• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Danone - afaceri in scadere cu 5% in 2013

Danone - afaceri in scadere cu 5% in 2013

Veniturile Danone România au depăsit 481 milioane lei în 2013, în usoară scădere cu 5% în comparatie cu anul anterior. “Suntem lider pe piata românească a iaurturilor si ne asteptam la această usoară descrestere în 2013. Consumul nu a înregistrat o revenire anul trecut, consumatorii rămânând prudenti si cheltuind mai putin, si, în plus, am avut un impact nefavorabil din evolutia preturilor la materii prime si a hedging-ului financiar. Chiar si în aceste conditii, rezultatele operationale au fost pozitive, continuând de-a lungul anului strategia de investitii pe termen lung în România. Am adus noi produse consumatorilor si am continuat să dezvoltăm categoria lactatelor proaspete asa cum am făcut în ultimii 15 ani, de când producem în România. Suntem aici să rămânem si să contribuim la dezvoltarea pietei, atât în vremurile bune, cât si în cele mai dificile pentru consumatori,” spune Dieter Schulz, Director General Danone Sud Estul Europei.

 

Piata a fost în transformare în 2013, segmentul iaurturilor rămânând plat, în timp ce vânzările promotionale au fost semnificativ intensificate pe acest segment. Consumatorii au fost prudenti si au cheltuit mai putin: cosul mediu de cumpărături pentru alimente s-a redus cu 50% fată de 2008, în paralel cu activităti promotionale crescute si dezvoltarea semnificativă a mărcilor private, datorată mai ales tendintei de crestere a magazinelor de tip discounter si supermarket. 

 

Noile produse au rămas o prioritate pentru Danone România si în 2013: “OIKOS, noul brand de iaurturi sătioase cu mai multe proteine, lansat anul trecut, s-a dovedit un succes pe piată si are o tendintă de crestere. Am avut, de asemenea, rezultate foarte bune cu inovatiile aduse în gamele Activia Light si Danonino. Mai mult, vânzările produselor noastre de dietă s-au triplat în 2013 în comparatie cu 2012 si am crescut în segmentele de băuturi traditionale, asa cum este Sana,” spune Dieter Schulz. “În acelasi timp, indiferent de presiunile pietei asupra preturilor, calitatea produselor noastre nu este negociabilă si este un factor cheie în ecuatia de valorizare a acestora,” explică mai departe Dieter Schulz. 

 

În ultimii 15 ani, Danone a condus dezvoltarea categoriei lactatelor proaspete în România, informând si educând oamenii pentru o alimentatie sănătoasă si lansând noi game de produse cu valoare adăugată pentru consumatori. “În 2014, vedem că piata lactatelor proaspete rămâne o provocare, cu consumatori care cheltuiesc cu atentie, costuri mai mari de productie care trebuie compensate printr-o eficientă internă mai mare, pentru a păstra cele mai bune preturi si cea mai bună calitate pentru consumatori. Vom continua să ne servim consumatorii cu iaurturile cu cel mai bun raport calitate-pret si să investim în noutăti, în oamenii nostri, în fermierii nostri si în fabrica noastră,” concluzionează Dieter Schulz.

 

Cu o expertiză internatională de aproape 100 de ani în producerea de iaurturi, lider mondial pe categoria de lactate proaspete, Grupul Danone a demarat investitia în România, în 1996, prin achizitia fostei unităti Miorita Fundeni, care nu mai functiona la acel moment. Fabrica din Bucuresti a fost apoi reabilitată si echipată cu linii moderne de fabricatie, integrate într-un sistem automat de programare, operare si control al proceselor de fabricatie. 

 

Investitiile în operatiunile din România au continuat de-a lungul tuturor celor 15 ani, ajungând în prezent la peste 300 milioane lei. În plus, 235 milioane lei au reprezentat contributia prin taxe si impozite către bugetul statului român în aceeasi perioadă. Prin programele de sprijin pentru micii si marii fermieri, peste 22 milioane lei au fost investite în dezvoltarea productiei autohtone de lapte. Astăzi, fabrica Danone din Bucuresti produce zilnic peste 1 milion de iaurturi pentru nouă tări europene.

 

Din 2013 Danone România a devenit centrul regiunii Europei de Sud Est, care include România, Bulgaria, Grecia si tările Adriatice, servind o piată potentială de peste 60 milioane consumatori.

 

Compania DANONE PDPA România face parte din Grupul DANONE, prezent în 120 de tări, unul dintre liderii mondiali din industria alimentară, detinând locul 1 în lume în fabricatia de produse lactate proaspete si locul 2 în lume în domeniul apelor minerale îmbuteliate si alimentatiei pentru bebelusi. Grupul DANONE a înregistrat în 2013 vânzări de peste 20 miliarde EURO. 

 

DANONE România este lider de piată în categoria produselor lactate proaspete, înregistrând în anul 2013 o cifră de afaceri de 481 milioane RON. Compania are în portofoliu peste 80 de referinte de produs, produse în majoritate în fabrica din Bucuresti, cu lapte proaspăt colectat de la fermierii români. 


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//