• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Tipuri de materiale sablare

Tipuri de materiale sablare

Sablarea reprezinta una dintre procedurile cele mai populare de curatare a diverselor tipuri de suprafete iar pentru a obtine calitatea dorita vei avea nevoie sa utilizezi medii abrazive corecte. Daca se utilizeaza mijloace de stocare prea puternice pentru anumite metale sau piese, acestea se pot deteriora.

De asemenea, daca nu utilizezi materiale sablare delicate tipului de lucrare pe care il ai in vedere, rezultatele ar putea sa fie ineficiente sau intreg procesul ar putea fi incetinit. De aceea trebuie sa stii ca sunt mai multe tipuri de materiale folosite in functie de suprafata ce necesita tratare.

Exista foarte multe tipuri de sablare abraziva iar fiecare dintre acestea utilizeaza un material diferit cu compozitie chimica diferita. Mediile de sablare pot sa fie utilizate pentru realizarea diferitelor tipuri de operatiuni cum ar fi curatarea, gravarea, lustruirea sau intarirea. Asadar, materialele se aleg in functie de proiect.

Compozitia materialelor folosite

Sablarea reprezinta un proces de curatare sau lustruire care se realizeaza prin suflarea unor particule abrasive folosind echipamente speciale. In functie de tipul lucrarilor dorite, se alege compozitia materialelor necesare. Astfel, aceste materiale pentru sablare pot sa fie urmatoarele:

Perle din sticla

In cazul in care se doreste sa se realizeze un tratament cu scop decorativ pentru suprafata componentelor din otel sau din materiale neferoase, se utilizeaza perle din sticla. Acestea din urma se pot folosi in special pentru materiale precum otel inoxidabil, componente din aluminiu, metale neferoase dar si pentru tratare inainte de galvanizare.

Grit din sticla

Reprezinta o alternativa eficienta pentru sablare iar acest lucru se datoreaza faptului ca se utilizeaza o multitudine de medii diferite pentru curatare, restaurare si echilibrare a suprafetelor. Gritul din sticla nu contine nici un tip de materiale daunatoare, asadar este unul dintre cele mai sigure si ecologice materiale de sablare.

Corindon normal

Este un material neferos cu forma colturoasa, extrem de rezistent. Este un material cu o puritate mai scazuta fata de coridonul inoxidabil si, drept urmare materialul este mai agresiv dar mai putin casant.

Carbura de siliciu

Acest material este foarte raspandit in realizarea procesului de sablare. Materialul este mai greu decat oxidul de aluminiu si are cea mai mare duritate.

Bicarbonat de sodiu

Este un material solid de culoare alba, cristalina, prezentandu-se ca o pulbere fina. Daca trebuie sa indepartezi vopsea, murdarie si alte tipuri de contaminanti de suprafata fara a afecta materialul atunci bicarbonatul de sodiu reprezinta una dintre cele mai potrivite solutii pe care le poti aplica.

Importanta materialelor de sablare

Aceste materiale sablare sunt foarte importante in procesul de slefuire sau curatare, intrucat folosirea unor alice necorespunzatoare proiectului pot produce daune serioase materialului sablat. Exista doua categorii de materiale ce pot fi sablate: metalice si nemetalice. In functie de tipul lucrarii pe care l-ai ales trebuie sa te asiguri ca detii cunostintele necesare despre fiecare in parte pentru a putea aplica solutiile cele mai potrivite pentru sablarea acestora.

Sablarea reprezinta una dintre cele mai importante proceduri in tratarea pieselor, in special inainte de vopsire. Asadar, acum ca stii toate aceste informatii, proiectul tau poate incepe.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//