiuni respiratorii, ale aparatului digestiv, uro-genital, ORL, afectiuni dermatologice si unele tulburări endocrine.

Lucrările de reabilitare ale Centrului au început la sfârsitul anului 2010 cu acoperisul clădirii si au continuat în 2011 cu renovarea aripii de est, izolarea termică integrală, remobilarea si reamenajarea. Pentru a putea găzdui si unitatea de ambulantă judeteană aferentă zonei nordice a judetului, CEZ Group a contribuit prin construirea unei noi anexe a clădirii, cu functionalităti cuprinzând o cameră de sterilizare si un garaj pentru autovehiculele de interventie. Conceptul care a stat la baza acestei extinderi a fost cel de completare si de cresterea a nivelului de performantă a serviciului de interventii în caz de urgentă pentru întreaga zonă, prin asocierea unei clinici ultramoderne si a unei echipe de medici si asistente, ce au urmat cursuri de specialitate, cu o unitate de ambulantă.

Alături de facilitătile deja existente – cabinetul de medicină generală si cel stomatologic – dotarea Centrului cuprinde de acum si un aparat de monitorizare EKG Telesystems Heart View TM, unic în judetul Constanta. Acesta este un instrument de monitorizare EKG pentru pacientii cu risc mărit si care pot necesita interventia medicală în situatii de urgentă.
Modernizarea clinicii de la Cogealac s-a bucurat si de contributia GE Energy, furnizorul de echipamente al  Parcului Eolian CEZ, care a donat aparatură GE Healthcare pentru cabinetul de medicină generală în valoare de 20.000 de euro: Monitor Dash 2500 pentru monitorizarea functiilor vitale ale pacientului, EKG MAC 1600, defribrilator automatic AED si un ecograf VSCAN portabil, de ultimă generatie, ce permite vizualizarea cordului si a organelor abdominale.

„GE este mândru că, alături de CEZ si de Centrul de Permanentă Cogealac, poate imbunătăti calitatea vietii locuitorilor din comuna Cogealac. Noi, cei de la GE, credem ca numai prin astfel de colaborări putem influenta în bine calitatea vietii oamenilor, societatea si mediul. Avem în fată un proiect remarcabil, ce a implicat mai multi parteneri, un veritabil exemplu pozitiv al muncii în echipă”, a declarat Carmen Neagu, Region Executive la GE Energy pentru Europa de Sud-Est.

“Parteneriatul cu Centrul Medical de Permanetă Cogealac este un proiect special pentru CEZ Group, prin care ne dorim să contribuim la dezvoltarea si la îmbunătătirea serviciilor medicale pentru comunitătile în care ne desfăsurăm operatiunile. Alături de managementul Centrului de la Cogealac, am reusit sa creăm o facilitate medicală complexă si performantă, atât în ce priveste serviciile de medicină generală si de recuperare, cât si cele de interventie în caz de urgentă, ce vor duce la salvarea de vieti omenesti. Această initiativă face parte din programul de responsabilitate socială pe care îl desfăsuram în zona de operare a Parcului Eolian CEZ, program ce cuprinde proiecte punctuale din domeniile mediu, infrastructură, educatie si sănătate. Numai în ultimii doi ani, CEZ Group a dezvoltat proiecte sociale de aproape 2 milioane de euro, în comunitătile din judetul Constanta”, a declarat Ondrej Safar, director al diviziei Power Generation a CEZ Group în România.

Grupul CEZ este unul dintre cei mai puternici producători, furnizori si distribuitori de energie din Europa, atât din punct de vedere al capacitătilor operationale, cât si din punctul de vedere al numărului de clienti deserviti. Grupul CEZ este un jucător cheie pe piata de energie electrică a Europei Centrale si de Sud- Est si este al doilea mare exportator de energie din Europa. Grupul CEZ acoperă domenii industriale variate, pornind de la extractia de materii prime, generarea de energie, distributia de energie si până la comercializarea energiei electrice si termice, precum si a produselor auxiliare.
Grupul CEZ este prezent pe piata românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distributie Electrica Oltenia SA, care după procesul de transformare asigură alimentarea cu energie electrică a sapte judete: Arges, Dolj, Gorj, Mehedinti, Olt, Vâlcea si Teleorman. Afacerile Grupului CEZ în România sunt reprezentate de cele 8 companii - CEZ Distributie, CEZ România, CEZ Vânzare, CEZ Trade, Tomis Team, MW Invest, Ovidiu Development si TMK Hydroenergy Power.

Grupul CEZ investeste, in zona Dobrogea, 1.1 miliarde Euro în realizarea celui mai mare parc eolian pe uscat din Europa, cu o putere totală instalată de 600 MW.

Constructia parcului amplasat la nord de Constanta se desfăsoară în mai multe etape - prima, aflată la Fântânele, include 139 de turbine eoliene cu o capacitate de 347,5 MW si a fost incheiată la finalul anului 2011.

Cea de-a doua etapă, în zona Cogealac, care va produce 252,5 MW, este preconizată să fie pusă in functiune până la sfârsitul anului 2012. La finalizarea ambelor etape ale proiectului, CEZ va putea furniza 7-8 % din totalul energiei regenerabile produse în România, incluzând marile hidrocentrale. În vederea îndeplinirii directivei UE de a asigura provenienta a 20% din productia totală de energie electrică din surse regenerabile până în anul 2020, investitia derulată de Grupul CEZ în Dobrogea este una deosebit de importantă.

În 2009, în România, numai 14 MW au fost instalati în scopul valorificării potentialului eolian.

In 2011, Grupul CEZ în România a achizitionat sistemul hidroenergetic de lângă Resita, judetul Caras Severin, format din 4 microhidrocentrale (Grebla, Crăinicel 1, Crăinicel 2 si Breazova) si amenajările hidro aferente de la Trei Ape, Gozna, Valiug si Secu, având o capacitate totală instalată de aproximativ 18 MW si o productie de circa 70GWh/an.

GE (NYSE: GE) actionează asupra lucrurilor care fac diferenta. Foloseste cei mai buni oameni si cele mai bune tehnologii pentru a aborda cele mai stringente provocări la nivel global. Identifică solutii pentru domeniul energetic, pentru sănătate si locuinte, pentru sectorul de transport si cel financiar. Construieste, oferă solutii energetice, pune lumea în miscare si îmbunătăteste sănătatea oamenilor . Merge dincolo de imaginatie. Are intiativă. GE trece la actiune.

GE deserveste si sectorul energetic, oferind solutii tehnologice si de servicii bazate pe garantia calitătii si inovatiei. Compania continuă să investească în noi solutii tehnologice si să crească prin achizitii strategice menite să îi consolideze prezenta locală, dar si să deservească mai bine clientii din întreaga lume. Diviziile care alcătuiesc GE Energy www.ge.com/energy—GE Power & Water, GE Energy Services si GE Oil & Gas—lucrează împreună, cu peste 100.000 de angajati la nivel global si venituri de 38 miliarde USD, pentru a oferi solutii integrate de produse si servicii în toate domeniile industriei energetice, inclusiv cel al cărbunelui, petrolului, gazelor naturale si energiei nucleare; resursele regenerabile cum ar fi energia hidraulică, eoliană, solară si biogazul; precum si alti combustibili alternativi si noi tehnologii de modernizare a retelei energetice pentru a face fată nevoilor energetice ale secolului XXI.  


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//