Credit Europe Bank a lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar, pentru un nivel și mai ridicat de securitate

Credit Europe Bank a lansat Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), care oferă în mod gratuit tuturor clienților un nivel și mai ridicat de securitate prin opțiunea de a verifica identitatea beneficiarului real al plăților și transferurilor în lei, efectuate prin canale electronice precum Internet și Mobile Banking. Serviciul este oferit în parteneriat cu TRANSFOND, administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată de Plăți Interbancare, și administrat de Asociația Română a Băncilor.

În momentul introducerii contului IBAN al beneficiarului plății, în ecranul de inițiere plăți se va afișa automat numele parțial/denumirea trunchiată a titularului contului IBAN introdus de clientul plătitor. În cazul plăților către persoane fizice, se va afișa prenumele și inițiala numelui beneficiarului, iar în cazul unei tranzacții către o persoană juridică, se va afișa o parte din denumirea firmei. Astfel, dacă plătitorul constată discrepanțe între informațiile cunoscute despre titularul contului și cele afișate, acesta are posibilitatea să corecteze ordinul de plată sau să renunțe la efectuarea plății.

„Suntem bucuroși să anunțăm aderarea la Serviciul Afișare Nume Beneficiar (SANB), un nou pas important pentru creșterea securității plăților electronice operate de clienții Credit Europe Bank. SANB aduce un plus de protecție împotriva fraudelor online, prin verificarea automată a identității titularului contului IBAN pentru transferurile în lei, reducând astfel riscul tranzacțiilor eronate. Prin acest parteneriat cu TRANSFOND, continuăm implementarea strategiei noastre de digitalizare, pentru a le oferi clienților noștri o experiență sigură prin utilizarea celor mai noi soluții din domeniu.”, a declarat Yakup Çil, Președinte Executiv Credit Europe Bank.

„Pentru a menține încrederea publicului în sistemul bancar și pentru a sprijini dezvoltarea unui ecosistem de plăți sigur și eficient în România, verificarea beneficiarului devine un element esențial. Cazurile de fraudă pot avea un impact negativ asupra imaginii băncilor și pot afecta atât încrederea în plățile fără numerar, cât și stabilitatea financiară a instituțiilor implicate. În acest context, invităm toate băncile să colaboreze pentru a spori securitatea plăților cu ordin de plată, instant sau tradițional, și a participa activ la consolidarea acestui sistem de protecție.”, a declarat Sabin Carantină, Director General TRANSFOND.

Pentru a beneficia de această nouă funcționalitate SANB în aplicația de Mobile Banking ”monet” a Credit Europe Bank, clienții trebuie să se asigure că au descărcat ultima versiune a acesteia din Google Play sau App Store. În cazul utilizării Internet Banking, funcționalitatea este activă automat, fără să fie necesară vreo acțiune suplimentară.

Serviciul Afișare Nume Beneficiar este disponibil non-stop în rândul băncilor participante la SANB. În cazul unei plăți către un cont deschis la o bancă care încă nu a aderat la acest serviciu, nu se va afișa numele beneficiarului. De asemenea, banca a dezvoltat o funcționalitate similară și pentru plățile intrabancare (între clienții Credit Europe Bank).

În România, Credit Europe Bank oferă o gamă largă de produse și servicii pentru persoane fizice, IMM-uri și corporații. Credit Europe Bank a deschis un nou capitol în domeniul digitalizării și tehnologiei, introducând Apple Pay și Google Pay, lansând monet, noua aplicație de mobile banking pentru toți clienții, precum și aplicația Avantaj SoftPOS, pentru comercianți. Totodată, a fost relansat site-ul instituției, a fost lansată o nouă versiune a aplicației mobile AVANTAJ2go și a fost prezentată o nouă interfață a platformei de Internet Banking.

Membră a grupului financiar olandez Credit Europe Bank NV, banca este activă din 1993, când a funcționat sub numele de Banca de Credit Industrial și Comercial, devenind Finansbank (în 2000) și apoi, în 2007, în urma unui proces de rebranding, primind numele de Credit Europe Bank România.

TRANSFOND este administratorul și operatorul Casei de Compensare Automată a plăților comerciale interbancare. Activitatea principală constă în furnizarea de servicii instituțiilor financiare și financiar-bancare, în ceea ce privește plățile interbancare de retail în moneda locală și în euro, atât național cât și transfrontalier.

În octombrie 2024 TRANSFOND a lansat RoPay – primul serviciu național de plăți instant cu mobilul, efectuate direct de la un cont bancar la altul A2A, (”account-to-account”), care utilizează tehnologii precum scanare de cod QR, deep link, NFC (contactless) sau numărul de mobil ca alias (”proxy”) pentru IBAN.

  • Alte articole:

    Monsson a lansat o soluție de stocare a energiei optimizată pentru clima scandinavă

    Monsson, un grup internațional de soluții pentru energie regenerabilă, specializat în energie eoliană și solară, stocarea energiei și hidrogen verde, cu sediul central în România, a dezvoltat o soluție de…

    Citeste articolul
    Noi dispozitive Lenovo ThinkPad pentru profesioniști – creatori de conținut, ingineri, utilizatori avizați și echipe hibrid

    Lenovo a lansat un portofoliu actualizat de dispozitive ThinkPad concepute pentru a răspunde nevoilor în continuă schimbare ale profesioniștilor de azi – de la creatori de conținut și ingineri până…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Decathlon și MedLife: parteneriat pentru promovarea stilului de viață activ și echilibrat

    Decathlon și MedLife: parteneriat pentru promovarea stilului de viață activ și echilibrat

    PRwave.ro aniversează 20 de ani de conținut relevant

    PRwave.ro aniversează 20 de ani de conținut relevant

    Decathlon, partener principal Bucharest International Half Marathon & 10K by Constantina Diță

    Decathlon, partener principal Bucharest International Half Marathon & 10K by Constantina Diță

    Colecta Națională de Alimente, ediția de Paște 2025: colectarea a peste 704 tone de alimente neperisabile

    Colecta Națională de Alimente, ediția de Paște 2025: colectarea a peste 704 tone de alimente neperisabile