• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Lansarea mondiala a tramvaiului Bombardier Flexity 2 - Blackpool, Marea Britanie

Lansarea mondiala a tramvaiului Bombardier Flexity 2 - Blackpool, Marea Britanie

Bombardier a găzduit lansarea mondială a noului tramvai BOMBARDIER FLEXITY 2 în Blackpool, Marea Britanie. Orasul Blackpool si Comitatul Lancashire au achizitionat de la Bombardier cea mai avansată tehnologie din lume în domeniul tramvaielor. Scopul este de a revitaliza si reîmprospăta flotele de tramvaie traditionale din Marea Britanie. 16 tramvaie ultra-moderne FLEXITY 2 vor opera pe sinele de tramvai din Blackpool si Fleetwood.

Tramvaiul FLEXITY 2 combină cea mai nouă si eficientă tehnologie la nivel mondial in domeniul tramvaielor precum si experienta dobândită de Bombardier în urma livrării a peste 3.500 de tramvaie si vehicule feroviare usoare în 100 de orase, în peste 20 de tări. FLEXITY 2 se bazează pe familia de vehicule feroviare usoare de succes BOMARDIER FEXITY si combină tehnologia cu îmbunătătirea continuă si inovatia.

Blackpool are cel mai vechi operator de tramvaie din Marea Britanie, anul acesta sărbătorind 125 de ani de functionare. Fiind vorba de o destinatie turistică populară, aproximativ 4 milioane de pasageri folosesc tramvaiul anual, majoritatea folosind acest mijloc de transport în perioada aglomerată a verii. În timp ce tramvaiele de patrimoniu, care încă se mai află în stare de functionare, reprezintă o atractie turistică pentru vizitatori, odată cu noile reglementări de accesibilitate si transport urban ce vor intra in vigoare în 2019, Blackpool si Comitatul Lancashire au început un amplu program de identificare a furnizorului pentru o nouă flotă de vehicule feroviare usoare destinată sporirii confortului si cresterii acesibilitătii pentru toti pasagerii.

Consilierul Simon Blackburn, Presedintele Comitatului Local Blackpool a declarat: "Asigurarea unui serviciu de tramvai modern care functionează ca un sistem de transport eficient în timp ce oferă vizitatorilor si rezidentilor posibilitatea de a se bucura de panorame neîntrerupte ale liniei de coastă este ceva unic pentru orasul Blackpool. Noul model FLEXITY 2 ne va ajuta să îmbunătătim accesul persoanelor cu cărucioare pentru copii sau scaune cu rotile, de exemplu, fără să excludă valoarea istorică a flotei din Blackpool, aceste noi tramvaie urmând să functioneze alături de tramvaiele de patrimoniu.”

“Ziua de azi marchează o importantă piatră de hotar în procesul modenizării sistemului nostru de tramvai si sunt încântat că Bombardier a ales noul nostru depou de tramvaie ca un fundal potrivit pentru lansarea internatională a noului lor model. ”

Mike Kirby, Director al Departamentului de Transport si Autostrăzi Strategice la Comitatul Lancashire, a declarat: "Am fost foarte impresionati de abordarea profesională a Bombardier si de modul în care au lucrat cu noi si Blackpool pentru dezvoltarea sistemului de tramvai si proiectarea si fabricarea vehiculelor după specificatii precise. Asteptăm cu nerăbdare ziua în care oamenii ce locuiesc în Blackpool si pe costa Fylde se vor bucura de folosirea acestui tramvai în călătoriile lor regulate si în timpul liber. Tramvaiul FLEXITY 2 oferă cele mai avansate tehnologii disponibile si demonstrează angajamentul orasului Blackpool si al tinutului Lancashire de a oferi locuitorilor si turistilor săi un sistem de transport de clasă mondială."

Germar Wacker, Presedinte al Diviziei Business de Vehicule Feroviare Usoare, Bombardier Transportation, a spus: “Suntem încântati că Blckpool si Lancashire au ales FLEXITY 2  pentru a include cele mai noi tehnologii într-un sistem atât de pretuit în Marea Britanie. Tramvaiul FLEXITY 2 încorporează caracteristici remarcabile ale tramvaielor Bombardier într-un singur vehicul. FLEXITY 2 va garanta cele mai bune standarde de confort si sigurantă tuturor pasagerilor din Blackpool si coasta Fylde.

