• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Romanii au platit online in 2011 aproape 160 milioane euro

Romanii au platit online in 2011 aproape 160 milioane euro

Volumul comertului electronic cu plata online a inregistrat la nivelul anului 2011 o crestere de 24% fata de anul anterior, ajungand la valoarea de 158,9 milioane euro, conform datelor furnizate de Romcard. Prin platforma ePayment a fost procesat un volum de 138,8 milioane de euro, lunile cu cele mai mari vanzari fiind mai, iunie si iulie cand volumul tranzactiilor s-a ridicat la aproape 14 milioane de euro lunar.

Cresterea realizata la nivelul anului 2011 a fost impulsionata de o serie de campanii si promotii desfasurate de jucatorii din industrie. “Cresterea industriei este un fenomen natural, pe masura ce industria evolueaza si atrage tot mai multi cumparatori, iar acest trend va continua si in urmatorii ani. In 2011 insa, atat magazinele online, cat si procesatorii, bancile si emitentii de carduri au implementat campanii de incurajare a comertului electronic, de comunicare a beneficiilor platii online, cu accent pe securitate si 3D Secure, precum si campanii de tip discount. Primele au oferit clarificari cu privire la mecanismele comertului electronic, celelalte au oferit un impuls concret de cumparare. Impreuna au incurajat plata online si au sustinut cresterea industriei”, explica Cristian Herghelegiu, Country Manager ePayment, PayU Group.

Spre deosebire de alti ani, cand doar anumite domenii inregistrau evolutii spectaculoase, in 2011 cresterea s-a manifestat in aproape toate domeniile. “Daca pana de curand asistam la cresteri de 20-30-50% sau chiar mai mari in industrii consacrate, precum turism sau telecomunicatii, in 2011 s-au inregistrat evolutii si pe alte tipuri de produse, cu utilizare recurenta, semn ca are loc o diversificare semnificativa a cosului de cumparaturi si ca achizitiile online devin o obisnuinta”, arata Marin Mitroi, Director General Romcard.

Astfel, in 2011, s-au inregistrat cresteri mari la flori - 29,62%, jucarii - 23,38%, cadouri -21,26%, produse IT - 32%. Totodata, internetul se dovedeste un canal foarte potrivit pentru organizatiile non-profit, donatiile online inregistrand o crestere de aproape 26% in 2011 fata de 2010.

Valoarea medie a cosului de cumparaturi online a inregistrat, de asemenea, o evolutie pozitiva, de la 58 euro in 2010 la 64 euro in 2011, conform datelor din sistemul ePayment. Cele mai mari valori medii / tranzactie au fost inregistrate in turism, software, segmentul IT&C si cel al jucariilor, cu 163, 126, 114 si respectiv 81 de euro. La polul opus se situeaza tranzactiile pentru produse sau servicii in general mai ieftine cum ar fi carti, bilete la spectacole, cupoane de reduceri sau plata de utilitati al caror cost mediu se situeaza in jurul valorii de 30 euro.

La nivelul intregului an 2011, cele mai scumpe tranzactii au fost realizate pentru achizitia de bilete de avion – 9700 euro, pachete turistice – 8800 euro si produse software – 6000 euro. Majoritatea tranzactiilor au fost efectuate din Romania – 59.84%, dar si din Italia – 14.71%, Spania – 5.82% sau Marea Britanie – 5%.

In ceea ce priveste evolutia industriei in 2012, reprezentantii companiei pariaza pe cresterea pietei, provenita din intrarea unor noi jucatori importanti in industrie, continuarea procesului de adoptie a metodelor de plata online de catre cumparatori, precum si diversificarea metodelor de plata si serviciilor oferite clientilor magazinelor online.

“Daca evolutia volumului de cumparaturi de produse mai scumpe precum cele IT, de exemplu, depinde intr-o buna masura de tendintele macroeconomice nationale sau chiar internationale, ma astept ca alte segmente, precum cartile, florile, jucariile etc sa isi mentina ritmul de crestere pe masura ce plata online castiga popularitate. Evolutia pietei va fi insa in mare parte influentata de jucatori noi din industrii diverse care au acum terenul pregatit si a caror intrare va atrage si cumparatori noi, precum si de inovatiile dezvoltate de catre jucatori pentru cumparatorii finali. ePayment va lansa in prima jumatate a anului curent o serie de metode de plata si servicii dedicate utilizatorilor finali prin care ne propunem sa promovam plata online, sa crestem afacerile partenerilor nostri si, in ultima instanta, sa incurajam dezvoltarea industriei”, declara Cristi Herghelegiu.

Astfel, pentru anul 2012, reprezentantii companiei preconizeaza atat o crestere a numarului de companii cu activitati in comert electronic, cat si a volumelor tranzactionate online pana la o valoare de peste 200 milioane de euro.

ePayment este furnizor de solutii de plata online integrate, parte a grupului international PayU, detinut de Naspers Ltd, al doilea jucator in eCommerce la nivel global.

PayU desfasoara operatiuni de integrare plati online in Polonia, Cehia, Romania si Ungaria, procesand in 2010 un numar de 31 milioane de tranzactii in valoare de peste 800 milioane de euro. In Romania, ePayment este lider pe piata de plati online, cu peste 2 milioane de tranzactii procesate in 2011 in valoare de 138.8 milioane de euro si o cota de 88% din volumul total al tranzactiilor derulate prin Romcard.

Compania dezvolta solutia integrata de plati online ePayment®, dedicata companiilor care detin sau doresc sa isi deschida o afacere online in Romania sau in tarile in care activeaza grupul PayU.

Pentru mai multe informatii, va rugam sa accesati site-ul companiei la adresa www.epayment.ro, blogul ePayment sau paginile de Facebook si Twitter ale companiei.

RomCard SA, ca procesor de tranzactii cu carduri in Romania, a implementat cu succes tehnologia 3DSecure integrand-o in sistemul sau de procesare. Bazat pe o solutie proprie, RomCard SA ofera la cheie serviciile pentru "Verified by VISA" si "MasterCard SecureCode" pentru tranzactii sigure prin internet folosind cardurile bancare.

Proiectul 3D Secure a fost inceput de RomCard SA in septembrie 2003 si finalizat in martie 2004 cand s-au terminat cu succes toate certificarile cu VISA si MasterCard. Pana in prezent, RomCard SA a certificat 5 banci pentru acceptare 3D Secure (inclusiv circa 150 de comercianti virtuali) si 8 banci pentru emitere.

In momentul actual, sistemul 3D Secure instalat la RomCard constituie platforma tehnica in baza careia se deruleaza toate tranzactiile de e-commerce securizat din Romania.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//