• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Centrul Bucur de Matematica - din 1 octombrie 2012, in Bucuresti

Centrul Bucur de Matematica - din 1 octombrie 2012, in Bucuresti

Începând din acest an, elevii care doresc să aprofundeze studiul matematicii în vederea promovării examenului de bacalaureat, vor avea la dispozitie, pe langa clasicele meditatii cu profesorii de la scoala, o nouă alternativă: Centrul Bucur de Matematică (CBM), primul centru educational privat dedicat exclusiv studiului matematicii pentru BAC. CBM va începe cursurile pe data de 1 octombrie, în Bucuresti.
 
Centrul Bucur de Matematică a fost creat la initiativa unor profesori si pasionati de matematică, pe fondul ratei reduse de absolvire înregistrate în ultimii ani la examenul de bacalaureat, cu obiectivul clar de a atinge un grad de 100% promovabilitate la proba de matematică. Profesorii care vor preda in noul centru educational au girul Societatii de Stiinte Matematice din România (SSMR), una dintre cele mai vechi societăti dedicate studiului matematicii din Europa si care, de mai bine de 100 de ani, editează binecunoscuta publicatie lunară ”Gazeta Matematică”.

”Centrul Bucur reprezintă un maraton de învatat matematica, nu un sprint pe ultima sută de metri. Proiectul are la bază un program bine stabilit de învătare, în care elevul beneficiază în permanentă de repere, prin monitorizarea constantă a evolutiei sale si prin pozitionarea permanentă - atât fată de el însusi, cât si fată de colegi”, a declarat Călin Bucur, unul dintre initiatorii proiectului.

Centrul Bucur de Matematică este amplasat într-o clădire de birouri din centrul Capitalei si va garanta un mediu organizat de studiu, de la amenajarea efectivă a spatiului, până la un sistem educational fizic (cărti, culegeri) dar mai ales o platforma online bine pusa la punct.

Programul va începe pe 1 octombrie 2012 si se va derula timp de 8 luni, sub forma a două cursuri săptămânale – primul curs, organizat pe grupe a câte 9 elevi, va avea ca tema lectia aferentă fiecărei săptămâni, în timp ce al doilea curs săptămânal se va desfăsura într-un grup restrâns, de doar 3 elevi, cu scopul aprofundării teoriei studiate, rezolvării de exercitii si probleme si verificării gradului de insusire a lectiei precedente.

Noutatea absoluta oferita de acest sistem de studiu este, mai presus de o pregatire temeinica a elevului, controlul parental si transparenta procesului de învătare. Comparativ cu alte sisteme si practici, inclusiv invatamantul de stat sau meditatiile particulare, CBM este dedicat informarii permanente si constante a parintilor cu privire la evolutia copiilor lor intr-un proces de invatare care dureaza aproape un an. 

„Oferim parintilor siguranta si posibilitatea de a verifica oricand stadiul in care se afla copilul lor. Nimeni nu mai ofera asa ceva – pe langa diagnosticul problemelor pe care le intampina elevul, furnizam parintilor solutia – un plan de actiune personalizat pe nevoile copilului, insotit de o monitorizare la fiecare pas a progresului”, explica Bucur.   

Concret, centrul va beneficia de o platformă online care va permite – atât elevilor cât si părintilor – acces 24/7 la resursele de studiu, evaluări si comunicarea cu profesorii. Vor exista doua module functionale, unul adresat parintilor si cel de-al doilea adresat direct elevilor.

