• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Libra Internet Bank raporteaza profit de 4 milioane lei la jumatatea anului 2012

Libra Internet Bank raporteaza profit de 4 milioane lei la jumatatea anului 2012

Libra Internet Bank anunta rezultate financiare pozitive la jumatatea anului 2012, continuand evolutia favorabila a bancii care, la finalul anului 2011, a inregistrat rezultate financiare care o situeaza peste media indicatorilor din sistemul bancar. Datele IFRS neauditate arata ca la 30.06.2012 Libra Internet Bank inregistreaza un profit de circa 4 milioane lei. La jumatatea anului 2012 valoarea activelor bancii este de aproximativ 652 milioane lei, depasind valoarea totala a activelor de la finele anului trecut (645,48 milioane lei).

Rentabilitatea activelor Libra Internet Bank (ROA) este de 1,22%, iar rentabilitatea capitalurilor proprii (ROE) se situeaza la 5% la jumatatea acestui an. La sfarsitul anului 2011, Libra Internet Bank s-a pozitionat cu mult peste media inregistrata in sistemul bancar din Romania (ROA 0,14%, ROE 1,3%), banca avand la acea data un grad de rentabilitate a activelor de 4,4% si o rentabilitate a capitalurilor proprii de 18%.

Cu un nivel confortabil al solvabilitatii, de 18,8%, comparabil cu cel din 2011 (18,53%), Libra Internet Bank a stabilit si un raport echilibrat intre creditele acordate si depozitele atrase de la clientii nebancari, la nivelul de 106% la jumatatea anului 2012.

La sfarsitul anului 2011, profitul Libra Internet Bank conform standardelor IFRS a fost de 28,38 milioane lei, de aproape 3 ori mai mare (280%) fata de 2010, iar valoarea activelor (645,48 milioane lei) a fost cu 10% mai mare decat in 2010.

Portofoliul de clienti al Libra Internet Bank inregistreaza o imbunatatire calitativa si cantitativa pe segmentul profesiilor liberale si al companiilor, banca orientandu-se si catre companiile mari, pentru care a creat divizia dedicata Large Corporate.

Libra Internet Bank si-a continuat dezvoltarea retelei teritoriale, avand in prezent 29 de sucursale, din care 2 inaugurate in 2012 (Targu Mures si Camil Ressu - Bucuresti) si 4 deschise in 2011 in Cluj, Timisoara, Bucuresti (Ion Mihalache) si Afumati (China Town).

Emil Bituleanu, Presedinte Libra Internet Bank, a declarat: “Rezultatele financiare excelente sunt un indicator concret ca ne indreptam in directia potrivita. Evolutia bancii in 2010, dar mai ales rezultatele financiare pozitive din 2011 si primul semestru din 2012 ne-au validat deciziile strategice pe termen mediu si lung. Libra Internet Bank s-a adaptat noului context economic si a anticipat corect evolutia pietei. Am simplificat si eficientizat procesele operationale si onoram nevoile clientilor prin produse si servicii inovative, bazate pe aplicatii online. Suntem convinsi ca dezvoltarea tehnologica va aduce cu sine o schimbare de paradigma in banking-ul modern, iar Libra Internet Bank se numara printre pionerii acestei abordari in Romania, prin servicii ca Acces Investigator sau LibraPay cu decontare in ziua tranzactiei.”

Pentru 2012, planurile bancii vizeaza mentinerea unei cresteri moderate a portofoliului de credite, mentinerea profitului operational si a controlului riscului de credit. De asemenea, Libra Internet Bank intentioneaza sa finalizeze procesul de rebranding, sa se concentreze pe o extindere teritoriala prudenta si sa accentueze dezvoltarea de servicii si produse bancare inovative, bazate pe aplicatii online.
 
Libra Internet Bank se numara printre cei care au deschis drumul catre servicii si produse bancare inovative. Pastrandu-si focusul pe nisa profesiilor liberale, alaturi de segmentul IMM si cel al persoanelor fizice, Libra Internet Bank se concentreaza pe aplicatii bancare online, pentru a raspunde preferintelor clientilor si ritmului de dezvoltare a tehnologiei informatiei.

Libra Internet Bank este prima banca din Romania care a lansat o facilitate de decontare T+0 (decontare in ziua tranzactiei) pentru platforma sa de gestionare online a platilor la comercianti (LibraPay). Este si prima banca din Romania care a oferit clientilor Acces Investigator, un produs online de investigare a partenerilor de afaceri, prin acces instant la bazele de date ale RECOM, CIP, Ministerului Finantelor Publice sau just.ro.

Libra Internet Bank a fost recunoscuta si premiata de-a lungul ultimilor ani pentru solutiile inovatoare implementate pe piata bancara, inclusiv in 2012 prin premiul „e-Nnovation Award” pentru facilitatea T+0 a serviciului LibraPay, acordat la Gala eFinance, si premiul „Cel mai bun produs si cea mai buna initiativa de finantare pentru medici” pentru produsul Hipocrate Net, acordat de Colegiul Medicilor din Romania la Gala Medica 2012.

Incepand cu luna iulie, Libra Internet Bank a lansat un nou tip de depozit in lei, care poate fi constituit exclusiv online, prin intermediul serviciului Internet Banking. Destinat persoanelor fizice si profesiilor liberale, e-Depozit 7 se distinge totodata prin termenul atipic, de 7 luni, si prin dobanda speciala de 7% p.a., care este fixa, cu plata la scadenta depozitului.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//