Ponderea asigurării de răspundere contractuală Amazon, estimată la valoare dublă în volumele de afaceri ale Leader Team Broker în 2024

Leader Team Broker, jucător cheie pe piața asigurărilor de nișă din Europa, estimează că ponderea asigurării de răspundere contractuală Amazon în totalul businessului se va dubla în acest an, consolidându-și astfel poziția de principal distribuitor al acestei polițe pe piața europeană, pe care o deține încă ddin 2021, de la lansarea produsului. Compania de brokeraj din România a fost prima care a introdus asigurarea Amazon pe piața locală și printre primii din Europa, oferind un produs complex și complet, în conformitate cu cerințele retailerului american.

Asigurarea de răspundere a producătorului față de Amazon – Amazon Seller (FBA) Insurance- este o poliță special concepută pentru companiile care vând produse prin intermediul cunoscutei platforme de retail, produs pe care Leader Team Broker l-a lansat în septembrie 2021, pentru a acoperi obligația contractuală introdusă de gigantul de retail online în relația comercială cu sellerii care obțin peste 10.000 de dolari din vânzările prin rețeaua online. Mai mult de jumătate din marfa tranzacționată pe Amazon este vândută de către terți, fără ca retailerul online să o poată verifica. În acest context, Amazon a introdus această poliță, pentru a acoperi eventualele daune provocate cumpărătorilor de mărfurile vândute prin intermediul platformei.

Leader Team Broker de asigurare vinde polița Amazon la nivel internațional, iar cele mai multe cereri vin din țările nordice și cele baltice, cum ar fi Islanda, Finlanda, Norvegia, Suedia, Estonia, Letonia și Lituania.

”Am fost primii care au conceput și lansat această poliță, atunci când Amazon a introdus obligativitatea asigurării de răspundere a producatorului, și oferim un produs complex, inclusiv un certificat de asigurare, care respectă toate cerințele retailerului american. Polițele noastre sunt disponibile pentru companii atât din Europa, cât și din America, iar, pe anumite țări, clienții care apelează la noi au posibilitatea de a alege din ofertele a doi asigurători acceptați de Amazon. De exemplu, pentru piața americană, avem parteneriat cu cel mai mare grup de asigurare din SUA pe e-commerce și putem oferi asigurarea Amazon companiilor de peste Ocean prin intermediul acestor parteneri. Polița Amazon este unul dintre produsele noastre cel mai bine vândute în Europa și, pe măsură ce tot mai mulți selleri se înrolează în rețeaua Amazon iar interesul pentru această asigurare crește, ne așteptăm ca, în 2024, ponderea asigurării Amazon în businessul nostru să se dubleze”, a declarat Alexandra Elena Durbacă, CEO Leader Team Broker de asigurare.

Asigurarea de răspundere contractuală Amazon poate fi obținută rapid, cu un simplu apel telefonic către consultanții Leader Team Broker, care pot oferi o cotație de preț în maximum 48 de ore, iar contractul de asigurare poate fi semnat într-un interval de timp care nu depășește 72 de ore. Polița are acoperire oriunde în lume, inclusiv în SUA și Canada, astfel încât clienții sunt protejați indiferent în ce zonă a lumii tranzacționează pe Amazon.

Asigurarea vândută de Leader Team Broker are rating A+ acordat de S&P și AM Best (condiție impusă de Amazon) și acoperă daune de până la 1 milion de dolari, provocate cumpărătorilor de produsele vândute pe Amazon.

Leader Team Broker de asigurare este o companie de brokeraj în asigurări cu prezenta la nivel european si cu peste 18 ani de experiență în managementul riscului și asigurări. Compania este recunoscută ca unul dintre cei mai inovatori jucatori de brokeraj in asigurări cu produse unice de răspundere, sanatate, cyber security, produse pentru industria IT, industria navală, aviație, energie, marketing si HR.

În 2021, Leader Team Broker a primit in UK-Londra, distincția de ”Brokerul de asigurări al anului”, în cadrul premiilor Corporate LiveWire, pentru gradul de creativitate și de inovare a produselor de asigurare, concepute pentru noile industrii aflate în dezvoltare și care acoperă noile provocări ale mediului de business. Juriul a apreciat felul în care Leader Team Broker sparge tipare și vine cu produse creative, pentru industrii aflate în plină expansiune și pentru riscuri dintre cele mai diverse.

În 2020, performanțele companiei au fost recompensate de publicația Piața Financiară cu titlul de ”Brokerul anului în asigurări” și de Financial Intelligence cu distincția ”Asigurarea pentru securitate cibernetică a anului 2020”.

Publicația londoneză ”Treat Technologies” dedicată știrilor din domeniul securității cibernetice a inclus Leader Team Broker în top 20 companii la nivel mondial care oferă cele mai bune soluții și produse de asigurare în ”cyber insurance”. În anul 2017, compania a primit premiul ”Cel mai creativ Broker de asigurare din România”, oferit de Media XPrimm iar în 2019 a primit premiul pentru „Inovație și Digitalizare”, fiind singura companie de brokeraj care a folosit tehnologia RPA pentru operațiunile financiare repetitive. Compania a fost premiată în 2020 de publicația Piața Financiară, la Gala e-finance, cu premiul „e-Risk” pentru cel mai bun produs destinat prevenirii și acoperirii riscului de atacuri cibernetice.

Leader Team este singura companie de brokeraj în asigurări care a dezvoltat conceptul iDoctor, un program integrat de servicii medicale naționale și internaționale, având la bază un program de asigurări personalizat.

 • Alte articole:

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  PepsiCo, unul dintre liderii industriei de produse alimentare și băuturi, anunță astăzi achiziția primului său autocamion electric, modelul Volvo FM Electric 4×2, care va contribui la aprovizionarea cu materii prime…

  Citeste articolul
  tbi bank și Safety Broker: parteneriat strategic prin care oferă asigurări, inclusiv RCA, cu plata în rate fără dobândă

  Nevoia consumatorilor de a avea acces la noi instrumente eficiente de finanțare a crescut în actualul context economic, inclusiv în domeniul asigurărilor, unde costul polițelor de asigurare se află pe…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  PepsiCo România investește în transportul sustenabil, cumpărând primului autocamion electric de la Volvo Trucks

  Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri la BVB, și-a recrutat Director de Vânzări și Tranzacționare de la Bank of America

  Goldring, unul dintre cei mai activi brokeri la BVB, și-a recrutat Director de Vânzări și Tranzacționare de la Bank of America

  Lenovo: noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5, echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

  Lenovo: noua stație de lucru mobilă AI PC ThinkPad P14s Gen 5, echipată cu procesoare AMD Ryzen PRO

  Creativity4Better 2024: Cea mai mare conferință din Europa dedicată creativității în business revine la București

  Creativity4Better 2024: Cea mai mare conferință din Europa dedicată creativității în business revine la București