• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Intel si Facebook - colaborare pentru viitoarele centre de date cu tehnologie de tip rack

Intel si Facebook - colaborare pentru viitoarele centre de date cu tehnologie de tip rack

Intel Corporation a anuntat colaborarea cu Facebook pentru a redefini viitoarea generatie a tehnologiei de tip rack folosită pentru cele mai puternice centre de date din lume. Ca prim pas al colaborării, cele două companii au prezentat un prototip, construit de Quanta Computer, care include cea mai nouă arhitectură fotonică de tip rack a Intel, pentru a arăta eficientizarea costurilor, îmbunătătirea designului si a fiabilitătii unei potentiale segmentări a rack-ului.

“Intel si Facebook colaborează la dezvoltarea unei noi arhitecturi segmentate, care va permite upgradarea independentă a computingului, subsistemelor de calcul, de retea si de stocare, care vor redefini designul marilor centre de date în următorii zece ani”, a declarat Justin Rattner, Chief Technology Officer al Intel în cadrul discursului său de la Open Compute Summit din Santa Clara, California.

“Arhitectura de tip rack segmentată include noua arhitectură fotonică dezvoltată de Intel, bazată pe Tehnologia Intel Silicon Photonics, cu o lătime de bandă de 100Gbps, care permite designuri cu mai putine cabluri si o eficientă sporită comparativ cu sistemele actuale cu interconectări bazate pe cupru”, a completat Rattner.

Oficialul Intel a explicat faptul că noua arhitectură se bazează pe cercetările din ultimii zece ani de a dezvolta dispozitive fotonice bazate pe siliciu, precum lasere, modulatoare si detectoare pentru dispozitive eficiente din punct de vedere al energiei si vitezei. Fotonica siliciului este o nouă abordare pentru folosirea luminii (fotonii) pentru a muta volume semnificative de date la viteze foarte mari, totul cu un consum redus de energie, printr-o fibră optică subtire, în locul folosirii semnalelor electrice prin cablurile de cupru. Intel a demonstrat în ultimii doi ani că cercetările din domeniul tehnologiei fotonică bazată pe un cip de siliciu a fost productivă, prezentând acum prototipuri.

Fotonica siliciului este mai eficientă din punct de vedere al costurilor în comparatie cu materialele optice exotice si oferă un avantaj fată de tehnologiile optice mai vechi, pentru a oferi viteze mai mari, fiabilitate si scalabilitate crescute. Business-urile cu centre de date foarte mari ar putea să elimine erorile si să îsi asigure fiabilitatea în timp ce reduc costurile operationale de spatiu si energie.

Business-urile cu centre de date mari pot reduce semnificativ cheltuielile prin segmentarea resurselor de calcul si stocare dintr-un server rack. Segmentarea presupune separarea resurselor care se găsesc în prezent în rack, inclusiv stocare, retelistică, distributie de putere în module. În mod traditional, un server într-un rack are propriul său grup de resurse. La segmentare, resursele pot fi grupate si distribuite în interiorul rack-ului, îmbunătătind fiabilitatea si flexibilitatea, cu costuri mai mici.

“Suntem încântati de flexibilitatea adusă de aceste noi tehnologii si de felul în care fotonica siliciului va ajuta la interconectarea acestor resurse, fără a mai avea grija spatiului în care sunt asezate. Dezvoltarea acestor tehnologii va duce la o inovatie fără precedent, permitând apoi întregii industrii să evite erorile care există acum”, a declarat Frank Frankovsky, Presedinte al Open Compute Foundation si Vicepresedinte în cadrul Facebook.
   
Prin segmentarea componentelor foarte importante, fiecare resursă a computerului poate fi upgradată independent, fără a mai fi cuplată cu altele. Acest lucru permite o durată de viată îndelungată pentru componenta respectivă, permitându-le managerilor IT să înlocuiască doar componentele cu probleme, fără a schimba întregul sistem. Această flexibilitate duce la reducerea costurilor, dar si la o rezistentă mai mare a sistemelor. Există de asemenea posibilitatea eficientizării din punct de vedere termic, prin plasarea de componente optime în rack.

Prototipul mecanic este o demonstratie a arhitecturii fotonice de tip rack a Intel pentru interconectarea diverselor resurse, arătând cum resursele de calcul, de stocare si retea pot fi separate în interiorul rack-ului. Intel va contribui la dezvoltarea unui receptor fotonic la Open Compute Project (OCP) si va lucra cu Facebook si Corning pentru a standardiza designul. Prototipul mecanic include un switch Intel Ethernet si suportă procesorul Intel Xeon si viitoarea generatie a procesorului de tip SoC Intel Atom pe 22nm, cu nume de cod “Avoton”, care va fi disponibil în acest an.
Prototipul mecanic prezentat în cadrul evenimentului reprezintă evolutia segmentării rack-ului.

Intel si Facebook colaborează de mult timp în ceea ce priveste optimizările hardware si software pentru a scala si eficientiza centrele de date ale retelei de socializare. Intel este membru fondator a OCP, împreună cu Facebook. Intel are de asemenea colaborări pentru a dezvolta plăci OCP pentru procesoarele Intel Xeon si Intel Atom si management hardware, precum si definirea tehnologiei de tip rack prin procesul bazat pe fotoni.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//