• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

BCR imbunatateste conditiile de finantare pentru clientii care apeleaza la creditele cu garantie JEREMIE

BCR imbunatateste conditiile de finantare pentru clientii care apeleaza la creditele cu garantie JEREMIE

Banca Comerciala Romana (BCR) a înbunătătit conditile de finantare pentru clientii care apelează la creditele cu garantie JEREMIE. Astfel, BCR oferă linii de credite revolving din surse proprii sau din surse atrase, cu garantie gratuită JEREMIE în proportie de 80% din valoarea creditului BCR. De asemenea, BCR acorda credite cu garantie JEREMIE pentru capital de lucru destinate consolidării activitătii fără solicitarea planurilor de afaceri.

BCR extinde maturitatea maximă a creditelor acordate cu garantie JEREMIE de la 6 la 10 ani pentru creditele de investitii în active corporale si necorporale precum si pentru capitalul de lucru destinat dezvoltarii / extinderii activitătii IMM-urilor. Totodată, BCR majorează la 5 ani perioada de rambursare a creditelor pentru capital de lucru destinat consolidării activitătii curente si la 3 ani maturitătile aferente liniilor de credit revolving.

“BCR continuă să sustină accesul IMM-urilor la creditare, furnizând finantări accesibile în sprijinul investitiilor, cresterii productivitătii si ocupării fortei de munca într-un mediu economic provocator. Implicarea BCR în Initiativa JEREMIE oferă IMM-urilor românesti posibilitatea de a accesa noi finantări, beneficiind de conditii mai bune si garantii reduse, în aceste vremuri dificile. Suntem principalul partener al IMM-urilor din România si continuăm să sprijinim acest sector vital pentru crearea de locuri de munca si dezvoltarea economiei reale. Obiectivul nostru este să finantăm în mod constant toate afacerile viabile pe termen lung. Vom continua să facem acest lucru, cu atât mai mult cu cât acest acord ne întăreste si ne diversifică baza de finantare, în beneficiul IMM-urilor românesti”, a declarat Ramona Ivan, Director executiv, Directia Institutii Financiare, BCR.

Garantia JEREMIE este acordată în cadrul "Schemei transparente de ajutor de minimis sub formă de garantii de portofoliu de credite, ca parte integrantă a implementarii initiativei JEREMIE în România", finantată de Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivatii Economice (POS CCE), Axa Prioritara 1 - Un sistem de productie inovativ si eco-eficient, Domeniul de interventie 1.2 - Accesul IMM-urilor la finantare.

Creditele cu garantia JEREMIE pot fi accesate numai de IMM-uri, inclusiv start-up-uri, plafonul maxim al creditului fiind de 1,875 milioane de euro, cu mentiunea ca, în cazul intreprinderilor care îsi desfasoara activitatea în domeniul transportului rutier, plafonul maxim este de 937.500 de euro.

Liniile de credit cu garantie JEREMIE se pot acorda atât în lei cât si în euro, destinate sustinerii, consolidării sau dezvoltării activitătilor de afaceri, pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru necesare cumpărării de materii prime, stocuri si alte intrari (inputuri) pentru productie, forta de muncă, obiecte de inventar si cheltuieli generale, fonduri pentru finantarea creantelor comerciale.
Avantajul major oferit de garantia JEREMIE este dat de faptul că aceasta reprezintă 80% din valoarea creditului si este obtinută direct de la BCR cu comision de garantare zero.

Finantarea solicitată trebuie să fie una nouă, urmând a fi utilizată pentru activităti desfăsurate pe teritoriul Romaniei, cum ar fi sectoare de activitate din industrie, comert, turism, constructii, servicii etc. Domenii precum agricultura, piscicultura, silvicultura, fabricarea produselor alimentare, dezvoltarea proiectelor imobiliare, activitătile de intermediere financiară nu sunt eligibile în cadrul acestei facilităti.

Companiile trebuie să respecte regulile privind cumulul ajutoarelor de minimis pe o perioadă de trei ani consecutivi, garantia JEREMIE fiind considerată ajutor de minimis.

Companiile care solicită credite prin initiativa JEREMIE nu trebuie să aibă activitate în productia si comertul de tutun si băuturi alcoolice, productia si comertul cu arme si munitii, precum si cazinouri.

Firmele care solicită creditul nu trebuie să fie declarate în stare de dificultate financiară, faliment, lichidare, trebuie să-si fi indeplinit obligatiile de plată a impozitelor si taxelor la bugetul de stat, bugetele locale, bugetele speciale si să nu fie obiectul unei decizii anterioare de recuperare a Comisiei Europene etc.

JEREMIE (acronim pentru “Joint European Resources for Micro to Medium Enterprises” sau “Resurse europene comune pentru intreprinderi mici si mijlocii”) este o initiativă comună a Directiei Generale Politici Regionale a Comisiei Europene si a Grupului Bancii Europene de Investitii (din care face parte Fondul European de Investitii), care are ca obiectiv îmbunătătirea accesului la finantare pentru IMM-urile din Uniunea Europeana, în cadrul perioadei de programare a Fondurilor Structurale 2007-2013. JEREMIE permite Statelor Membre si Regiunilor să dedice resurse nationale si din fondurile structurale pentru a crea fonduri de participare (“holding funds”) care să poată finanta IMM-uri într-un mod flexibil si inovator. Initiativa urmăreste dezvoltarea si încurajarea antreprenoriatului în Uniunea Europeana, în scopul îndeplinirii obiectivelor Agendei Lisabona, în acelasi timp ducând la o utilizare mai eficientă a fondurilor structurale.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operatiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societătile de profil de pe piata leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinte si a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 16 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienti si banca Nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clientilor si după numărul celor pentru care BCR este principală institutie cu care fac banking.

BCR oferă gama completă de produse si servicii financiare prin intermediul unei retele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor si  643 de unităti retail localizate în majoritatea oraselor din întreaga tară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piata cardurilor si a tranzactiilor bancare, clientii BCR având la dispozitie cea mai mare retea natională de ATM - peste 2.400 de bancomate si POS - 15.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianti, precum si servicii complete de Internet banking, phone-banking si e-commerce.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//