• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Carrefour, emag si Flanco - topul jucatorilor din retail cu cele mai multe aparitii in media, in ultimele trei luni

Carrefour, emag si Flanco - topul jucatorilor din retail cu cele mai multe aparitii in media, in ultimele trei luni

mediaTRUST Romania, furnizor de servicii de monitorizare, va prezinta topul jucatorilor din retail (hypermarketuri, cash&carry, discounteri, supermarketuri, do it yourself, electronice si electrocasnice) din perioada 1 octombrie – 31 decembrie 2011.

Hypermarketurile si retailerii de electronice si electrocasnice conduc topul primilor zece jucatori din retailul autohton. Astfel, locul intai este ocupat de Carrefour, cu un numar total de 5.099 aparitii media intre 1 octombrie si 31 decembrie. Retailerii electro IT eMag si Flanco s-au clasat pe a doua si, respectiv, a treia pozitie in clasament, cu 3.437 si 2.427 aparitii.

Categoria hypermarkeuri a inregistrat cel mai mare numar de aparitii media in lunile octombrie, noiembrie si decembrie – 9.734; in afara de Carrefour, Kaufland si Auchan, aflate in top zece retaileri, real si Cora au strans cate 840 si 218 aparitii media in perioada analizata.

Retailerii de electronice si electrocasnice urmeaza acestei categorii, cu un total de 8.010 aparitii in aceeasi perioada. Media Galaxy si Domo au contribuit la obtinerea acestui rezultat, alaturi de eMag, Flanco si Altex, cu cele 387 si 356 aparitii media.

Discounterii au avut 5.314 aparitii, supermarketurile 4.061, iar magazinele de tipul do it yourself 3.176. La sectiunea cash&carry, Selgros a avut 974 aparitii in media, iar Metro 686, totalizand 1.660 aparitii.

Din punct de vedere al tipului de aparitii (pozitiv, negativ, neutru), jucatorii din retailul electro IT au strans cele mai multe aparitii pozitive, 2.996, dar si cele mai multe aparitii negative – 1.775. Peste 3.800 de aparitii au fost neutre.

Comparativ, hypermarketurile au avut 2.860 aparitii pozitive, 983 negative si 5.891 neutre. Discounterii au inregistrat 1.719 aparitii pozitive, 321 negative si 3.274 neutre, iar supermarketurile – 1.595 aparitii media pozitive, 319 negative si 2.147 neutre. Magazinele de tipul cash&carry au avut 313 apari?ii pozitive, 37 negative si 1.310 neutre, iar cele de tipul do it yourself 1.009 pozitive, 197 negative si 1.970 neutre.

Rezultatele prezentate de mediaTRUST au fost obtinute din rapoarte ce con?in date generale cu privire la materialele care abordeaza subiectele selectate, distribuite pe tipuri de media, acoperire, profil, AVE (valoarea publicitara echivalenta) si prezinta tendinte pentru anumite tipuri de media. In plus, presa include informatii cu privire la tiraj, zona de publicare, numar de cititori si frecventa. Raportul contine, de asemenea, listele cu sursele si autorii care trateaza de regula subiectele selectate in intervalul de timp monitorizat.

Materialele utilizate in elaborarea raportului au fost evaluate in functie de influenta pe care ar putea-o avea asupra cititorilor, din perspectiva modului in care este conturata imaginea unei companii sau a unui brand.

Companiile analizate au fost Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, real, Metro, Selgros, Billa, Lidl, Mac.ro, Penny Market XXL, Profi, Angst, Carrefour Market, G’market, Interex, Mega Image, Mic.ro, real Market, Spar, Succes Nic Com, Ambient, Arabesque, Baumax, Bricostore, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker, Leroy Merlin, Altex, Domo, eMag, Flanco, Media Galaxy.

mediaTRUST Romania a fost infiintata in 1999 si furnizeaza servicii de monitorizare catre companii romane?ti si straine. Compania este membra din 2004 a FIBEP, principala organizatie internationala a agentiilor de monitorizare, iar din octombrie 2010 este detinuta in proportie de 100% de IMM – Institute of Media Monitoring Polonia. Clientii companiei provin din cele mai diverse sectoare ale pietei, de la domeniul financiar la telecom, IT, farma, energie, gaze naturale, petrol, educatie, sport, cultura, showbiz, politic.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//