• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Laboratoarele BitDefender a anuntat clasamentul malware pentru Romania in prima jumatate a lui 2008

Laboratoarele BitDefender a anuntat clasamentul malware pentru Romania in prima jumatate a lui 2008

Amenintarile informatice din prima jumatate a anului 2008 au urmat si in Romania aceleasi tendinte de intensificare si diversificare inregistrate la nivel global, clasamentul celor mai periculoase 10 tipuri de malware fiind dominat in proportie de 70% de troieni.

Cercetatorii Laboratorului Antimalware BitDefender au remarcat ca autorii de malware prefera sa profite in continuare de vulnerabilitatile sistemelor informatice prin intermediul virusilor camuflati sub aparenta unor aplicatii legitime. Totodata, se mentine preferinta pentru exploatarea vulnerabilitatilor software.

"Principalele amenintari analizate in aceasta perioada vizeaza obtinerea de profit, cel mai adesea de natura financiara. Pentru asigurarea unor castiguri consistente este, insa, nevoie de compromitere a unui numar cat mai mare de sisteme, pe care sa fie instalate cat mai multe varietati de malware, precum bots, adware, spyware etc. Astfel, sarcina cea mai dificila nu o reprezinta distribuirea de malware, cat mai ales infiltrarea si parazitarea propriu-zisa a sistemelor, in vederea crearii de brese de securitate care sa permita, la randul lor, expunerea sistemelor la alte amenintari. Asa se explica volumul sporit de troieni inregistrat in ultimele sase luni", a declarat Sorin Dudea, Seful Diviziei de Analiza si Cercetare Malware din cadrul Laboratoarelor Antimalware BitDefender.

Prima pozitie este ocupata de Trojan.Clicker.CM, detinator al unui procent de 4,20 din numarul de sisteme infectate in Romania, in semestrul intai al anului 2008.

Locul al doilea, cu 4,19% din cifra totala a sistemelor infectate, ii revine lui Trojan.Downloader.JS.Istbar.B, o amenintare JavaScript care, exploatand vulnerabilitati de sistem, descarca si instaleaza malware sub forma de module ActiveX.

Pe pozitia a treia il regasim, la distanta de aproape un procent fata de ocupantul pozitiei secunde, pe Trojan.IFrame.AS, un malware ce exploateaza o vulnerabilitate HTML a aplicatiilor Web browser prin intermediul careia unui sistem i se poate solicita accesarea de continut on-line fara acordul utilizatorului. Si acest troian, asemeni celui plasat pe pozitia precedenta, este folosit ca instrument pentru distributia altor tipuri de malware.

Win32.Jeefo.A se afla pe locul al patrulea, detinand 2,97 procente. Acest agent viral paraziteaza directorul sistemului de operare printr-o copie a fisierului SVCHOST.EXE ce ruleaza ca serviciu pe sistemele unde este instalat Microsoft Windows. Jeefo este responsabil de infectarea tuturor fisierelor executabile din sistem, carora le altereaza continutul prin adaugarea de cod (ce le mareste dimensiunea cu aproximativ 36 Kb), in unele cazuri deteriorandu-le iremediabil.

Locul al cincilea este detinut, cu 2,49%, de Trojan.VB.AIA. Acest troian scris in Visual Basic dezactiveaza prin suprascriere elementele de siguranta pasiva din Norton Antivirus si paraziteaza toate fisierele cu extensia .mpg, .avi, .jpg, .mp3, carora le creeaza duplicate denumite identic in care se inoculeaza, adaugandu-le extensia .exe. Este foarte raspandit, fiind intalnit cu precadere in mediul extrem de favorabil al sistemelor care partajeaza fisiere in retelele Peer-2-Peer.

BitDefender este producatorul uneia dintre cele mai rapide si eficiente linii de solutii de securitate a datelor atestate pe plan international. inca de la inceputurile sale, din 2001, BitDefender a creat un nou orizont de asteptari si a ridicat standardele in materie de preventie proactiva a pericolelor informatice, viteza de reactie si actualizare usoara.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//