Uite ce aparate nu trebuie să lipsească din bucătăria unui restaurant profesionist

Să conduci un restaurant profesionist este o sarcină cu adevărat dificilă. În timp ce managerul de restaurant se ocupă de dorințele clienților și activitățile financiare, bucătăria este condusă de bucătarul șef. Practic, succesul unui restaurant se datorează în proporție de 80% angajaților din bucătărie, dar și preparatelor concepute de aceștia și modul în care sunt conduși de către bucătarul șef.

Atunci când vorbim despre un restaurant premium sau unul normal care are foarte mulți clienți, există anumite aparate și echipamente care nu trebuie să lipsească. Rolul acestora este de a face activitățile de zi cu zi mai ușoare. De multe ori timpul este un element vital, dar în același timp nu poți face rabat la calitate.

Care sunt cele mai importante aparate pentru bucătăria unui restaurant?

Mașină de tocat carne

Mașina de tocat carne este un aparat despre care se discută mult prea puțin, având în vedere că are o importanță vitală. Desigur, ne referim în această situație la un echipament profesionist și nu unul pe care îl găsim în orice casă. Este important ca aparatul să funcționeze în mod electric și să poată toca o cantitate considerabilă de carne pe oră.

Există multe situații în care vei avea nevoie să folosești această aparatură. Un prim preparat cunoscut la care vei avea nevoie de carne tocată sunt chifteluțele. În aceeași categorie este inclusă și ciorba de perișoare, atât de iubită de români. De asemenea, nu trebuie să uităm nici de preparate precum spaghetele bolognese sau lasagna.

Malaxor pentru aluat

Un restaurant care se respectă va folosi întotdeauna un malaxor pentru aluat și nu va face produse de patiserie congelate. Desigur, acesta presupune costuri suplimentare, dar calitate produselor va fi vizibilă imediat. Tot mai multă lume urmărește să mănânce sănătos și cu siguranță va evita să cumpere preparate făcute din produse congelate.

Malaxorul pentru aluat poate fi folosit în mai multe feluri. În primul rând, de pe masa clienților nu ar trebui să lipsească niciodată o pâine caldă, chiar dacă vorbim doar despre chifle. Vei avea nevoie de aluat și pentru produse de patiserie, prăjituri sau alte preparate pentru care se folosește coca.

Mașină automată de spălat vase

Vremurile în care în restaurante existau persoane angajate la spălatul vaselor a început să apună. Atunci când ai un trafic foarte ridicat, de ordinul a zeci sau sute de persoane nu îți poți permite să pierzi timpul cu acest lucru. În acest sens, este obligatoriu ca în restaurantul tău să existe o mașină automată de spălat vase.

Nu trebuie confundat acest aparat cu cel de uz casnic. Mașinile de spălat vase folosite în restaurante sunt de dimensiuni mult mai mari. O persoană va clăti în mare vesela, o va introduce în tăvi, după care pune tăvile pe bandă. Banda trece prin interiorul mașinii, unde va curge apă din multe jeturi la o temperatură și presiune foarte mare. Vasele vor fi spălate în câteva minute în acest mod.

Feliatoare de mezeluri

Mezelurile nu pot lipsi din nici un restaurant, indiferent dacă vorbim de clasica șuncă de praga sau de preparate speciale precum prosciutto crudo. Dacă conduci un restaurant știi deja că nu este deloc profitabil să cumperi mezeluri gata feliate sau în cantități mici. Va fi obligatoriu să faci achizițiile en-gros. Acest tip de mezeluri se vând în general în calupuri de 2-5 kilograme.

Astfel, fie că iei în considerare pregătirea micului dejun pentru clienți sau aperitivele pentru un eveniment, vei folosi mezeluri. Cea mai eficientă și profitabilă metodă este utilizarea unor feliatoare de mezeluri. În acest fel mezelurile rămân întotdeauna proaspete și poți suplimenta în orice moment foarte rapid platourile.

Acestea sunt doar câteva dintre aparatele de care ai neapărată nevoie în bucătăria unui restaurant. Desigur, în orice bucătărie bucătarul șef are ultimul cuvânt și acesta va decide ce alte echipamente sunt necesare. Totul depinde de tipul de preparate pe care le produci și de nivelul la care operează restaurantul tău.

În final, este important de înțeles că rolul acestor aparate este de a salva timp. De asemenea, ele degrevează angajații de o mulțime de sarcini inutile. Astfel, angajații pot să acorde mai multă atenție altor activități mult mai importante. Munca devine astfel una mult mai eficientă, atât pentru angajat, cât și pentru angajator.

  • Alte articole:

    .lumen dorește să atragă 5 milioane euro de la investitori, pentru ochelarii săi pentru nevăzători

    Într-un salt transformator de la inovație locală la fenomen global, startup-ul românesc .lumen are misiunea de a reda mobilitatea nevăzătorilor și persoanelor cu deficiențe de vedere. Astăzi, .lumen anunță o…

    Citeste articolul
    Prețurile materialelor de construcții continuă să crească accelerat în prima jumătate din 2024

    De la începutul anului, prețul oțelului pentru construcții a crescut cu 35%, iar cel al cimentului – cu 28%. Majorarea costurilor materialelor de construcții a generat deja o scădere a…

    Citeste articolul

    Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Experiența Digital Forest by Lenovo, prezentată la festivalul Electric Castle 2024

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Campania pentru Cartela GoodGaming by Vodafone, realizată de Oxygen

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    Cutia Bebelușului, ediția a doua, pentru 15.300 de mame și nou-născuții acestora din aproape 1.300 de comunități dezavantajate

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA

    One United Properties – contract de închiriere pentru 17 ani, cu valoare de 40 de milioane de euro plus TVA