• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Ziua Verde in organizatia ta - campanie nationala adresata organizatiilor de stat si companiilor private

Ziua Verde in organizatia ta - campanie nationala adresata organizatiilor de stat si companiilor private

Asociatiile ECOTIC si RECOLAMP, în parteneriat cu Ministerul Mediului si Pădurilor si Garda Natională de Mediu, au lansat azi programul national de colectare selectivă a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv becuri economice si tuburi fluorescente arse (DEEE-uri), denumit „Ziua Verde în organizatia ta”. Campania de colectare se desfăsoară în perioada 10 septembrie – 15 noiembrie 2012 si se adresează tuturor institutiilor de stat si  companiilor private, oferindu-le solutia pentru a se debarasa gratuit de aceste deseuri.

În contextul introducerii unor tinte mai mari de colectare stabilite de către noua  Directivă DEEE – 2012/19/UE, publicată la 24 iulie 2012 si care va fi transpusă în legislatiile nationale ale statelor membre U.E. în maxim 18 luni,  Ministerul Mediului si Pădurilor  urmăreste intensificarea eforturilor tuturor celor implicati în sistemul de colectare selectivă si reciclare a deseurilor de echipamente electrice si electronice – producători, consumatori, autorităti locale,  operatori  autorizati - în scopul cresterii cantitătilor de deseuri colectate, a gradului de reciclare si de valorificare a resurselor materiale.

„Vrem să transmitem împreună un mesaj institutiilor si companiilor, în ceea ce priveste importanta colectării si reciclării deseurilor: un mesaj de sprijin si de implicare în acelasi timp. O mai bună colectare selectivă si reciclare înseamnă că România îsi îndeplineste corect obligatiile asumate la nivelul UE. Dar, înainte de orice, înseamnă responsabilitate fată de mediu si un pas important spre o mai bună calitate a vietii pentru cetătenii României. Aceasta este, de fapt, tinta campaniei: să creăm împreună obisnuinte care nu tin doar de ecologie, ci mai ales de civilizatie” a declarat Ministrul Mediului si Pădurilor, Rovana Plumb.

Campania natională de constientizare si colectare „Ziua verde în organizatia ta” este un bun exemplu în acest sens. Actiunea initiată de organizatiile colective ECOTIC si Recolamp propune preluarea gratuită a deseurilor de echipamente electrice si electronice, inclusiv becuri si tuburi flurorescente arse, de la institutiile si companiile din sectorul public si privat, cu întocmirea tuturor documentelor legale care să ateste faptul că generatorii de deseuri, prin participarea la acest program, si-au îndeplinit obligatiile legale de gestiune deseuri, asa cum sunt prevăzute ele în Legea 211/2011.

“Institutiile si companiile interesate de participarea la campanie sunt invitate să demareze procedura de casare a acestor tipuri de deseuri, pentru a putea beneficia de ridicarea gratuită de la sediu. Toate costurile reprezentate de transportul, sortarea si reciclarea deseurilor vor fi acoperite de ECOTIC si Recolamp”,  a declarat Valentin Negoită, Presedinte ECOTIC.

“Datorită importantei mesajului de protectie a mediului pe care campania “Ziua Verde în compania ta” îl vizează, ne-am propus să impulsionăm si să recompensăm institutiile si companiile care ne sprijină în demersul nostru, oferind la sfârsitul perioadei de colectare, prin tragere la sorti, premii “verzi” constând în biciclete. De asemenea, pe baza cantitătilor totale de deseuri colectate, vom desemna si “Cea mai verde companie/ institutie” care va beneficia de o recunoastere specială a eforturilor depuse” a adăugat Roxana sunică, Director Marketing Asociatia Recolamp.

Procedura de participare la program este foarte simplă – companiile si institutiile au la dispozitie un număr de telefon: 0722.283.383 si o adresă de e-mail: colectare @ ziuaverde.ro, la care pot solicita ca organizatorii să trimită un colector autorizat care să preia în maxim 5 zile lucrătoare deseurile. Pentru eficientizarea actiunii, există o limită minimă de cantitate de la care se asigură ridicarea deseurilor, respectiv 100 kg pentru echipamentele electrice si 20 de kg pentru sursele de lumină arse.

Programul are si o componentă socială importantă prin colaborarea organizatiei Ateliere fără frontiere care va prelua si reconditiona PC-urile colectate pe care le va dona apoi unor scoli si  organizatii non-profit.

Organizatorii îsi propun ca, în urma acestei campanii, un numar de peste 500 calculatoare reconditionate să ajungă astfel la comunităti defavorizate.

Recolamp este o organizatie non-profit înfiintată în septembrie 2007, autorizată de Ministerul Mediului si Pădurilor, ce are ca membri fondatori companiile: General Electric, Narva, Osram si Philips. Misiunea organizatiei constă în preluarea de la producători a responsabilitătii privind gestionarea deseurilor de surse de lumină, colectarea si reciclarea becurilor economice si a tuburilor fluorescente arse, în conditii de sigurantă pentru mediu si sănătatea populatiei.

ECOTIC este o organizatie colectivă nonprofit care gestioneaza deseurile de echipamente electrice si electronice (DEEE) în numele a peste 350 de producatori si importatori afiliati. ECOTIC asigură si supervizează întregul proces de preluare, transport, dezmembrare si reciclare astfel încât, la final, DEEE să nu mai reprezinte un pericol. Peste 40.000 tone DEEE au fost gestionate în sistemul ECOTIC în cei 6 ani de activitate.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//