• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

HP dezvolta servere cu consum extrem de mic de energie

HP dezvolta servere cu consum extrem de mic de energie

HP a anuntat lansarea unui program la nivel de industrie care include o nouă platformă de dezvoltare a serverelor, un laborator de inovatie pentru produse si un ecosistem de parteneri ce vor ajuta clientii să reducă complexitatea infrastructurii IT, consumul de energie electrică si costurile.

Noul program al HP, numit Project Moonshot, împreună cu Infrastructura Convergentă HP, permite partajarea resurselor între mii de servere, inclusiv a spatiului pentru depozitare, a retelisticii, precum si administrarea, alimentarea cu energie electrică si răcirea. Acest program va permite dezvoltarea unor medii de Internet, cloud sau infrastructuri de dimensiuni foarte mari cu un consum redus de energie electrică.

Project Moonshot este gândit să sustină dezvoltarea serverelor cu un consum redus de energie, încurajând în acelasi timp conlucrarea dintre industrii pentru a depăsi noi bariere în definirea mediilor „hyperscale” de procesare, precum serviciile de cloud sau solutii de procesare la cerere.

Datorită acestor progrese, nivelul de eficientă al centrelor de date este asteptat să atingă noi valori record pentru anumite procese si aplicatii, având un consum de energie cu până la 89% mai mic, ocupând cu 94% mai putin spatiu si reducând astfel costurile totale cu până la 63% în comparatie cu serverele traditionale.

Project Moonshot livrează un model de lucru simplu, permitând companiilor care detin mii de servere si care oferă servicii web, de social media si de continut să realizeze economii de costuri si de energie electrică fără precedent.

Proiectul se bazează pe experienta pe care HP a câstigat-o prin  inovatii precum HP Data Center Smart Grid, care le permite clientilor să-si dubleze sau chiar tripleze capacitatea centrului lor de date, precum si recent lansatul HP EcoPOD, cel mai eficient centru de date din lume. Infrastructura Project Moonshot este o extensie a familiei de servere HP ProLiant, care încorporează procesoare traditionale x86 de la Intel si AMD si care sunt lidere de piată de 61 de trimestre.

“Companiile cu medii tehnologice hyperscale se confruntă cu o criză de capacitate care necesită o schimbare fundamentală la nivel arhitectural”, a declarat Paul Santeler, vicepresedinte si general manager, Hyperscale Business Unit, Industry Standard Servers and Software, HP. “HP este recunoscută pentru inovatii care le permit clientilor să aibă în permanentă un avans tehnologic fată de piată, să îsi maximizeze propriul potential de inovare si să diminueze timpul necesar pentru lansarea unor noi servicii, reusind în acelasi timp să reducă costurile si consumul de energie electrică. ”

Project Moonshot este un program care urmează să se desfăsoare de-a lungul mai multor ani si în mai multe etape, fiind dezvoltat pe baza experientei pe care HP a acumulat-o prin construirea unora dintre cele mai mari infrastructuri cloud din lume si din 10 ani de cercetare în domeniul infrastructurilor tehnologice cu consum mic de energie desfăsurată în HP Labs, divizia centrală de cercetare a companiei.

Reinventând abordarea traditională a infrastructurii unui centru de date prin utilizarea Infrastructurii Convergente ca element fundamental, Project Moonshot permite dezvoltarea unor servere cu consum foarte mic de energie prin comasarea resurselor într-un mediu puternic centralizat, astfel încât să poată fi reduse masiv cerintele de spatiu, complexitatea administrării si consumul de energie electrică. Acesta include trei elemente esentiale care sustin evolutia industriei către medii de procesare hyperscale:

HP Redstone Server Development Platform este prima dintr-o serie de platforme pentru dezvoltare de servere care înglobează procesoare cu consum de energie foarte mic. După ce au avut, initial, procesoare Calxeda EnergyCore ARM Cortex, versiunile viitoare ale Redstone vor avea si procesoare bazate pe Intel Atom.
HP Redstone este proiectat pentru testarea si verificarea validitătii conceptelor tehnologice. Ea cuprinde peste 2.800 de servere într-un singur rack, asigurândd o reducere de 97% a complexitătii infrastructurii prin diminuarea numărului de cabluri, switch-uri si dispozitive periferice necesare. Platforma initială Redstone va fi disponibilă în cantităti limitate si pentru anumiti clienti, în prima jumătate a anului viitor.
 
HP Discovery Lab le permite clientilor să experimenteze, să testeze si să certifice aplicatii prin intermediul HP Redstone Server Development Platform si al altor platforme cu consum foarte mic de energie, precum si pe servere traditionale. Primul laborator va fi deschis în Houston, în ianuarie, alte laboratoare fiind planificate în Europa si în Asia. Având acces de la distantă sau direct în laborator, clientii lucrează direct cu inginerii HP si cu alti jucători din industrie pentru a afla cum pot răspunde serverele cu consum foarte mic de energie electrică nevoilor lor specifice.

Programul HP Pathfinder, parte din programul pentru parteneri HP AllianceONE, este dedicat eforturilor de identificare a clientilor într-un centru de date.
De asemenea, el încurajează dezvoltarea unor elemente ale programului Project Moonshot cu ajutorul standardelor deschise. Programul include vendori de software independenti, precum si parteneri de procesare, stocare si retelistică care contribuie fiecare cu propria experientă tehnologică în domeniul solutiilor de hardware si software. AMD, ARM Holdings, Calxeda, Canonical si Red Hat se numără printre primii participanti la acest program, la care se vor mai adăuga si altii, pe măsură ce programul va fi dezvoltat.

“Volumul de date procesate în pietele financiare a crescut exponential, iar arhitecturile traditionale scale-up si scale-out se luptă să tină pasul cu cererea fără să crească excesiv costurile si consumul de energie”, a declarat Niall Dalton, director High-Frequency Trading la Cantor Fitzgerald, o companie care evaluează în prezent oportunitatea utilizării acestei tehnologii. “HP are o abordare holistică în ceea ce priveste rezolvarea acestei probleme si încearcă să găsească solutii pentru a permite  economii de cost si energie fără precedent pentru aplicatiile complex, ce necesită un volum mare de date.”

Infrastructura Convergentă HP reprezintă elementul de bază pentru realizarea conceptului de companie Instant-On. Într-o lume permanent conectată, companiile Instant-On încorporează tehnologia în toate activitătile care deservesc clientii, angajatii, partenerii si cetătenii pentru a răspunde instant nevoilor lor.
Cel mai important eveniment HP pentru clienti, HP DISCOVER, va avea loc între 29 noiembrie si 1 decembrie la Viena, Austria. Acest eveniment le prezintă companiilor modul prin care pot initia procesul de transformare într-o companie Instant-On.

HP creează tehnologie cu impact relevant asupra oamenilor, companiilor, guvernelor si societătii în ansamblu. HP, cea mai mare companie de tehnologie din lume, oferă clientilor săi un portofoliu extins de echipamente de imprimare, computere personale, software, servicii si infrastructură IT aflate la convergenta dintre cloud si conectivitate, generând experiente fluide si sigure pentru o lume conectată.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//