• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Eco friendly pentru viitor sau masinile concept

Eco friendly pentru viitor sau masinile concept

Poluarea si traficul sunt doua dintre principalele probleme cu care se confrunta locuitorii oraselor mari. Nici macar capitalele celor mai dezvoltate state nu au gasit inca solutia ce ar remedia considerabil aceste probleme, dar administratiile incearca. De exemplu, administratia locala din Westminster a adoptat un program-pilot prin care vrea sa atraga cat mai multe vehicule ecologice. Pentru 150 de dolari pe an, cei care aleg masini ecologice au acces liber in centrul Londrei, unde ceilalti platesc taxe piperate.

 

Mai mult, pentru vehiculele electrice, parcarea nu costa, iar proprietarii platesc impozite mici si au dreptul sa incarce acumulatorii fara sa plateasca la aceste "prize" instalate de primarie.

 

In luna martie 2008 GreenerCars.org a publicat topul celor mai bine cotate masini din 2008. Honda Civic GX a avut cele mai bune rezultate, conform standardului privind PZEV (Emisia partiala de gaze) si obtinand 36 MPG pe autostrada. Greenercars.org considera ca gazele de esapament eliberate se inscriu in limitele normale.

 

Se pare ca cea mai poluanta  masina de pe sosea este Volkswagen-ul Touareg, care a obtinut un scor mai prost decat al Hammer-ului. Conform topului realizat de GreenerCars.org, reiese ca Toyota si Honda domina piata masinilor ecologice.

 

Variantele future ale masinilor ecologice sunt masinile concept, ce depasesc cu mult actualele autoturisme in design si caracteristici:

 

Giugiaro Vadho - este inspirat din industria aeronautica si ca design, este o combinatie intre un avion cu reactie si o masina. S-a folosit tehnologia drive-by-wire, adica sistemele mecanice si hidraulice traditionale au fost inlocuite cu unele electrice. Vadho foloseste un motor BMW V12, cu hidrogen.

 

Toyota RiN - are scaune ergonomice incalzite, un dispozitiv ce regleaza nivelul oxigenului, un umidificator si un sistem care monitorizeaza starea psihologica a soferului. Geamurile verzui protejeaza impotriva razelelor ultra violete. Design-ul a fost inspirat de yakusugi, un copac japonez vechi.

 

Toyota Hi-CT - functioneaza cu o baterie care se poate incarca la priza, asezata sub masina pentru economie de spatiu. In interior, exista dispozitive asemanatoare cu o priza care se pot folosi pentru alimentarea telefoanelor sau a altor obiecte electronice.

 

Honda PUYO - are caroseria facuta dintr-un material foarte moale, asemanator unui gel care sporeste siguranta pasagerilor. Functioneaza pe celule de combustibil.

 

Mitsubishi i MIEV Sport - fiecare roata din fata este pusa in miscare de un motor integrat, in timp ce rotile din spate impart acelasi motor. Cele trei motoare functioneaza cu o baterie Li-Ion, precum cea a telefoanelor. Bateria nu ajunge decat pentru 200 de km, dar masina mai poate folosi energia solara captata de panourile de deasupra si energia eoliana captata de o morisca aflata in partea din fata.

 

MHV4 - a fost construita de Universitatea Mingdao din Taiwan, ai carei cercetatori au reusit sa o faca sa functioneze cu apa. Motorul extrage hidrogenul din apa si poate functiona pana la 40 km, folosind continutul unui rezervor.

 

Aptera - nu are decat trei roti si poate atinge 150 km/h. Motorul este un hibrid, care functioneaza, atat cu benzina cat si cu baterii. Spre deosebire de celelalte modele, Aptera a depasit deja faza de concept. Se poate rezerva una platind un avans de 500 de dolari.

Roxana Pecete, Redactor www.BrandInfo.ro


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//