Astfel, pe lângă notitele primite de elev la finalul fiecărei ore de curs, pe care părintii le vor putea consulta, pe site-ul institutiei vor gasi si un modul special, accesibil pe bază de nume de utilizator si parolă, unde vor fi monitorizate si afisate detalii legate de gradul de implicare si evolutia elevului. Parintii vor primi aceste informatii sub forma unui raport lunar. Cu alte cuvinte, parintele va primi doua tipuri de rapoarte – unul cantitativ, al „prezentelor” la cursuri, iar al doilea calitativ, al „cunostintelor” acumulate de elev. „Parintii nu au cum sa verifice, in sistemele traditionale, daca copiii lor chiar invata matematica. Nu stiu daca copilul progreseaza, daca lucreaza suplimentar sau daca doar face prezenta la ore. Spre exemplu, tatal meu, pe vremea cand eu invatam matematica, ca si vasta majoritate a parintilor pe care-i cunosc, nu stia daca o tema era rezolvata sau pur si simplu copiata. Matematica, realist vorbind, este o limba „straina”. Noi ii vom <traduce> parintelui intr-un raport complet comportamentul de invatare si evolutia elevului, impreuna cu solutii pentru perioada urmatoare”, afirma Bucur.

Fiecare elev va avea, bineinteles, un profil personal pe această platformă, în cadrul căruia va putea accesa rezumatul lectiilor în format electronic, vor primi setul saptamanal de exercitii cât si o lectie video de aproximativ 10 minute. În plus, în dreptul fiecărei teme vor exista aplicatii si probleme specifice, împreună cu sugestii de rezolvare. Problemele vor fi ulterior dezbatute in cadrul lectiilor CBM. In acest fel programul beneficiaza de o transparenta absoluta, punand elevilor la dispozitie un set complet de instrumente de invatare.

Cursurile se vor desfăsura într-un spatiu de birouri, cu receptie si personal calificat, capabil să răspundă prompt oricăror întrebări sau solicitări ale parintilor pentru o informare si comunicare eficientă cu acestia. 

„Promotia 2012 va fi alcatuita din 50 de elevi de clasa a 12-a pe care ii vom pregati intens pentru a promova cu rezultate foarte bune proba de matematică a examenului de bacalaureat de anul viitor. Avand in vedere profesorii care fac parte din acest

program, precum si sistemul de organizare bine pus la punct, suntem încrezători că CBM îsi va atinge tinta de 100% promovabilitate”, a concluzionat Bucur.

Centrul Bucur de Matematică îsi deschide clasele pe data de 1 octombrie 2012, elevii interesati putând să se înscrie în perioada 3 – 30 septembrie 2012. Selectia cursantilor se va face pe bază de interviu, urmând ca elevii admisi să fie repartizati pe grupe de studiu în functie de profilul academic si rezultatele evaluării. Pentru mai multe detalii, accesati: www.centruldematematica.ro

Aflată la prima editie, Centrul Bucur de Matematică (www.centruldematematica.ro) reprezintă un program privat de educatie, fondat si patronat de o serie de profesori si membri ai Societătii de Stiinte Matematice din România. Centrul educational ofera elevilor o pregatire temeinica in vederea trecerii probei de matematica a examenului de Bacalaureat iar parintilor un control eficient si o monitorizare constanta a procesului de invatare a copiilor lor. CBM beneficiază de un mediu organizat de studiu si de un sistem educational bine pus la punct, sustinut de o platformă online pentru comunicare si acces continuu la resursele de învătare.

Având o istorie de peste 115 ani, Societatea de Stiinte Matematice din România este una dintre cele mai vechi organizatii profesionale din România si una din cele mai vechi societăti de matematică din Europa. Misiunea Societătii constă în promovarea si răspândirea cunoStintelor matematice, îndrumarea Si sprijinirea cercetărilor originale din această ramură de Stiintă, cultivarea în rândurile tineretului a interesului pentru matematică.

SSMR editează celebra publicatie lunară ”Gazeta Matematică - revistă de cultură matematică pentru tineret”. În cei peste 100 de ani de apariţie neîntreruptă, Gazeta Matematică a contribuit în mod esenţial la dezvoltarea învăţământului matematic românesc, la crearea şi, mai târziu, la supravieţuirea şcolii matematice româneşti.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//