Finanțare a 40 de clădiri logistice și industriale verzi deținute de CTP România, sprijinită de Alpha Bank

Alpha Bank Romania SA si Alpha Bank SA, in calitate de banci coordonatoare, impreuna cu BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, au intermediat cu succes o facilitate de credit sindicalizat in valoare totala de 200.000.000 EUR pentru CTPark Romania. Fondurile vor fi utilizate pentru refinantarea dezvoltarii a 40 de cladiri logistice si industriale verzi (Green buildings) de clasa A, cu o suprafata inchiriabila combinata de 565.000 mp in cadrul CTPark Bucharest, situat la km 13 pe autostrada A1.

Alpha Bank Romania si Alpha Bank SA au actionat impreuna in calitate de coordonatori, aranjori principali mandatati, agenti de facilitate si securitate, si creditori. BRD – Groupe Societe Generale a actionat in calitate de aranjor principal mandatat, creditor, banca de cont si contraparte pentru hedging, in timp ce ING Bank N.V., prin intermediul ING Bank Romania, a contribuit in calitate de aranjor principal si creditor, iar ING Bank N.V. in calitate de contraparte pentru hedging.

„Suntem incantati sa facem parte din acest acord de finantare semnificativ pentru CTP Romania, cel mai mare dezvoltator de spatii logistice si industriale verzi din Romania. Alaturi de Alpha Bank SA, BRD – Groupe Societe Generale SA si ING Bank Romania, am pus la dispozitie o linie de creditare in valoare de 200.000.000 EUR pentru a sprijini planurile de extindere viitoare ale CTP Romania”, a declarat Sergiu Oprescu, Presedinte Executiv al Alpha Bank Romania si Director General al Retelei Internationale Alpha Bank Group.

Aceasta facilitate de imprumut sindicalizat subliniaza angajamentul bancilor participante de a sustine dezvoltarea durabila si cresterea in cadrul sectorului logistic si industrial din Romania. Parteneriatul isi propune sa contribuie la eforturile ambitioase ale CTP Romania, consolidand si mai mult pozitia de lider in spatiul logistic verde.
Alpha Bank Romania este membra a Alpha Bank Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare si financiare din Grecia. Activitatile internationale ale Grupului se extind pe langa Romania, si in Regatul Unit, Luxemburg si Cipru.

Alpha Bank Romania este o institutie financiara aflata printre primele 10 banci din tara, cu operatiuni de banca universala. Banca sistemica, cu o prezenta nationala de 30 de ani, Alpha Bank Romania ofera o gama larga de servicii si produse moderne atat pentru persoane fizice, cat si pentru IMM-uri si segmentul corporativ.

 • Alte articole:

  Pastry, Dessert & Coffee Trends – pulsul industriei de specialitate, într-o nouă conferință Horeca Next Level

  Seria de conferință Horeca Next Level a continuat pe data de 9 aprilie 2024 cu un nou eveniment de anvergură la care au luat parte pe de o parte protagoniști…

  Citeste articolul
  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Producătorii locali din județul Sibiu sunt, din această săptămână, parte a celui mai amplu program de susținere a lor, după ce Profi a deschis Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu…

  Citeste articolul

  Articole marketing - publicitate - PR - stiri brandINFO.ro:

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Profi a lansat Raftul cu Bunătăți Locale în Sibiu și Șelimbăr

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Linus L2, noua generație de încuietori smart de la Yale

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Grupul HORNBACH a continuat să-și crească cota de piață pe piețe internaționale importante

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori

  Binance Academy și BNB Chain – program educațional personalizat pentru dezvoltatori