• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Akcenta vizeaza, in Romania, 220 de clienti si rulaje de 25 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2015

Akcenta vizeaza, in Romania, 220 de clienti si rulaje de 25 milioane de euro pana la sfarsitul lui 2015

AKCENTA, institutie de plata nebancara care realizeaza plati externe si tranzactii de schimb valutar  pentru clientii sai cu operatiuni de import si export, si-a anuntat oficial intrarea pe piata din Romania, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Ambasada Cehiei din Romania si la care a asistat si Excelenta Sa Ambasadorul Republicii Cehe la Bucuresti, Vladimír Války.

 

”Salutam intrarea pe piata din Romania a companiei AKCENTA, companie respectata in Republica Ceha si in regiune pentru seriozitatea modului in care face business si traditia de 18 ani de a oferi clientilor sai cele mai bune instrumente pentru a face plati. Speram ca intrarea companiei pe piata romaneasca va contribui la intensificarea relatiilor de business ceho-romane si va aduce beneficii companiilor romanesti care vor apela la serviciile AKCENTA” – a declarat Pavel Stiegler, Head of Economic Section la Ambasada Republicii Cehe la Bucuresti.

 

Despre AKCENTA si planurile companiei in Romania au vorbit, in cadrul conferintei, Milan Cerman - Chairman of board AKCENTA si Theodor Stefanovici, director comercial  AKCENTA pentru Romania. 

 

”Am constatat un apetit mai mare pentru realizarea de operatiuni de schimb valutar in randul clientilor nostri cu operatiuni de import si export: in primul trimestru din 2015, AKCENTA si-a asistat clientii in tranzactionarea a peste 590 de milioane de euro.  In Romania, vrem sa punem la dispozitia companiilor instrumente financiare care sa le faca activitatea de business mai usoara si mai rapida. In Romania, anul acesta, vrem sa ajungem la un portofoliu de 220 de clienti care sa ne foloseasca serviciile si estimam ca valoare rulajului in beneficiul clientilor va ajunge la circa 25 milioane de euro”, spune Milan Cerman, Presedinte al Consiliului de Administratie AKCENTA CZ.

 

AKCENTA si-a inceput activitatea pe piata din Romania in septembrie 2014 si intentioneaza ca, pana la finalul anului curent, sa ajunga la un portofoliu de 220 de clienti din segmentul SMI si rulaje de 25 milioane de euro realizate in beneficiul acestora. 

 

”Am inceput activitatea in Romania in septembrie 2014, lucrand cu clienti care ne cunosteau deja activitatea prin recomandarile partenerilor din tarile unde deja ne desfasuram activitatile, si aveau nevoie de o companie care sa ii asiste in activitatile de tranzactionare de valuta derulate pe plan international. Avem acum o echipa de 12 reprezentanti comerciali care acopera aproape  in intregime teritoriul romanesc si punem accentul pe expansiunea portofoliului de clienti. Pana la sfarsitul anului, intentionam sa ne dublam echipa si sa lucram cu de trei ori mai multi clienti in Romania ”, a declarat Theodor Stefanovici, Director Comercial pentru Romania.

 

AKCENTA deruleaza activitati pe piete din Europa Centrala, cum sunt  Cehia – unde este activa din 1997 - , Slovacia, Polonia, Ungaria si Romania, avand in total  un numar de 25 000 clienti. 

 

Compania a inregistrat, in primul trimestru al anului curent, o crestere a volumului tranzactiilor de 75% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Din punct de vedere al volumului de tranzactii, cea mai importanta evolutie s-a inregistrat pe piata din Polonia (peste 100%). Pe de alta parte, volumul de contracte forward incheiate a crescut cu 85% in primele trei luni ale anului, comparativ cu aceeasi perioada din 2014. AKCENTA a tranzactionat in primul trimestru, in beneficiul clientilor sai, 590 de milioane de euro  si a avut venituri de 1.31 milioane de euro.

 

AKCENTA functioneaza in Romania sub o licenta de operare emisa de Banca Nationala a Cehiei si, ca rezultat al unui proces de notificare, in conformitate cu art. 17 si 25 din Directiva privind serviciile de plata (Payment Service 2007/64 / CE), are aprobarea Bancii Nationale Romane de a oferii serviciile AKCENTA clientilor din Romania. Activitatea AKCENTA este confirmata in registrul oficial public al Bancii Nationale a Romaniei pe site-ul BNR.  

 

AKCENTA este o institutie financiara non-bancara, cea mai mare institutie de plata de acest tip din Cehia si din Europa Centrala Compania este specializata in schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire pentru firme si institutii. Operand rapid, fiabil si in conditii de siguranta maxima, AKCENTA le ofera clientilor sai cursuri de conversie valutare mai bune decat institutiile bancare, ajutandu-i sa faca economii semnificative la efectuarea platilor internationale.    

 

AKCENTA are 18 ani de experienta pe piata de schimb valutar, plati internationale si operatiuni de acoperire din Europa Centrala, acumulati prin prestarea de servicii financiare pe pietele din Cehia, Slovacia, Polonia, Ungaria si, din 2014, si Romania. Compania are peste 25.000 de clienti carora le ofera solutii individuale pentru schimb valutar, acoperirea riscului de curs si plati – confortabile, de cea mai buna calitate si fara riscuri.

 

AKCENTA este detinatoarea licentei (nr de ref: 2011/1199/570) a activitatii institutiilor de plata in cadrul sistemelor de plata, Legea no.284 / 2009 Colectie.§ 3. 1 punct. a b)) c) e) f). Totodata, fiind una dintre cele doua companii non-bancare care se ocupa cu tranzactii in valuta straina din Republica Ceha, AKCENTA detine licenta pentru tranzactiile cu valori mobiliare, care o autorizeaza sa ofere o gama completa de instrumente financiare folosite pentru a elimina riscul fluctuatiei negative de curs, pentru schimbul valutar. 


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//