• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Prima statie inteligenta de colectare a deseurilor din Romania, lansata la Buzau, cu sprijinul Carrefour

Prima statie inteligenta de colectare a deseurilor din Romania, lansata la Buzau, cu sprijinul Carrefour

Green Group, în colaborare cu Primăria Municipiului Buzău si Carrefour România, a lansat prima statie inteligentă de colectare a deseurilor din România, la Buzău. Sistemul, numit Sigurec 1, integrează cea mai nouă si inteligentă solutie de preluare a 10 tipuri de deseuri din ambalaje (deseuri PET, doze de aluminiu,  butelii de sticlă, butelii PE, PP, Tetra Pack, sacose/folii ambalaj PE, PP, hârtie si cartoane) si echipamente electrice sau electronice.

Sigurec 1 oferă posibilitatea răscumpărării deseurilor cu bonuri valorice ce pot fi folosite în hipermarketurile Carrefour. Spre exemplu, pentru un PET, clientii primesc 0,05 lei, iar pentru o doză de aluminiu - 0,03 lei. În cazul aparatelor electrice si electronice (DEEE), se oferă 0,8 lei/kg pentru frigidere, 0,6 lei/kg pentru fiare de călcat, 1,5 lei pentru laptopuri etc.

Un studiu recent, realizat de către Rogalski-Grigoriu, la initiativa Green Group, pe tema obiceiurilor de reciclare la români, pe un esantion de 7.492 de persoane, cu vârsta de peste 18 ani, arată că 92% dintre români nu sunt constienti de valoarea economică pe care o au deseurile lor si nu stiu că au posibilitatea să colecteze selectiv cu ajutorul containerelor inteligente care eliberează bonuri valorice.

Acelasi studiu indică faptul că peste 38% dintre români cred că deseurile colectate selectiv ajung tot la groapa de gunoi. Cu toate aceste, peste 57% dintre români sunt constienti de importanta reciclării pentru mediu si declară că poluarea este cea mai gravă consecintă a unui comportament neorientat spre reciclare a deseurilor. În plus, aproape 85% dintre români consideră că reciclarea deseurilor este o responsabilitate pe care o au fată de mediu.

“Trasabilitatea deseurilor este unul dintre motivele principale care îi împiedică pe români să recicleze: ei nu stiu ce se întâmplă exact cu deseurile lor după ce ajung în containerele selective si mai mult decât atât, nu sunt siguri că acestea chiar ajung la fabricile de reciclare. Cu sistemul SIGUREC 1 si aparatele inteligente instalate deja în marile magazine, consumatorii pot urmări trasabilitatea deseurilor lor si au siguranta că acestea ajung exact acolo unde trebuie. Bonul valoric pe care îl primesc este atât un beneficiu material, cât si o garantie a faptului că deseul reciclat de ei este valoros. Credem că românii vor fi tot mai constienti de valoarea deseurilor lor si vor întelege că această valoare li se cuvine”, a explicat Constantin Damov, co-fondator Green Group.

Green Group sustine transparenta în reciclare si a lansat în luna noiembrie 2012 primele containere care recompensează depunătorii cu bonuri valorice pentru PET-urile, dozele de aluminiu si aparatele electrice si electrocasnice vechi. Bancomatul Verde si Reciclatorul Verde au fost instalate în unele hipermarketuri Carrefour. Acestea oferă un beneficiu material în schimbul deseurilor reciclate, încurajând astfel comportamentul responsabil fată de mediu. Bonurile valorice pot fi folosite pentru plata cumpărăturilor în câteva din hypermarketurile Carrefour România, printre care si Carrefour Buzău.

Green Group, singurul parc industrial de reciclare a deseurilor din România, cuprinde patru companii: GreenTech SA - reciclează deseurile de mase plastice, GreenFiber International SA - produce fibră sintetică poliesterică si banda din PET 100% reciclat, GreenWEEE International SA- tratează si reciclează deseurile electrice si electronice iar GreenLamp Reciclare SA - tratează si reciclează deseurile de echipamente de iluminat uzate.

Cu peste 9.900 de magazine în 33 de tări, grupul Carrefour este al doilea retailer mondial si numărul 1 în Europa. De peste 50 de ani, Carrefour se afirmă ca un partener zilnic pentru peste 25 de milioane de clienti din Europa, Asia si America Latină. Cu peste 3 miliarde de operatiuni la casă, prin intermediul tuturor activitatilor sale, Grupul îsi asumă responsabilităti economice, sociale si de mediu si garantează pentru calitatea produselor sale si securitatea clientilor săi.

În România, Grupul Carrefour numără 116 magazine dintre care: 24 de hipermarket-uri „Carrefour”, 68 de supermarket-uri „Market”, si 24 de magazine de proximitate „Express”.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//