După Croydon si Docklands în Londra, Nottingham si Manchester, Blackpool si Lancashire sunt cele mai noi locuri din Regatul Unit unde operează solutiile feroviare usoare marca Bombardier. Noul tramvai Bombardier FLEXITY 2 este echipat cu gama de tehnologii inovative BOMBARDIER ECO4, făcându-l cel eficient mijloc de tranzit din punct de vedere al consumului de energie si amprentei de carbon reduse.

Echipat 100% cu tehnologie de podea joasă pentru a asigura un confort optim, tramvaiul FLEXITY 2 include noi detalii avansate, precum ecran “touch-screen” în cabina vatmanului, reflectând cele mai noi evolutii în tehnologia digitală inteligentă.

“Am călătorit în fiecare parte a Europei pentru a vizita atât producătorii de vehicule, cât si pentru a vedea tramvaiele puse în functiune,” a explicat Paul Grocott, Manager de Proiect pentru Comitatul Blackpool. “Am dorit să ne uităm la tot ce are piata de oferit si, astfel, să ne asigurăm de găsirea celei mai bune si competitive solutii existente. În cele din urmă, am îngustat procesul de căutare si am selectat tramvaiul Bombardier FLEXITY 2. ”
 
“În final, partea tehnică oferită de Bombardier a fost cea care a înclinat balantă în favoarea Bombardier,” a adăugat domnul Grocott. “Compania are foarte multă experientă, în special în Marea Britanie si, desi acesta este un nou tip de vehicul, acesta însumează ce este mai bun din familia FLEXITY.”

Vehiculele FLEXITY 2 sunt asteptate cu nerăbdare de către publicul larg în Blackpool si Lancashire, desi acest lucru nu semnalează sfârsitul pentru tramvaiele de patrimoniu, care vor continua să functioneze alternativ cu vehiculele noi. Pasagerii vor avea posibiltatea de a alege ce vehicul doresc să utilizeze, vechi sau nou, cu intervale de cinci minute de asteptare între fiecare vehicul.

În urma parteneriatului de succes între Bombardier si Blackpool si Lancashire, autoritătile din Queensland, Australia au devenit cel mai recent client, comandând 14 noi tramvaie FLEXITY 2 pentru sistemul său de tranzit rapit Gold Coast. Ca parte a consortiului GoldlinQ, Bombardier va proiecta, construi, finanta, opera si va efectua servicii de mentenantă a sistemului.

Bazat pe platforma de mare success FLEXITY, cu o reputatie puternică, performantă si fiabilitate dovedite, tramvaiul FLEXITY 2 combină caracteristicile dovedite si inovatie într-un singur vehicul. Acesta stabileste cele mai înalte standard în domeniile de confort, sigurantă si protectie a mediului.

Fiecare vehicul va măsura 32.2 m în lungime si 2.65 m lătime, cu cinci sectiuni si trei boghiuri. Tramvaiele vor putea transporta aproximativ 74 de pasageri pe scaune, cu spatii aditionale pentru persoane în scaun cu rotile puls locuri în picioare.

Avantajele tehnice includ un concept de caroserie îmbunătătit, cu o mai bună protectie împotriva coroziunii (esentială pentru mediul din aproprierea tărmului, mediu în care vor functiona vehiculele) si un design îmbunătătit al boghiului, boghiul Bombardier FLEXX Urban 3000.

Combinatia dintre podeaua 100% joasă si seturile conventionale de roti-boghiuri asigură o masă mică, ce nu este suspendată pe boghiu, ceea ce conduce la: o calitate foarte bună a călătoriei (”călătorie lină”); nivel scăzut de zgomot si vibratii; o plimbare mai confortabilă pentru pasageri; costuri reduse de întretinere pentru operator.
 
Mai mult, sistemul Intelligent Driver’s Desk include 2 display-uri de tip touch-screen.
 
Tramvaiul FLEXITY 2 oferă cea mai bună protectie posibilă atât pentru pasageri, cât si pentru conducător cu ajutorul vehiculelor echipate la cele mai înalte standarde în caz de coliziune si daune provocate de incendiu.

Tramvaiul FLEXITY 2 furnizează operatoriilor posibilitatea să îsi aranjeze peisajele urbane si să obtină cel mai bun raport valoare/pret: personalizare creativă bazată pe componente standardizate.

Cel mai nou si mai bun tramvai din portofoliul Bombardier este echipat cu tehnologii ECO 4 ce ajută la economisire a energiei.

Un concept inteligent de mentenantă si service, precum si alte functii inteligente fac tramvaiul FLEXITY 2 mai usor de reparat si de întretinut. Acest lucru se reflectă în economii semnificative de timp si bani pentru operator.


Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//