• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

BCR se pregateste sa inceapa creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa

BCR se pregateste sa inceapa creditarea in lei in cadrul Programului Prima Casa

Banca Comerciala Romana (BCR) se pregăteste să înceapă acordarea de credite în lei în cadrul Programului Prima Casă. BCR a primit în cadrul acestui program o sumă suplimentară în valoare de 45 milioane EUR pe care intentionează să o acorde numai sub formă de credite în lei imediat ce legislatia care reglementează Programul Prima Casă va permite băncilor să îsi completeze si/sau modifice ofertele initiale de finantare. 
 
“Programul Prima Casă se bucură de un succes enorm in randul clientilor încă de la lansare. Numărul cererilor s-a mentinut intr-un ritm constant de la inceputul anului, astfel că volumul total al solicitarilor de credite depuse a ajuns sa depaseasca semnificativ suma pe care BCR o mai are la dispozitie. Ne dorim să-i ajutam în continuare pe români să-si îndeplinească visul de a avea propria locuintă. Optiunea noastră  de a continua creditarea in cadrului Programului Prima Casa in moneda nationala urmează atât recomandările Băncii Nationale a României cu privire la încurajarea creditării în lei, cât si dorintele clientilor, ale căror solicitări de creditare în moneda natională sunt tot mai numeroase, pe fondul unei tot mai mari popularizări a riscului valutar asumat în cazul împrumuturilor în altă monedă decât cea în care realizează venitul.”, a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR.

BCR a acordat, până în prezent, circa 30.000 de credite în cadrul Programului Prima Casă, în valoare de aproximativ 1,2 miliarde de EUR. Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă si-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de conditiile preferentiale de dobândă si avans scăzut disponibile prin intermediul programului Prima Casă.

În ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casă 4, acestia sunt bărbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani. 

Regiunea cea mai activă în Programul Prima Casă este Bucuresti, a cărei cotă în volumul total de credite acordate a crescut la 45% în a parta etapă a Programului Prima Casă, fată de cota aferentă în prima etapă a programului (36%). Pe lângă Bucuresti, următoarele 6 cele mai atractive judete active în programul Prima Casă au fost Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu detine în proprietate exclusivă sau împreună cu sotul ori sotia, nici o locuintă, indiferent de modul si momentul în care a fost dobândită, sau care detine în proprietate exclusivă sau împreună cu sotul ori sotia cel mult o locuintă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafată utilă mai mică de 50m2.

Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreste să achizitioneze o locuintă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinta de care are nevoie. Consilierii bancari îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului si rata lunară de plată.

Clientii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.
      
Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si 643 de unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.400 de bancomate si POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Aproximativ 50.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in cadrul a 3.000 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 iunie 2012, Erste Group detinea active totale in valoare de 215,2 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 1.751,3 milioane EUR si un raport cost/venituri de 51.9%.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//