• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Mercedes-Benz CLA ajunge in showroom-uri in aprilie 2013

Mercedes-Benz CLA ajunge in showroom-uri in aprilie 2013

Odată cu lansarea noii Clase CLA, Mercedes-Benz stabileste un nou segment. Noul coupe cu patru usi are cel mai bun coeficient aerodinamic din lume (Cd=0,22), un design avangardist si sistemul de tractiune integrală 4MATIC (optional). Noul CLA urmăreste filozofia de design a modelului CLS, model care a creat un trend, odată cu lansarea sa, în 2003. Portierele cu geamuri fără ramă reprezintă un indiciu că CLA îsi trage rădăcinile din Concept Style Coupe, pe care îl aduce în productia de serie. Noul CLA se poate comanda deja, iar livrările vor începe în luna aprilie. Preturile încep de la 24.200 euro (fără TVA) pentru CLA 180.

"Reactia publiculului la Concept Style Coupe a fost impresionantă. Cel mai întâlnit comentariu a fost de departe «Vă rugăm să aduceti masina aceasta în productia de serie. Exact asta facem acum!», spune Dr. Dieter Zetsche, Presedinte al Consiliului de Management Daimler AG si Director al Mercedes-Benz Cars. “CLA este o masină care nu confundă «clasa medie» cu «calitatea de compromis». Design-ul său dinamic subliniază partea sportivă a brandului Mercedes-Benz”.

Pentru a fi la nivelul clasei sportive în care a fost pozitionat, CLA este disponibil cu motoare turbo performante, cu puteri de până la 155 kW (211 CP), suspensie sport si sistem de tractiune integrală 4MATIC. Specificatiile tehnice ale noului model includ cel mai bun coeficient aerodinamic pentru un automobil de serie (Cd=0,22) si numeroase sisteme de asistentă, inclusiv COLLISION PREVENTION ASSIST.

Acest sistem bazat pe radar atentionează soferul cu semnale acustice si luminoase după ce a fost identificat un obstacol si pregăteste Brake Assist pentru o frânare cât mai puternică. Frânarea începe imediat ce soferul apasă pedala de frână. După ce obstacolul a fost identificat, COLLISION PREVENTION ASSIST calculează forta de frânare necesară evitării unui accident si reuseste să frâneze pe cât posibil în distanta rămasă. COLLISION PREVENTION ASSIST oferă protectie începând de la viteza de 7 km/h (anterior, peste 30 km/h).

Cinci pachete sunt oferite, individualizând caracterul noului CLA (lungime/lătime/înăltime: 4630/1777/1437 mm). Pentru a tine pasul cu publicul tintă, noul coupe cu patru usi poate integra diverse gadget-uri, permitând inclusiv rularea aplicatiilor de smartphone pe display-ul sistemului multimedia.

Stilul rebel: design exterior

Proportiile incredibil de sportive si silueta impresionantă sunt rezultatul unui mix de forme concave si convexe si îi conferă coupe-ului cu patru usi un look de neuitat. CLA este o transpunere aproape de 1:1 a conceptului Concept Style Coupe.

CLA uimeste prin capota motorului ce emană putere si grila cu finisaj diamond a radiatorului. Farurile si luminile LED au fost aranjate astfel încât să creeze efectul de flacără caracteristic luminilor de zi si indicatoarelor de directie. Acestea definesc aparitia mereu energică a CLA-ului.

Trei linii proeminente definesc silueta masinii. Prima porneste de deasupra aripilor si continuă descendent către spate, următoarea formează un umăr deasupra puntii spate, iar a treia se extinde de la rotile fată până în spate. Împreună, aceste trei linii dau adâncimea si definesc dinamismul părtii laterale.

Partea din spate transmite putere si spirit atletic cu ajutorul interpunerii suprafetelor concave si convexe. Plafonul plonjat îi conferă un aer de coupe. Impresia atletică a spatelui este datorată montantilor C, care, împreună cu umărul de deasupra puntii spate, formează o siluetă elegantă si sportivă. Când sunt aprinse, luminile spate creează efectul unei săgeti.

Este disponibil si un plafon panoramic de dimensiuni generoase. Acesta este fabricat dintr-un element fix din policarbonat spre fată, un element mobil din cristal mineral si ornamente laterale care imită efectul sticlei.

Efectul „Cool touch”: interiorul

Tema sportivă a exteriorului noului CLA este continuată si la interior. Acesta transmite o senzatie puternică de calitate. Toate suprafetele ornamentelor sunt galvanizate, rezultând un efect metalic.
Plansa de bord încorporează cinci guri de ventilatie rotunde. Directia si debitul de aer pot fi controlate cu ajutorul unui element central, care demonstrează atentia meticuloasă la detalii. Display-ul sistemului multimedia se remarcă prin panoul frontal finisat în negru-piano si rama subtire argintie.

