• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Dupa primele 10 luni ale anului, cresteri consistente la bursa pentru majoritatea greilor economiei germane

Dupa primele 10 luni ale anului, cresteri consistente la bursa pentru majoritatea greilor economiei germane

Adidas, Allianz, Bayer, Beiersdorf, Henkel, Lufthansa, SAP, Volkswagen - nume mari ale economiei germane- au înregistrat la burse cresteri de minim 25% ale valorilor actiunilor, după primele zece luni ale anului curent. După un prim trimestru de aprecieri consistente ale majoritătii actiunilor firmelor germane mari, în cel de-al doilea, cu putine exceptii, acestea au marcat scăderi fată de precedentul, în contextul adâncirii crizei din Zona Euro.

În trimestrul al treilea însă, actiunile firmelor germane au beneficiat de conjunctura favorabilă creată de avizul dat de Curtea Constitutională Federală a Germaniei pentru participarea guvernului de la Berlin la Mecanismul European de Stabilitate, de măsurile lansate de Banca Centrală Europeană si de Rezerva Federală a SUA etc.

„În plus, majoritatea companiilor analizate au găsit strategii care le-au sustinut business-urile în contextul crizei din Zona Euro si al scăderilor economice înregistrate de o serie de tări europene. Randamentele trecute nu sunt o garantie a performantelor viitoare, dar pentru investitorii care îsi diversifică portofoliile cu actiuni ale firmelor germane mari, este destul de greu să aleagă între multe dintre acestea”, a arătat Victor Safta, Director General Noble Securities- sucursala România, membru al grupului financiar european Getin Noble Bank Groups of Companies & Getin Holding.

Actiunile Adidas, al doilea mare producător de articole sportive la nivel mondial, s-au apreciat cu cca 32%  după primele 10 luni; compania a obtinut rezultate financiare foarte bune în ultimele două trimestre, înregistrând vânzări în crestere în China, America de Nord si pietele europene emergente. Allianz, cel mai mare asigurator din Europa, a marcat la bursa germană o crestere de cca 30%, după primele zece luni din 2012; în trimestrul al treilea, compania a obtinut o crestere considerabilă a profitului, cu mult peste asteptările pietei. Henkel, producătorul german care detine- între altele- brandurile Persil si Schwarzkopf, a crescut pe bursă cu 39% în perioada ianuarie-octombrie; compania a înregistrat vânzări în crestere pe pietele emergente, care au compensat scăderile înregistrate în Zona Euro. Actiunile Bayer, cel mai mare producător de medicamente din Germania, au marcat o crestere de 37% în intervalul mentionat anterior, în contextul încrederii investitorilor în perspectivele companiei, al lansării unor noi medicamente etc.

SAP, cel mai mare producător de aplicatii pentru managementul afacerilor, a raportat, la rândul său, pe trimestrul al treilea, rezultate financiare peste asteptări si a îmbunătătit estimările pentru anul în curs. Actiunile SAP au crescut cu 37% după primele zece luni din 2012.

Actiunile Beiersdorf, care detine, între altele, cunoscutul brand Nivea, au crescut cu cca 28% în primele 10 luni, iar cele ale Deutsche Bank cu aproape 20%. Lufthansa (cea mai mare companie aeriană din Germania) si HeidelbergCement (unul dintre liderii mondiali din industria cimentului si a materialelor asociate) au implementat programe de reducere a cheltuielilor si au înregistrat cresteri ale profiturilor; de la începutul anului până la sfârsitul lui octombrie, actiunile Lufthansa au crescut cu cca 29%, iar cele ale HeidelbergCement cu aproximativ 25%.

„În ceea ce priveste industria auto germană, lucrurile stau la fel de bine: producătorii de masini de lux, respectiv BMW, divizia Audi de la Volkswagen si Daimler (cu Mercedes) vizează vânzări record în acest an, în pofida crizei din Europa, bazându-se pe pietele din China si SUA. În primele 10 luni ale anului, actiunile Volkswagen, cel mai mare producător auto din Europa s-au apreciat cu 38%, actiunile BMW, cel mai mare producător de masini de lux din lume, au crescut cu cca 19%, iar cele ale Daimler, al treilea producător de masini de lux din lume cu cca 6%”, a precizat Victor Safta.

Între companiile germane mari ale căror actiuni s-au depreciat după primele 10 luni din 2012, se află Metro, cel mai mare retailer din Germania, care a raportat profit si venituri în scădere pe trimestrul al treilea, în contextul crizei din Europa si al scăderii consumului; actiunile Metro au scăzut cu 21% în perioada ianuarie- octombrie. Actiunile Deutsche Telekom au marcat o usoară scădere (de 1,1%) în acelasi interval; Deutsche Telekom este cel mai mare actionar al OTE, confruntându-se cu dificultăti în Europa. Grupul industrial ThyssenKrupp a avut, de asemenea, o usoară depreciere a actiunilor (1,2%) în intervalul analizat.

Prin platformele de tranzactionare online, românii au acces la instrumente financiare bazate pe actiuni de pe întreg mapamondul. “Strategiile de management al riscului sunt vitale; se pot învăta în diferite seminarii gratuite, cu ajutorul analistilor de la casele de brokeraj, diferite materiale de studiu etc”, a arătat Victor Safta.

In 2012, grupul financiar european Getin Noble Bank Group of Companies & Getin Holding a facut primul pas in Romania, deschizand sucursala locala a firmei de brokeraj Noble Securities. Getin Noble Bank Group of Companies detine banci (retail banking, private banking, corporate banking), fonduri de investitii, companii de consultantă financiară si imobiliară, leasing si asigurări. La rândul său, Getin Holding detine bănci, companii de leasing si asigurări, precum si alte companii în domeniul financiar în Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus si România.

În 2011, Getin Noble Bank a realizat un profit net de 230 milioane EUR, iar Getin Holding a obtinut un profit net de 250 milioane EUR. Getin Noble Bank Group of Companies si Getin Holding sunt grupuri de origine poloneză, “înrudite” ca business si actionariat majoritar. Actionarul majoritar al celor două grupuri este omul de afaceri Leszek Czarnecki, Doctor în stiinte Economice. Casa de Brokeraj Noble Securities este reglementată si autorizată de organismul de profil din Polonia, iar filiala din România va opera inclusiv sub supravegherea Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM).

Tranzactiile se realizează prin intermediul platformei Noble Markets, care oferă peste 200 de instrumente financiare: perechi valutare, actiuni, indici bursieri si mărfuri. Prin platforma Noble Markets se realizează tranzactii în marjă (maxim 1:100); astfel, se pot realiza tranzactii cu o valoare mai mare decât suma alocatat. Atunci când se tranzactionează în marjă, se utilizează efectul de levier , care amplifică atât câstigurile, cât si pierderile potentiale: o marjă de 1% (1:100) permite realizarea unei tranzactii de 1.000 EUR blocând în contul de tranzactionare doar 10 EUR (1000 EUR*1%).


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//