• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Ocupantii spatiilor logistice beneficiaza de costuri mai mici, in contextul unei cereri slabe

Ocupantii spatiilor logistice beneficiaza de costuri mai mici, in contextul unei cereri slabe

Piata spatiilor logistice din Europa a inregistrat o scadere medie de 1.4% a costurilor total de ocupare pe parcursul anului 2011. Contextul macro-economic incert a redus cererea de spatii logistice. Cel mai recent studiu al DTZ1 arata ca o treime din pietele europene au inregistrat scaderi semnificative ale coturilor totale de ocupare datorita diminuarii chiriilor de-a lungul ultimului an. Chiriasii care urmaresc sa-si imbunatateasca conditiile vor continua sa-si pastreze pozitia de forta si in 2012, in contextul unor perspective slabe pentru sectorul logistic.

Pentru al doilea an consecutiv, ocupantii din Marsilia, Bruxelles, Antwerp, Lyon, Budapesta si Bucuresti au beneficiat de cele mai mici costuri de ocupare din Europa. Dublin, una dintre cele mai scumpe piete inainte de 2010, a cunoscut scaderi semnificative, pe fondul reducerii abrupte a chiriilor prime din timpul ultimelor trimestre.  Costurile de ocupare a spatiilor logistice in Bucuresti raman la un nivel redus (57.6 €/ mp/ an), drept consecinta a unui stoc important de spatii disponibile, a cererii slabe si a perspectivelor economice incerte.

In contrapartida, Londra Heathrow ramane una dintre cele mai scumpe locatii, urmata de Oslo si sud-estul Angliei. Chiriasii din Frankfurt, Lyon si London Heathrow au experimentat cele mai pronuntate cresteri ale costurilor in 2011, in mare parte datorita cresterii chiriilor. In Frankfurt s-a observat o intensificare a cererii de spatii de depozitare de tip prime, datorita pozitiei sale de principal nod de transport din regiune.

Karine Woodford, Head of DTZ Occupier Research, comenteaza: „Cresterea costurilor de ocupare se asteapta sa fie slaba in 2012, prezentandu-se numeroase oportunitati pentru chiriasii care urmaresc sa-si imbunatateasca conditiile inainte de 2014, cand preconizam o crestere mai sustinuta. Estimam ca pietele europene in ansamblul lor vor avea o crestere medie de 1.5% pe an pana in 2016. Exista totusi o divergenta intre costurile inregistrate pe diverse piete europene, ce tine de diferentele specifice intre cerere si stoc disponibil si de profilul economic diferit al tarilor.”

Raportul arata ca nodurile logistice strategice din Antwerp, Rotterdam si Varsovia vor continua sa experimenteze o cerere puternica, atat din partea chiriasilor cat si a investitorilor, generand o presiune ascendenta asupra chiriilor si, in consecinta, costuri de ocupare mai mari. Manchester se asteapta sa fie piata cu cea mai accelerata crestere pe piata logistica din UK, marcand o crestere similara a costurilor de ocupare.

Pe parcursul 2012-2013 este posibil sa vedem crescand costurile de ocupare ale spatiilor logistice din majoritatea pietelor care au fost afectate semnificativ de criza economica, cum ar fi Barcelona, Madrid si Dublin. Cu toate acestea, costurile de ocupare de pe aceste piete la finalul intervalului analizat (2016) vor fi cu mult sub cele dinainte de criza. Ocupantii din Gothenburg, Copenhaga si Oslo vor beneficia de cele mai mici cresteri ale costurilor de ocupare, datorita disponibilitatii terenurilor pentru noi dezvoltari, care va frana costurile in urmatorii ani. Se asteapta ca Berlin sa aiba a doua cea mai slaba crestere a costurilor de ocupare pana in 2016, intrucat nu indeplineste exigente strategice dpdv logistic.

Rob Hall, Head of DTZ CEMEA Logistics, comenteaza: „Studiul nostru arata ca media costurilor de ocupare in zona Europei este in prezent de 85€/ mp/ an. Franta, sudul Europei si zona Benelux se situeaza in genere sub aceasta cifra, Marsilia inregistrand cea mai mica valoare, de 50€/ mp/ an. Marea Britanie si Tarile Nordice se claseza peste medie, London Heathrow fiind cea mai scumpa locatie, cu 217 €/ mp/ an.

Magali Marton, Head of DTZ CEMEA Research, a declarat: „Ocupantii de pe majoritatea pietelor europene se pot astepta sa faca economii in 2012. O reducere a cererii din partea pietelor traditional exportatoare si de asemenea din partea celor din Statele Unite va avea drept consecinta diminuarea presiunii asupra costurilor de ocupare. Cu toate acestea, impactul crizei financiare a avut repercusiuni asupra dezvoltarilor speculative de spatii logistice pe numeroase piete europene. Stocul imediat de spatii de clasa A disponibile se reduce, ceea ce ar putea duce la o intensificare a presiunii asupra chiriilor si implicit asupra costurilor generale de ocupare, pe termen mediu si lung.” 

DTZ este o companie globală de consultanţă imobiliară, cu birouri în 140 de oraşe din 42 de ţări (acoperind Europa, Orientul Mijlociu si Africa, Asia Pacific şi America). Compania ofera consultanta si expertiza personalizata investitorilor, dezvoltatorilor, ocupantilor din sectorul public si privat si consultanţilor financiari. DTZ asistă clienţii în profunzimea nevoilor acestora, pe toate sectoarele pietei imobiliare, cuprinzand Investitii, Inchirieri si Brokeraj, Administrarea Proprietatilor, Management de Proiect si Consultanta in Constructii, Evaluari, Asset Management, Consultanta si Research. Compania-mama, DTZ Holding plc., a fost listata la Bursa din Londra inca din 1987.

În noiembrie 2002, după nouă ani de activitate de succes pe piaţa imobiliară din România, Echinox Consulting a încheiat un acord de parteneriat cu compania multinaţională DTZ, una dintre firmele lider pe plan internaţional în domeniul imobiliar, Echinox Consulting devenind reprezentantul local al DTZ sub denumirea de DTZ Echinox.






Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//