• EUR:
  • USD:

Promotie de Brand

Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea Vorbesti, Net Primesti de la Vodafone, pentru toti utilizatorii din Romania, indiferent de retea

Utilizatorii Cartelei Vodafone, atat cei noi cat si cei existenti, pot acumula trafic de date gratuit, de pana la 10 MB/ minut, in limita a 10 GB/ luna. In premiera, campania “Vorbesti, Net Primesti” se adreseaza si utilizatorilor din alte...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor Toshiba reintroduce Garantia No Matter What, oferind clientilor protectie completa pentru laptopurile lor

Toshiba Europe GmbH a anuntat relansarea Garantiei No Matter What – o oferta care confera un plus de siguranta in cazul unor evenimente neasteptate si nedorite. Disponibila gratuit la achizitionarea laptopurilor de consum, Garantia No Matter What...

citeste mai mult

Promotie de Brand

Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT Peste 30 de premii pentru cei care aleg STAR Student, pachetul gratuit de produse si servicii BT

Banca Transilvania a dat startul unei campanii cu peste 30 premii atractive pentru persoanele care aleg până la finalul anului pachetul gratuit STAR Student. Se pot câstiga următoarele: 3 iPhone-uri 6S, 3 Ipad-uri si 25 de brătări Fitbit...

citeste mai mult

Salvati padurile virgine - WWF cere salvarea ultimelor paduri virgine din Romania

Salvati padurile virgine - WWF cere salvarea ultimelor paduri virgine din Romania

WWF România lansează, alături de ambasadorii si sustinătorii organizatiei, campania „Salvati pădurile virgine”, cu scopul de a pune sub protectie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din tara noastră, printre ultimele din Europa. Peste 80% dintre pădurile virgine din România nu au, în prezent, nicio formă de protectie si sunt în pericolul de a fi distruse în mod legal.

„Desi salvarea pădurilor si conservarea biodiversitătii din tara noastră reprezintă o misiune importantă, putem afirma că prioritatea 0 a acestei misiuni o constituie pădurile virgine. Această parte a naturii nu va putea fi reconstruită niciodată si, odată pierdută, rămâne pierdută pentru totdeauna. Având în vedere că suntem printre ultimii europeni care ne mândrim cu o asemenea comoară, este obligatia noastră morală de a păstra aceste tinuturi intacte si de a lăsa o bucătică de sălbăticie si copiilor nostri”, a declarat Magor Csibi, Director WWF România.

Europa si-a distrus pădurile virgine. Noi încă mai avem. Motivele principale pentru care padurile virgine au supravietuit în trecut sunt inaccesibilitatea lor si valorea economica scazuta a  lemnului provenit din arborii batrani. Astăzi, însă, pădurile virgine sunt mai vulnerabile ca niciodată, în fata presiunilor economico-sociale precum: cererea tot mai mare de lemn pe piată, diversificarea formei de proprietate legată de obiectivele economice ale noilor proprietari, dar si constructia de noi drumuri, care facilitează accesul spre pădurile până acum ferite de pericol.

Pădurile virgine sunt ultimele zone în care natura supravietuieste în forma sa pură, fără niciun fel de interventie umană. Aceste păduri sunt ecosisteme stabile, în care trăiesc până la 13.000 de specii.

WWF consideră că aceste păduri, care reprezintă 65% din pădurile virgine rămase în Europa (exceptând Rusia), sunt bunuri cu valoare de patrimoniu pentru tara noastră si pentru Europa. Valoarea acestor păduri sub aspect stiintific, peisager, educativ, ecoprotectiv si al biodiversitătii, este agreată de totii practicienii, specialistii si cercetătorii din domeniu si din domeniile înrudite.

Din cauza gospodăririi irationale din ultimele decenii, pădurile virgine au dispărut în tările dezvoltate, iar în ecoregiunea Dunăre-Carpati ele constituie mai putin de 0,3 % din suprafata totală. si totusi, în România încă mai avem păduri virgine. Eco-regiunea carpatică încă mai găzduieste 322 000 hectare de astfel de păduri, dintre care marea majoritatea sunt în România.

Cu toate că ne mândrim cu cea mai întinsă suprafată de păduri virgine din regiune, doar 18% au un oarecare statut de protectie, prin faptul că sunt incluse în arii protejate, si un procent si mai mic se bucură de protectie integrală.

Salvarea pădurilor virgine stă în asigurarea statutului de protectie integrală. Un statut pe care l-ar primi imediat ce autoritătile ar schimba încadrarea lor, din „păduri de protectie” (în care se poate interveni si pentru extragerea materialului lemnos) în „păduri strict protejate` si ar accepta să le ofere compensatii celor care detin aceste păduri si care nu le vor mai putea valorifica.

WWF a înaintat o scrisoare Ministerului Mediului si Pădurilor, prin care solicită „luarea unor măsuri urgente pentru protejarea eficientă a ultimelor păduri virgine ale României, respectiv asigurarea cadrului legislativ pentru protectia lor si asigurarea de fonduri pentru plăti compensatorii către proprietarii privati de pădure”.

Totodată, WWF lansează o campanie prin care îsi propune să spună povestea pădurilor virgine, pe care cu totii putem si avem datoria de a le păstra. WWF a creat, în acest sens, o petitie care solicită Ministerului Mediului si Pădurilor, garantul si reprezentantul mediului în Guvernul României, să ia măsurile necesare pentru protejarea acestor păduri, în cel mai scurt timp. Petitia poate fi semnată pe site-ul campaniei, www.padurivirgine.ro, care pune la dispozitie toate informatiile referitoare la demersul WWF.

„Ne asteptăm ca initiativa noastră să fie sustinută nu numai de oamenii care îsi doresc un viitor sustenabil, dar si de autorităti, de care depinde, practic, rezolvarea aceastei probleme. Putem să obtinem o protectie de 100% pentru pădurile virgine, însă avem nevoie de interesul si de implicarea tuturor oamenilor la care va ajunge mesajul nostru”, a adăugat Magor Csibi, Director WWF România.

WWF a initiat lupta pentru salvarea pădurilor virgine cu sprijinul IKEA si Lafarge, având alături partenerii: Antena 3, Europa FM, Discovery Channel si Totb. Demersul WWF utilizează experienta practică a organizatiei si studiile Institutului de Cercetări si Amenajări Silvice. Campania de publicitate este realizată pro-bono de agentia Headvertising.

Cauza pădurilor virgine este sustinută de ambasadorii WWF: Ada Condeescu, Mihaela Rădulescu, stefan Copot, Bogdan Dumitrache, Moise Guran, Dani Otil, si Alexandru Tomescu.

Înfiintată în anul 1961, WWF este una dintre cele mai importante organizatii internationale care derulează proiecte pentru conservarea naturii, în peste 100 de tări. Misiunea WWF la nivel global este să oprească degradarea mediului înconjurător si să construiască un viitor în care oamenii trăiesc în armonie cu natura.






Cititi mai multe articole din arhiva Brand Info
//