Scaunele si bancheta din spate ale noului model reflectă sportivitatea pe care o întâlnim si la exterior. Bancheta spate are un layout 2+1. Sunt disponibile cusături ce contrastează în culoare cu tapiteria.

Profilat perfect: coeficient aerodinamic record

Cu o valoare a coeficientului aerodinamic de numai 0,23, CLA obtine cel mai bun rezultat din gama Mercedes-Benz si devine cea mai aerodinamică masină de serie din lume. Rezistenta la înaintare (Cd x A) este de asemenea în fruntea oricărui clasament, cu o valoare de 0,51 m2. Aceste valori vor fi depăsite de modelul CLA 180 BlueEFFICIENCY Edition, care va fi lansat în luna iunie. În cazul său, coeficientul aerodinamic este de 0,22, iar rezistenta la înaintare ajunge la o valoare record, de numai 0,49 m2. Aceste valori incredibile ajută modelul CLA să obtină un consum de carburant scăzut.

Sigurantă inteligentă: sisteme de asistentă avansate

Numeroase sisteme de asistentă oferă sprijin soferului de CLA pentru o călătorie mai sigură si mai confortabilă. Echipamentul standard include ATTENTION ASSIST - detectorul de oboseală - si COLLISION PREVENTION ASSIST cu Brake Assist adaptiv, care acum poate detecta un obstacol începând de la viteza de 7 km/h (precedent: peste 30km/h).

Această optiune se poate combina cu DISTRONIC PLUS pentru a deveni COLLISION PREVENTION ASSIST PLUS, care încorporează o nouă functie. În cazul unui eventual pericol, la care soferul nu are reactie, sistemul poate frâna automat de la viteze până la 200 km/h, reducând considerabil severitatea coliziunii. Sistemul poate de asemenea frâna la detectarea unei masini stationare si este capabil să oprească în timp util până la viteze de 30 km/h.

Proiectat pentru dinamism: sasiul si suspensia

CLA dispune de o suspensie fată McPherson si o suspensie independentă multilink pentru puntea spate, cu trei brate si câte o bară de torsiune pentru fiecare roată. Sunt disponibile două sasiuri si două setări din fabrică pentru suspensie: suspensia confort si suspensia sport optională. Cea din urmă coboară caroseria cu 20 mm în fată si 15 mm în spate.

CLA este echipat standard cu sistemul Direct Steer. Servodirectia electromecanică oferă un feedback mult mai bun decât în cazul sistemelor conventionale si este mult mai eficientă, lucrând în permanentă cu sistemul ESP.

Rezerve de putere impresionante si agilitate incredibilă: sistemul de tractiune integrală 4MATIC

Mercedes-Benz CLA este disponibil optional cu sistemul de tractiune integrală permanentă 4MATIC cu distributie variabilă a cuplului motor. Componentele noului sistem 4MATIC includ functia power-take-off integrată în transmisia automată cu dublu ambreiaj 7G-DCT si diferential spate controlat electrohidraulic. Acestea reusesc să permită distribuirea puterii necesare acolo unde este nevoie. Noul sistem 4MATIC pentru CLA este mai usor si mai eficient ca niciodată.

Setat pentru viitor: motoare puternice si eficiente

Cu un an înainte de introducerea normei de poluare Euro 6, toate motoarele pe benzină si dieselul de top respectă standardele acestei clase de emisii. Propulsoarele pe benzină au o cilindree de 1.6 si 2.0 litri si acoperă un spectru de putere cuprins între 90 kW (122 CP) pentru CLA 180 si 155 kW (211 CP) pentru CLA 250. Cele două motoare diesel combină cuplul dinamic obtinut de la turatii joase cu eficienta la cele mai înalte standarde: CLA 200 CDI produce 100 kW (136 CP) si un cuplu maximum de 300 Nm (disponibil la sfârsitul anului). Cu o capacitate cilindrică de 2,2 litri, CLA 220 CDI produce 125 kW (170 CP) si 350 Nm, emitând doar 109 g CO2 pe kiometru. Toate motoarele dispun standard de functia ECO start/stop si sunt disponibile cu o transmisie manuală cu sase rapoarte sau transmisia cu dublu ambreiaj 7G-DCT.

Sistemele multimedia

Ultima generatie de sisteme multimedia Mercedes-Benz pentru CLA dispune de functii noi, aplicatii aditionale si o grafică modificată.

Conceptul Digital Drive Style de la Daimler, care, împreună cu Drive Kit Plus pentru iPhone, permit integrarea telefonului în vehicul, a fost îmbunătătit. Printre noutăti se numără Siri voice control si Glympse sharing. Glympse permite utilizatorului să împărtăsească locatiile sale cu un număr de persoane selectate din lista de prieteni. Alte functii sunt Facebook, Twitter, internet radio, AUPEO! Personal Radio sistemul de navigatie avasat de la Garmin cu informatii despre trafic în timp real, Street View si hărti 3D.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//