• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

BCR mai are doar 20 milioane EUR pentru Programul Prima Casa 4

BCR mai are doar 20 milioane EUR pentru Programul Prima Casa 4

Banca Comercială Romană (BCR) mai are circa 20 milioane de EUR pentru finantarea achizitiei de locuinte în cadrul Programului Prima Casă 4, sumă ce reprezintă aproximativ 3,5% din totalul fondurilor pe care banca le-a avut la dispozitie în cadrul celei de a patra etape a programului guvernamental Prima Casa în valoare de circa 600 milioane EUR.

“Programul Prima Casă se bucură de un succes enorm din partea clientilor încă de la lansare. Numărul cererilor este în crestere continuă în ultimele luni, astfel că ne apropiem rapid de plafonul de garantare alocat. BCR este liderul si cel mai important sustinător al programului Prima Casă. Ne dorim să-i ajutam în continuare pe români să-si îndeplinească visul de a avea propria locuintă. Este angajamentul nostru ferm ca BCR să rămână si în viitor cel mai mare creditor ipotecar din România printr-o ofertă de credite ipotecare simplă si accesibilă”, a declarat Ioana Mihai, sef departament Credite Garantate, BCR.

BCR a depăsit, la jumătatea acestui an, pragul de 1 miliard EUR volum al creditelor acordate în cadrul Programului Prima Casă.

BCR a sprijinit astfel peste 28.000 de tinere familii din România să îsi achizitioneze prima lor locuintă. 

Pe perioada derulării Programului, creditul Prima Casă si-a păstrat atractivitatea în special pentru tinerele familii care au putut beneficia de conditiile preferentiale de dobândă si avans scăzut disponibile prin intermediul programului Prima Casă.

În cadrul celei de-a patra etape a programului Prima Casă, valoarea medie a unui împrumut s-a situat în jurul sumei de 38.000 EUR, în scădere fată de prima etapă a programului când valoarea medie a fost de 41.200 EUR. Valoarea medie a contributiei proprii a clientilor pentru achizitionarea primei lor locuinte a fost de 10%.

În ceea ce priveste profilul clientilor beneficiari ai creditelor acordate prin programul Prima Casă 4, acestia sunt bărbati tineri (25-34 ani) care au luat creditul pe o perioadă de 30 de ani. 

Regiunea cea mai activă în Programul Prima Casă este capitala Bucuresti, a cărei cotă în volumul total de credite acordate a crescut la 45% în a parta etapă a Programului Prima Casă, fată de cota aferentă în prima etapă a programului (36%). Pe lângă Bucuresti, următoarele 6 cele mai atractive judete active în programul Prima Casă au fost Timis, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov si Sibiu.

Poate beneficia de credit Prima Casă 4 orice persoană fizică care nu detine în proprietate exclusivă sau împreună cu sotul ori sotia, nici o locuintă, indiferent de modul si momentul în care a fost dobândită, sau care detine în proprietate exclusivă sau împreună cu sotul ori sotia cel mult o locuintă, dobândită prin orice alt mod decât prin Program, în suprafată utilă mai mică de 50m2.

Primul pas pe care trebuie sa îl facă o persoană care doreste să achizitioneze o locuintă prin programul Prima Casă este să vină la bancă, chiar dacă nu a găsit încă locuinta de care are nevoie. Consilierii bancari îi vor prezenta detalii privind creditul, documentele necesare pentru dosarul de credit, valoarea estimată preliminară a creditului si rata lunară de plată.

Dobânda este variabilă si este formată din Euribor la 3 luni plus o marjă de 3.95%. Clientii trebuie să dispună de un aport personal (avans) de minim 5%. Banca acceptă până la 3 coplătitori. Nu se percepe comision de acordare credit sau comision lunar de administrare. Comisionul de rambursare anticipată este zero.

Astfel, pentru un credit de 40.000 de euro, pe o perioadă de 30 de ani, rata lunară în acest moment (variază în functie de EURIBOR) este de aproximativ 200 EUR.

Creditul este garantat partial de Fondul de Garantare a creditelor pentru IMM (FNGCIMM), garantia emisă de FNGCIMM, în numele si în contul statului, având valoare determinată, initial egala cu 50% din valoarea creditului acordat. Potrivit legii, clientul are de achitat un comision de gestiune de 0,49% datorat FNGCIMM aplicat la valoarea finantării garantate – deci la jumătate din valoarea acordată a creditului.

În cazul în care clientul solicită din partea FNGCIMM o promisiune de garantare va plăti un comision unic de analiză a promisiunii de garantare de 0.15% din valoarea promisiunii de garantare. Valabilitatea promisiunii de garantare este pe perioada de constructie, dar nu mai mult de 18 luni.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//