Uite ce aparate nu trebuie să lipsească din bucătăria unui restaurant profesionist

Să conduci un restaurant profesionist este o sarcină cu adevărat dificilă. În timp ce managerul de restaurant se ocupă de dorințele clienților și activitățile financiare, bucătăria este condusă de bucătarul șef. Practic, succesul unui restaurant se datorează în proporție de 80% angajaților din bucătărie, dar și preparatelor concepute de aceștia și modul în care sunt conduși de către bucătarul șef.

Atunci când vorbim despre un restaurant premium sau unul normal care are foarte mulți clienți, există anumite aparate și echipamente care nu trebuie să lipsească. Rolul acestora este de a face activitățile de zi cu zi mai ușoare. De multe ori timpul este un element vital, dar în același timp nu poți face rabat la calitate.

Care sunt cele mai importante aparate pentru bucătăria unui restaurant?

Mașină de tocat carne

Mașina de tocat carne este un aparat despre care se discută mult prea puțin, având în vedere că are o importanță vitală. Desigur, ne referim în această situație la un echipament profesionist și nu unul pe care îl găsim în orice casă. Este important ca aparatul să funcționeze în mod electric și să poată toca o cantitate considerabilă de carne pe oră.

Există multe situații în care vei avea nevoie să folosești această aparatură. Un prim preparat cunoscut la care vei avea nevoie de carne tocată sunt chifteluțele. În aceeași categorie este inclusă și ciorba de perișoare, atât de iubită de români. De asemenea, nu trebuie să uităm nici de preparate precum spaghetele bolognese sau lasagna.

Malaxor pentru aluat

Un restaurant care se respectă va folosi întotdeauna un malaxor pentru aluat și nu va face produse de patiserie congelate. Desigur, acesta presupune costuri suplimentare, dar calitate produselor va fi vizibilă imediat. Tot mai multă lume urmărește să mănânce sănătos și cu siguranță va evita să cumpere preparate făcute din produse congelate.

Malaxorul pentru aluat poate fi folosit în mai multe feluri. În primul rând, de pe masa clienților nu ar trebui să lipsească niciodată o pâine caldă, chiar dacă vorbim doar despre chifle. Vei avea nevoie de aluat și pentru produse de patiserie, prăjituri sau alte preparate pentru care se folosește coca.

Mașină automată de spălat vase

Vremurile în care în restaurante existau persoane angajate la spălatul vaselor a început să apună. Atunci când ai un trafic foarte ridicat, de ordinul a zeci sau sute de persoane nu îți poți permite să pierzi timpul cu acest lucru. În acest sens, este obligatoriu ca în restaurantul tău să existe o mașină automată de spălat vase.

Nu trebuie confundat acest aparat cu cel de uz casnic. Mașinile de spălat vase folosite în restaurante sunt de dimensiuni mult mai mari. O persoană va clăti în mare vesela, o va introduce în tăvi, după care pune tăvile pe bandă. Banda trece prin interiorul mașinii, unde va curge apă din multe jeturi la o temperatură și presiune foarte mare. Vasele vor fi spălate în câteva minute în acest mod.

Feliatoare de mezeluri

Mezelurile nu pot lipsi din nici un restaurant, indiferent dacă vorbim de clasica șuncă de praga sau de preparate speciale precum prosciutto crudo. Dacă conduci un restaurant știi deja că nu este deloc profitabil să cumperi mezeluri gata feliate sau în cantități mici. Va fi obligatoriu să faci achizițiile en-gros. Acest tip de mezeluri se vând în general în calupuri de 2-5 kilograme.

Astfel, fie că iei în considerare pregătirea micului dejun pentru clienți sau aperitivele pentru un eveniment, vei folosi mezeluri. Cea mai eficientă și profitabilă metodă este utilizarea unor feliatoare de mezeluri. În acest fel mezelurile rămân întotdeauna proaspete și poți suplimenta în orice moment foarte rapid platourile.

Acestea sunt doar câteva dintre aparatele de care ai neapărată nevoie în bucătăria unui restaurant. Desigur, în orice bucătărie bucătarul șef are ultimul cuvânt și acesta va decide ce alte echipamente sunt necesare. Totul depinde de tipul de preparate pe care le produci și de nivelul la care operează restaurantul tău.

În final, este important de înțeles că rolul acestor aparate este de a salva timp. De asemenea, ele degrevează angajații de o mulțime de sarcini inutile. Astfel, angajații pot să acorde mai multă atenție altor activități mult mai importante. Munca devine astfel una mult mai eficientă, atât pentru angajat, cât și pentru angajator.

 • Alte articole:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul este cel mai abundent element din univers, iar utilizarea lui ca sursă de energie lichidă sau gazoasă în diferite tipuri de autovehicule se află de multe decenii în centrul…

  Citeste articolul
  Noua lucrare multimedia SURFACING a lui Es Devlin, comandată de BMW, a fost prezentată la Art Basel Basel 2024

  Hidrogenul ca sursă durabilă de energie şi mişcare este tema centrală a programului BMW la Art Basel de anul acesta din Basel. BMW, care de 20 de ani este partener…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Hidrogenul ca sursă de energie: 45 de ani de cercetare BMW Group

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Pachete speciale: Redmi 13 cu Redmi Buds 4 Lite sau voucher valoric, Redmi Pad Pro cu tastatura Redmi Pad Pro Keyboard

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  Prima ediție nZEB Expo București a găzduit peste 15.000 vizitatori și 150 de companii expozante

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor

  OTP Bank România folosește FLOWX.AI pentru platforma digitală de creditare ipotecară dedicată brokerilor