• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Peste 30 mil. RON pentru microintreprinderile din Romania - acord intre Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank

Peste 30 mil. RON pentru microintreprinderile din Romania - acord intre Fondul European de Investitii si Libra Internet Bank

Fondul European de Investitii (FEI) si Libra Internet Bank au anuntat semnarea unui acord de garantare în vederea finantării a peste 400 de microîntreprinderi din România.

 

Acest acord va permite Libra Internet Bank să asigure acces la finantări microîntreprinzătorilor, în special tinerilor antreprenori care se confruntă cu dificultăti în accesarea creditelor din surse bancare traditionale. 

 

Programul Progress Microfinance este finantat de Comisia Europeană si gestionat de Fondul European de Investitii. 

 

Cristina Dumitrescu, Microfinance Investment Manager, a declarat despre semnarea acestui acord la Bucuresti: “Ne bucurăm că am încheiat acordul de garantare în cadrul programului Progress Microfinance din România cu Libra Internet Bank. Sunt convinsă că aceste finantări vor avea un aport la sustinerea microîntreprinderilor si mai ales a tinerilor întreprinzători care doresc să-si înfiinteze propria companie si să contribuie la cresterea economică si la transformarea socială a României.” 

 

Tranzactia va permite Libra Internet Bank să îsi dezvolte în continuare activitatea de creditare a întreprinderilor mici si mijlocii din România.   

 

Presedintele Libra Internet Bank, Emil Bituleanu, a declarat la rândul său: “Micro-întreprinderile sunt un domeniu traditional de interes pentru Libra Internet Bank – fie că vorbim despre profesiile liberale, despre fermieri sau despre start-up-uri. Ne mândrim cu parteneriatele puternice pe care le-am stabilit si suntem alături de clientii nostri pe termen lung. De aceea facem eforturi constante de a găsi noi solutii pentru a-i ajuta să-si crească afacerea. Acordul cu Fondul European de Investitii este o astfel de oportunitate si ne bucură că avem sprijinul unei institutii europene respectate.”

Microîntreprinderile care doresc să solicite un micro-credit în cadrul programului Progress Microfinance pot contacta direct sucursalele Libra Internet Bank din România.

 

Programul European Progress Microfinance (Progress Microfinance) oferă garantii si instrumente de finantare intermediarilor din domeniul microfinantării. Initiativa beneficiază de fonduri în valoare de 205 mil. EUR din partea Comisiei Europene si a Băncii Europene de Investitii. Scopul programului Progress Microfinance este de a îmbunătăti accesul la finantări al microîntreprinzătorilor, inclusiv al liber-profesionistilor. Unul dintre obiectivele sale principale este sprijinirea grupurilor cu acces limitat la piata conventională de creditare. Câteva exemple includ femeile-antreprenor, tinerii întreprinzători, cei care apartin unui grup minoritar, cei cu dizabilităti,  persoanele fizice autorizate etc. Împrumuturile cu valoare mai mică de 25.000 EUR pot fi obtinute de la intermediari agreati care participă la acest program. Progress Microfinance nu acordă finantare directă microîntreprinzătorilor sau persoanelor fizice.

 

Libra Bank marchează cea de-a 53-a tranzactie semnată în cadrul programului Progress Microfinance de la începutul acestuia în 2010. Până la această dată, peste 130 mil. EUR au fost alocati în beneficiul micro-debitorilor din Uniunea Europeană. Până acum, au fost încheiate acorduri similare în Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Franta, Grecia, Irlanda, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Slovacia, Spania, Olanda si Marea Britanie. 

 

Misiunea de bază a Fondului European de Investitii (FEI) este de a sprijini microîntreprinderile, precum si întreprinderile mici si mijlocii (IMM) din Europa, facilitându-le accesul la finantări.  FEI proiectează si dezvoltă capital de risc, garantii si instrumente de microfinantare special destinate acestui segment de piată. În această calitate, FEI urmăreste obiectivele UE în sprijinul inovatiei, cercetării si dezvoltării, antreprenoriatului, cresterii si ocupării fortei de muncă. 

 

La sfârsitul anului 2013, angajamentele totale nete ale FEI către companii de investitie de capital se ridicau la peste 7,9 miliarde EUR. Cu investitii în peste 435 de companii, FEI se numără printre primii jucători în domeniul capitalului european, datorită dimensiunii si scopului investitiilor sale, mai ales în industria high-tech si în segmentul de start-up. La sfârsitul anului 2013, portofoliul de credite garantate ale FEI totaliza peste 5,6 miliarde EUR în peste 300 de operatiuni, pozitionându-l ca pe un actor european semnificativ în ceea ce priveste garantiile si ca principalul garant  pentru microfinantări.

 

Libra Internet Bank este o bancă înregistrată în România, supusă legilor române si normelor de supraveghere ale Băncii Nationale a României si participantă la Fondul de Garantare a Depozitelor în Sistemul Bancar (FGDB) din România, depozitele clientilor săi fiind garantate în conditiile si limitele prevăzute de legile române. 

 

Principalele categorii de clienti ai băncii sunt profesiile liberale, fermierii, IMM-urile si companiile mari. De 11 ani, banca face parte din grupul american de investitii New Century Holdings, iar din anul 2011 se pozitionează ca „bancă a Internetului”, având una dintre cele mai performante si mai premiate aplicatii de Internet Banking de pe piata bancară din România.

 

Libra Internet Bank are o retea de 35 de sucursale la nivel national si, cu o valoare totală a activelor de 1.202.192.716 RON la sfârsitul anului 2013, după o crestere neîntreruptă în ultimii 4 ani, se situează pe pozitia 28 în sistemul bancar românesc. 


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//