• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Intel a lansat cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core

Intel a lansat cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core

Intel Corporation a lansat cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, care va aduce un nou val de sisteme Ultrabook si dispozitive 2 în 1, care să le ofere utilizatorilor un PC când le trebuie si o tabletă când doresc.

În cadrul Computex Taipei 2013, Tom Kilroy, Vicepresedinte Executiv al Intel, a declarat că Intel va prezenta în viitor 50 de sisteme 2 în 1 diferite, într-o gamă variată de preturi, inclusiv 2 Ultrabook-uri 2 în 1 premium bazate pe cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, si alte device-uri cu viitoarele procesoare bazate pe microarhitectura Silvermont pe 22nm.

“Astăzi, odată cu lansarea celei de-a patra generatii a gamei de procesoare Intel Core, care a fost proiectată de la 0 pentru Ultrabook-uri si este baza viitoarelor device-uri 2 în 1, prezentăm viziunea Intel stabilită acum doi ani, de a reinventa laptopul”, a declarat Kilroy. “Am realizat una dintre cele mai mari schimbări din istoria Intel, de a lansa aceste noi procesoare, care oferă performanta unui PC si mobilitatea unei tablete într-un singur dispozitiv. Noile procesoare stau la baza celor mai uluitoare dispozitive 2 în 1 de până acum”, a mai spus el.

Kilroy a anuntat viitoarea generatie a procesoarelor quad-core Intel Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), pentru tablete, care va fi disponibilă spre finalul anului, si solutia multimode 4G LTE, precum si viitoarea generatie a procesoarelor Intel Atom de tip SoC, pe 22nm, (cu nume de cod “Merrifield”) pentru smartphone-uri. 

“Cu noile procesoare Intel Core lansate astăzi, cu viitoarea generatie a gamei de procesoare Intel Atom de tip SoC pentru tablete si cu viitoarele produse cu tehnologii pe 22nm, avansurile arhitecturii Intel accelerează inovatia, oferind noi experiente si stând la baza celor mai bune dispozitive care vor fi lansate în acest an”, a declarat Kilroy.

Noile procesoare Intel Core pun baza unor noi dispozitive 2 în 1 si unor noi experiente

Proiectată având în vedere Ultrabook-urile, cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, construită pe microarhitectura Haswell pe 22nm, oferă o crestere cu 50% a autonomiei bateriei în timpul volumelor mari de lucru comparativ cu generatia anterioară. Aceasta este cea mai mare crestere de la o generatie la alta din istoria companiei, echivalând cu o autonomie de 9 ore în timpul volumelor mari de muncă1 pentru anumite Ultrabook-uri bazate pe noile procesoare.

Noile procesoare Intel Core sunt primele de tip SoC pentru PC-uri, oferind o performantă crescută, care stau la baza unor dispozitive inovatoare variate, incluzând Ultrabook-uri, sisteme 2 în 1 si all-in-one portabile. Sistemele bazate pe versiunile quad-core ale noilor procesoare sunt deja disponibile, urmând ca versiuni aditionale să fie prezentate în următoarele luni.

Cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core are chipset-ul grafic încorporat, care oferă o performantă de două ori mai mare comparativ cu generatia anterioară. Disponibil pe anumite procesoare din cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core, chipset-ul grafic Intel Iris oferă Ultrabook-urilor si altor PC-uri mobile experiente vizuale nemaiîntâlnite.

Anumite Ultrabook-uri bazate pe cea de-a patra generatie a gamei de procesoare Intel Core vor oferi performanta Intel asteptată de ultilizatori împreună cu mobilitatea si răspunsul rapid al unei tablete, făcându-le dispozitive premium, 2 în 1. Cu ajutorul capabilitătilor touch si a tastaturii, sistemul se adaptează nevoilor utilizatorului si îi oferă o multime de aplicatii. Utilizatorii pot astfel să lucreze si să se relaxeze cu ajutorul unui singur dispozitiv.

Kilroy a prezentat progresele făcute în aducerea simturilor umane către dispozitivele 2 în 1 si către alte dispozitive bazate pe tehnologiile Intel prin adăugarea de capabilităti touch, recunoastere facială si touch, dar si alte tehnologii. Numite “perceptual computing”, aceste tehnologii beneficiază de puterea de procesare Intel pentru a interactiona cu utilizatorii în mod natural si intuitiv.
Reprezentantul Intel a prezentat un sistem de interactiune bazat pe recunoastere vocală si gesturi cu ajutorul unui Ultrabook 2 în 1, echipat cu noile procesoare Intel Core, pe care a fost instalată camera Creative Senz3D. Aceasta va fi disponibilă începând cu următorul trimestru. Kilroy a declarat că Intel lucrează la o solutie integrată pentru a construi dispozitive bazate pe Intel – ce vor fi lansate în a doua jumătate a anului viitor -, care să aibă încorporate camere 3D.

Microarhitectura Silvermont, pe 22nm, de înaltă performantă si cu consum redus de energie permite companiei să accelereze si să îmbunătătească semnificativ oferta sa de tablete si smartphone-uri.

Pentru tabletele care vor fi disponibile la sfârsitul anului, viitoarea generatie a procesoarelor quad-core Intel Atom de tip SoC, pe 22nm (cu nume de cod “Bay Trail-T”), va oferi o grafică superioară si o performantă a CPU-ului de două ori mai mare comparativ cu generatia actuală. Aceasta va permite de asemenea crearea de dispozitive atractive cu o autonomie a bateriei de peste 8 ore si săptămâni întregi în standby, rulând atât pe Android, cât si pe Windows 8.1.   

Pentru prima dată, Kilroy a prezentat solutia Intel 4G LTE în combinatie cu viitoarea generatie de procesoare pentru tablete Intel Atom de tip SoC, pe 22nm. Intel XMM 7160 este una dintre solutiile multimode-multiband LTE cele mai mici din lume si cu unul dintre cele mai mici consumuri de energie.

În conditiile în care smartphone-urile cu Intel Inside sunt prezente în mai bine de 30 de tări, Kilroy a vorbit despre viitor. El a prezentat pentru prima dată un design de referintă al unei platforme de smartphone bazată pe  “Merrifield”, noua generatie de procesoare Intel Atom, pe 22nm, care va aduce performantă si autonomie crescute. Platforma include mai multi senzori pentru servicii personalizate, precum si capacitatea de protectie a datelor, a dispozitivului si a datelor personale ale utilizatorilor.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//