• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Piata asigurarilor din Romania - primele 3 trimestre din 2010

Piata asigurarilor din Romania - primele 3 trimestre din 2010

Piata asigurărilor din România a încheiat cel de-al treilea trimestru din 2010 cu un volum de prime brute subscrise de 6.315.316.628 lei, din care 5.092.053.518 lei din asigurări generale (80,63% din total) si 1.223.263.110 lei din asigurări de viată (19,37% din total), se precizeaza intr-un material transmis catre www.BrandInfo.ro.


Volumul de prime brute subscrise din asigurări generale a înregistrat o scădere cu 6,79%, în timp ce asigurările de viată au consemnat o crestere cu 2,92%, ceea ce face ca la nivelul întregii piete de asigurări să fie înregistrată o scădere cu 5,05%. Evolutia volumului total de prime brute subscrise în perioada analizată este comparabilă cu cea înregistrată în semestrul I 2010 fată de semestrul I 2009.


“În contextul economic actual, este îmbucurător faptul că piata de asigurări nu s-a contractat în cel de-al treilea trimestru si subscrierile totale au fost comparabile cu cele din trimestrul anterior”, a declarat presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, Angela Toncescu.


Analiza în dinamică a primelor subscrise pe clase de asigurări de viată arată faptul că, în primele 9 luni ale anului curent, cele mai importante cresteri au fost înregistrate de asigurările de sănătate (crestere cu 123,75%), asigurările unit-linked (crestere cu 18,94%) si asigurările de accidente (cu 18,76%).


În cazul asigurărilor generale, se evidentiază asigurările de garantii (cu o crestere cu 90,46%) si asigurările de răspundere civilă a mijloacelor de transport naval (cu 57,67%), chiar dacă aceste două clase detin, cumulat, o pondere de numai 1% în totalul asigurărilor generale.


În ceea ce priveste indemnizatiile brute plătite asiguratilor, beneficiarilor contractelor si păgubitilor, în primele 9 luni ale anului curent, acestea au fost în valoare de 3.990.172.006 lei, în scădere cu 10,08% fată de perioada similară din 2009. Raportate la primele brute subscrise, indemnizatiile plătite au reprezentat 63%, procent care este similar celor înregistrate în perioadele anterioare.


În temeiul contractelor de asigurări generale, asigurătorii au plătit indemnizatii în valoare de 3.496.859.737 lei, din care circa 54% pentru asigurările CASCO si circa 35% pentru clasa de asigurări de răspundere civilă auto.


Pentru asigurările de viată, asigurătorii au plătit indemnizatii brute, precum si sume reprezentând răscumpărări partiale, răscumpărări totale si maturităti în valoare de 493.312.269 lei, în scădere cu 3,67% fată de 30.09.2009. Referitor la plătile efectuate de asigurători pentru răscumpărările totale se observă un trend descendent comparativ cu 2009, scăderea consemnată în perioada analizată fiind de circa 10%.


“Anticipăm că vânzările de asigurări RCA din decembrie nu vor influenta semnificativ volumul de prime brute subscrise pe total piată la nivelul întregului an, întrucât vânzările de astfel de polite nu mai sunt concentrate în decembrie, ci s-au disperat pe parcursul anului a urmare a renuntării la anul calendaristic de subscriere.


În plus, asigurătorii si-au propus să aplice o serie de coeficienti proprii de corectie a tarifelor de primă RCA, care, împreună cu aplicarea clauzei de bonus din sistemul bonus-malus vor conduce la reduceri importante ale tarifelor pe care asiguratii le vor achita”, a mai declarat Angela Toncescu.


CSA - Comisia de Supraveghere a Asigurărilor este singura autoritate împuternicită prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentială si control a activitătii de asigurare în România, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.


Potrivit legii, scopul întregii activităti a CSA este apărarea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitătii activitătii de asigurare în România.
CSA este membru cu drepturi depline al CEIOPS - Comitetul European al Supraveghetorilor din Asigurări si Pensii Ocupationale, EIOPC – Comitetul European pentru Asigurări si Pensii Ocupationale si IAIS - Asociatia Internatională a Supraveghetorilor în Asigurări, reprezentând astfel România din perspectiva aportului tehnic de specialitate la elaborarea si amendarea reglementărilor europene specifice domeniului asigurărilor.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//