• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Piata de plati online cu cardul va ajunge la 5 milioane de tranzactii in 2012

Piata de plati online cu cardul va ajunge la 5 milioane de tranzactii in 2012

Piata de plăti online cu cardul va atinge 5 milioane de tranzactii în 2012, cu aproximativ 30% mai mult fată de anul precedent. În 2011 s-au înregistrat 3,8 milioane de tranzactii, potrivit reprezentantilor Netopia mobilPay, lider local în domeniul microplătilor cu telefonul mobil si unul dintre cei mai importanti procesatori de plăti online prin card.

Din punct de vedere al volumului total al cumpărăturilor pe Internet, acesta va depăsi 250 de milioane de euro în 2012, iar tranzactia medie se va situa în jurul valorii de 50 de euro. Spre comparatie, în 2011, volumul pietei de plăti online cu cardul a fost de circa 200 milioane de euro.

“În primul semestru al acestui an, românii au efectuat 2,3 milioane de plăti online cu cardul, cu 45% mai mult comparativ cu aceeasi perioadă a anului trecut. Din tranzactiile înregistrate în această perioadă, peste 550.000 (un sfert din piată) au avut loc pe site-urile de reduceri. Fată de aceeasi perioadă a anului trecut, numărul de tranzactii realizate pe site-urile de reduceri a crescut cu peste 60%”, a declarat Horia Grozea, Director Card Payments Netopia mobilPay.

Cresteri importante, peste media pietei de plăti online cu cardul, s-au realizat în primul semestru al anului si în zona de telecom si divertisment, după cum precizează Grozea.

Acesta a adăugat că a existat un utilizator care a cheltuit în sase luni prin intermediul serviciului mobilPay 10.000 euro în sase tranzactii si un altul care a cheltuit 1.000 euro, însă în 261 de tranzactii. De asemenea, au existat, la nivelul platformei, aproape 20 de utilizatori care au cheltuit fiecare, în medie, 5.000 euro, în sase luni.

În ceea ce priveste serviciul Netopia mobilPay, acesta a înregistrat circa 0,85 milioane de tranzactii în prima jumătate a acestui an, cu 70% mai multe decât în perioada asemănătoare din 2011, când au fost 0,5 milioane de tranzactii.

“Pentru acest an, estimăm să ajungem la 2 milioane de tranzactii si mizăm pe mentinerea pozitiei Netopia mobilPay în acest sector, prin cota de 40% din piata de plăti online cu cardul”, a adaugat Directorul Card Payments Netopia mobilPay.

Compania a atras în primul semestru al acestui an peste 300 de comercianti care si-au implementat platforme de plăti online, printre care se numără Aerotravel.ro, Beyluxe.com, Elefant.ro, Star-storage.ro, Trilulilu.ro, Zonga.ro etc.

Încurajarea de către companie a adoptiei plătii online cu cardul prin campanii de tipul comision 0 în primele luni de tranzactionare a avut un real succes în rândul comerciantilor care doreau să testeze cât de eficientă este această modalitate de încasare.

Platforma Netopia mobilPay reuneste toate modălitătile de plată de care un comerciant online are nevoie pentru monetizarea produselor sau serviciilor: plata prin card, prin SMS, prin apel voce sau cash la automate de plăti.

Netopia este lider pe piata din România în domeniul comunicării prin sms si în ceea ce priveste microplătile cu telefonul mobil, prin serviciile web2sms.ro, respectiv mobilPay.ro.

Lansat în 2006, serviciul de plăti prin telefon mobilPay.ro a înregistrat o dublare anuală a numărului de tranzactii procesate, ajungând la o cotă de piată de 80% în 2009. A urmat o extindere în zona plătilor online prin card bancar în anul 2009 si, din 2010, compania oferă si un serviciu de plată prin reteaua de telefonie fixă Romtelecom.

Netopia, companie înfiintată în 2003, are o prezentă activă si în Silicon Valley, unde a inaugurat în 2008 un birou propriu. În iunie 2010, Netopia a devenit prima companie românescă premiată în cadrul unei competitii din Silicon Valley, cu tehnologia patentată mobilPay.com. Aplicatia românească s-a situat în top 3 cele mai votate tehnologii in cadrul primei expozitii dedicate start-up-urilor prezente în centrul mondial al gigantilor din domeniul IT.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//