• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Garanti Bank - finantare IMM-urilor si femeilor antreprenor, in urma unui acord de imprumut cu IFC

Garanti Bank - finantare IMM-urilor si femeilor antreprenor, in urma unui acord de imprumut cu IFC

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci din România, va acorda finantări în valoare de 22,5 milioane de euro companiilor mici si mijlocii, în special celor detinute sau administrate de către femei, în urma unui acord de împrumut cu International Finance Corporation (IFC), parte a World Bank Group.

Parteneriatul cu Garanti Bank reprezintă primul împrumut acordat de IFC în special pentru a veni în sprijinul companiilor conduse de femei antreprenor în UE, Asia Centrală, Orientul Mijlociu si Africa de Nord.

În România, statisticile arată că sunt peste 500.000 de femei antreprenor, ceea ce reprezintă 34% dintre actionarii si asociatii firmelor autohtone. Garanti Bank a adus o inovatie pe piata românească în 2010, prin introducerea unui pachet de finantare complex destinat femeilor antreprenor si companiilor conduse de acestea.

De la lansarea pachetului, Garanti Bank a atras în portofoliul său 1.400 de companii care au femei actionari sau membri ai conducerii. În plus, până în prezent, Garanti Bank a acordat împrumuturi în valoare de peste 9 milioane de euro către mai mult de 120 de IMM-uri detinute de către femei. Cele mai multe dintre aceste companii îsi desfăsoară activitatea în Bucuresti, urmate de Craiova, Covasna, Iasi si Galati, si operează în diverse industrii: 37% dintre ele au comertul ca activitate principală, 13% activează în domeniul serviciilor, 11% în productie si 10% în domeniul sănătătii si al asistentei sociale. Portofoliul Garanti Bank detine un număr total de 15.000 de companii mici si medii.

„IMM-urile sunt în centrul dezvoltării economice a României. Prin urmare, este foarte important să le sprijinim si să le facilităm accesul la sursele de finantare care le vor permite să continue să crească”, a declarat Burak Yildiran, Deputy General Manager, Garanti Bank Romania. „Totodata, trebuie să recunoastem rolul din ce în ce mai mare al femeilor la conducerea companiilor si suntem mândri că am fost prima institutie bancară din România care a acordat pachete de finantare dedicate nevoilor lor”, a adăugat Burak Yildiran.

Procentul femeilor antreprenor este din ce în ce mai mare printre proprietarii de companii. Numărul femeilor care detin sau pornesc afaceri a crescut semnificativ în ultimii zeci de ani.

„Femeile joacă un rol esential în afaceri si au un impact direct asupra felului în care se dezvoltă din punct de vedere economic o tară”, a declarat Tomasz Telma, Director IFC pentru Europa si Asia Centrală. „Sprijinirea femeilor în sectorul privat românesc are două consecinte majore: pe de-o parte, întăreste rolul femeilor în societate, iar pe de alta valorifică un potential neexploatat pentru dezvoltare”.

Pachetele de finantare pentru femeile antreprenor oferite de Garanti Bank includ două componente principale: un împrumut flexibil pentru companie, cu comisioane atractive, si un produs de finantare special creat pentru femei – cardul de credit Bonus Card cu oglindă.

Garanti Bank, una dintre cele mai dinamice si inovatoare bănci din România, oferă o gamă completă de produse de calitate si servicii inovatoare pentru toate segmentele de business - retail, IMM si corporate. Prezentă pe piata din România din 1998, Garanti Bank a dezvoltat un portofoliu solid de clienti, de peste 240.000. Banca detine o retea de 77 de agentii, 200 bancomate si peste 7.300 de terminale POS.

Garanti Group România a înregistrat un profit net consolidat de 8,3 milioane de euro în 2011. Garanti Bank a înregistrat o crestere a activelor de până la 1,45 miliarde de euro. Totalul de  credite s-a majorat cu aproximativ 19%, până la 936 milioane de euro. Depozitele s-au situat la valoarea de 467 milioane de euro, în timp ce numărul total al cardurilor de debit si de credit a crescut cu 16% fată de 2010, până la 230.000.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//